The Family gives.. A New Hope

På jibjab.com kan du göra egna videos! :) Detta är jag, Elvira, Linnea och Pappa i Star Wars-seriens första film i kronologisk ordning - A new hope
Enjoy!
Personalize funny videos and birthday eCards at JibJab!


Glad Första advent!

Hej på er!

Jaså? Nu var det dags igen att dra upp stakarna och sätta dem i fönster, lägga lutfisken i blöt och koka knäck :)

Ska bli roligt! :)

Egentligen höll jag på att skriva detta inlägg för ca 2 timmar sedan, men så blev det strömavbrott i hela kvarteret, och nu minns jag inte riktigt vad jag pratade om, så det får bli lite kortare.

Så glad första advent på er!


Bild: Ottilia

robertpattinson.se


Här ska ni få se..

Här är Sveriges största RP blogg, enligt dem själva. Dem verkar vara seriösa i det dem publicerar och vet mycket om Robert och Twilight. Ta en kik genom att klicka på den ûbersnygga bilden (headern).

Enjoy!Fuck this fucking retarded world!

Dagens "Dagens uppmärksammande" är inte så väldans rolig. Det handlar faktiskt om allvarliga saker. Det är ju oftast det jag tar upp här, och det är därför det är så bra att just denna kategori finns, iallafall för mig. Egentligen skulle jag kunna skriva säkert 4-5 st "Dagens uppmärksammande" om dagen, men då hade det ju inte hetat "Dagens -" längre.
Oftast blir det jag tar upp sådant som jag vill ha ändring på. Det är också väldigt synd eftersom det finns så många bra grejer som man vill berömma världen för. Idag blir det iallafall inte så..

Från att gå till vår lilla fnissiga Robert Pattinson till betydligt allvarligare saker. Det handlar om McDonald's maten.. Ofta när man hör ordet McDonald's tas upp i debatt så börjar alla plötsligt att tänka på hur ohälsosam maten är för oss...

Idag skiter jag fullständigt i det!

Idag ska vi istället ta upp det som gör att McDonald's ens kunde bli en matkedja, köttet, djuren, maten! Om man sätter sig vid ett kletigt bord på McDonald's där lite salt är utstrött över hela bordet, så tänker man kanske inte direkt på HUR hanburgaren har producerats, eller VART den kommer ifrån. Nej, nej. Idag har vi som vana att ha för kort tålamod, och blir lätt irriterade på om våra Chicken Nuggets dröjer några minuter innan man kan börja äta. Jag menar, "det är väl snabbmat?"

Ja, det är snabbmat. Det serveras så snabbt och billigt att man inte ens tänker på vilka som blir utsatta! Så snabbt går det! Så vad har vi att klaga på!?

Det jag menar är, att vem vet hur djuren har behandlats under hela produceringen.. Det är inte många som vet! Hur många vet egentligen att små kycklingar tvingas få sina näbbar bortbrända, när dem är livs levande, med ett klart och friskt medvetande? Ingen! Ingen vet det...förrän nu.

Det är därför jag skriver om detta idag. Eftersom att ingen vet. Nä! Vi sitter där vid någon kletig bänk och åmar oss över varför pommes fritesen hinner kallna innan hamburgaren eller kycklingen kommer!
Egentligen är ju inte detta vårat fel, eftersom vi är vana vid detta nu. Att allt är en självklarhet i vår vardag, att allt skall serveras på silverfat, eftersom "vi har betalat för detta"! Jag tycker detta är så fel, och så hemskt. Jag borde egentligen kanske hålla detta för mig själv, eftersom det känns som mina ordval har en tendens att spåra ur snart, men jag kan inte leva med att inte visa detta för mina läsare. Om Aftonbladet gör det, kan jag göra det.

För några veckor sedan snackade jag om i ett inlägg, att jag skulle göra en argumentation om "Djurens rätt", alltså om pälsindustrin här på bloggen. Det har förstås blivit fördröjt, men det är exakt detta jag vill åt. Det är det jag vill säga i detta inlägget också! Vilka kom först? Djuren eller människan? Svar: Djuren. Vilka har tagit över världen och tar för givet att vi får ta djuren och utnyttja dem för eget bruk? Svar: Människan!
Då är min fråga..Varför? Varför?! Det är väl för ihel*piiip*te lika mycket deras planet!?
Och allt det här med att vi börjar få för mycket varg, älg och björn just nu, så det är nog dags att vi går ut på jakt, eller kanske till och med utrotar dem. Eftersom de bara tar våra får, och de står i vägen när vi kör så att det blir olyckor och de vill bara oss illa.. De vill oss inte illa! Det är naturens gång! Låt den få gå ifred!

Därför har jag bifogat denna video, som Aftonbladet har delat med sig av. Och jag måste även skriva det att.. VARNING FÖR EXTREMT STARKA BILDER!
Det är ditt val om du trycker på Play, och jag måste verkligen lägga ut den. Även om man mår dåligt av att se denna vanvård av små oskyldiga kycklingar, så lär man sig en hel del. Det har fått mig att ändra uppfattning, rejält! Se bara på detta massiva inlägg jag just skrev.

Så, jag säger bara det...precis som jag började inlägget med, med min rubrik. Fuck this fuckling retarded world!

P.s: Om jag vore er, så skulle jag välja att se klippet jag la ut i förra inlägget..man blir mer glad av det.

> : (


Check this out!

Jag tänkte att, nu när jag är så himla insnöad i Twilight och...eller ja, rättare sagt..i Robert. Så tänkte jag lägga ut en otroligt söt intrevju från när han var på besök här i Sverige i slutet av oktober. Han är så go, asså! :) :love: Enjoy!


5 is a magic weeknumber

...yes it is..it's a magic weeknumber! :)

För idag är det fredag! :) Fredag = sova, slöa, chilla, mysa och ZUMBA! :)

Så nu fixar jag mig inför skolan lite, sedan bär det iväg till skolan min, där man lär träffa de ena efter de andra. Som vanligt.. inte så märkvärdigt..:P

Hoppas ni får en skön helg, det ska jag ha! :)The Breaking Dawn - Part 1

Jo, hörrö ni.. Detta är svårt.. det finns så mycket att berätta, men ändå så lite man får avslöja, samtidigt som mina egna känslor och erfarenheter ska med in i kakan.. Twiday-kakan alltså..

För ca en månad sedan så var jag uppe redan klockan halv sex. Detta berodde på att biobiljetterna till Twiday skulle släppas klockan sex. För er som inte vet så är "Twiday" en dag då man ser alla senaste filmerna, samt premiär då, såklart. Detta gick jag och syrran på. Bokningen var det svåraste. Det var verkligen som folk ryckte biljetterna ur handen på en. Man såg på datorskärmen att folk bara rensade hela salongen. Det failade några gången men tillslut fick jag två stycken. Jag blev så glad!

Jag är egentligen inget "Twilight-fan", det kan jag inte säga att jag är. Jag gillar mer..ja, den största anledningen: Edward. Eller jag kanske ska säga Robert Pattinson. För det är ju honom som jag är där för. Dock så gillar jag hans karaktärs betydelse och personlighet också. Den får man inte glömma bort. Många anser att Edward är en tråkig "gubbe" som är överbeskyddande. Ja, jag kan hålla med om att han är det. Men, det är väl inte alltför konstigt när Bella är som hon är? Om inte Edward eller Jacob funnits, hade hon varit död redan i film 2 - New Moon.

Jag ska inte sitta och spekulera i det nu, jag skulle berätta om kvällen/natten. Jag måste säga att jag har inte blivit sådär riktigt trött än..inte hittils iallafall. Jag tror det kommer senare. Det är ju konstigt om det inte gör det, om man bara lyckats sova 2 ½ timme inatt.

Hursomhelst..

Jag fick sluta lite tidigare i skolan den dagen. Först och främst var det ju att jag skulle till doktorn, och det passade ju perfekt eftersom jag ändå skulle till Göteborg. Om inte, hade jag fått "skolka" från skolan för att hinna till 15.30, då det hela började.

Man kom dit, köpte lite mysis. Det dröjde ca. 20 min och blev därmed försenat lite, men det gjorde inget. Huvudsaken är ju att kvällen blir som planerat i övrigt.
Sedan var det fram med biljetten och ID kortet. Man blev tvungen att vara över 15 år. Först var jag arg för det och tänkte "Vadå? Så i 2:an och 3:an där det är en massa fighter, de ska vara från 11 år, men denna, där det nästan bara är romantik..ska DEN vara från 15 år då? bara för att det är lite sex med i den?". Jag hade naturligtvis fel, självklart ska denna vara från 15 år! Ni som var på twiday, jag hoppas ni fattar varför. Ni som ser den idag, då den officiella premiären är, ni kommer fatta, och ni som kommer att se den framöver, ni lär fatta ni med senare.. Jag kan inte riktigt prata om det nu, eftersom nästan inga har hunnit se den, så jag tycker att vi återkommer med den saken. För jag måste bara säga, jag blev äcklad i sista filmen i slutscenen. Guuud, så obehagligt. Det är därför jag anser att 7 år med förälder och 11 år utan förälder, det är för ungt. Jag hade inte låtit mina barn se sånt.
Jag kanske överdramatiserar, jag brukar göra det. Men det är med goda skäl som jag gör det.

Somsagt, jag skena iväg lite där. Så jag fortsätter.. När man väl kom in fick man små söta "Twiday-pass" som man fick bära under hela dagen. Detta pga av att se att man verkligen var behörig att inträda, t ex efter pauserna och så. Men sedan när det var dags, förklarade de lite om hur kvällen kommer att bli, de gjorde lite tävlingar där man vann biobiljetter, posters m.m. Allt var twilight-frågor, dock så är jag inte så kvicktänkt så det blev inget för oss..
När filmen satte igång kände man att det verkligen var på riktigt. Det var nu det var dags! När Edward gör sin entré i matsalen, började hela folket att jubla och klappa händerna. Så var det i resten av filmerna också. Tyckte jag va så roligt, trodde bara jag skulle börja klappa o jubla först, ensam :)
Filmen rullade på, och den blir bara bättre och bättre. Har aldrig sett den på bio faktiskt. Bara på Emmas datorskärm med låg volym klockan 4 på natten, och kollat lite på youtube, men inget mer. Jag har inte ens dvdn (men den ska jag skaffa!).
När den var slut så applåderade alla ånyo, och det var dags för en paus med toalettbesök och en lättare måltid som faktiskt ingick. Dock var det äckliga, kalla wraps som ingen verkade gilla. Iallafall inte jag..

Sedan stod nästa film på tur - New Moon. Har alltid tyckt det är den sämsta, och det står jag fast vid, men den blir bara bättre och bättre. Jag insåg även att Edward är med mer än man man kan tänkas tro. Både i början och mycket i slutet :) Så jag var nöjd.

Sedan var det då...Eclipse! Som alltid har varit min favorit. Kan köra en liten rankning senare om så viljas. Hursomhelst...
Den var bra :) haha, självklart var den det. Det är denna filmen som visar mest kärlek mellan dem båda. (Och 4ran nu då..ni får se) ;)
När den var slut så var det en halvtimmes paus och sedan skulle premiären av The Breaking Dawn Part l starta. Så taggade, så! :)

Mer kan jag inte berätta om den, inte mer än vad jag har avslöjat från tidigare. Men, om du är över 15, så klarar du nog att se den, om du är yngre..inte. Du bestämmer givetvis själv, men jag tipsar om att undvika. Däremot är den första delen helt fantastisk fin, så det säger jag ingenting om. Den delen kan ni se ;) Jag kan också säga att jag ser fram emot Part ll :) Om det blir en Twiday till den med,, ska jag lätt gå. även om syrran inte följer med den gången. Tror inte hon orkar det. Men hon har ett helt år på sig att vila, så hon kan inte komma o säga sen att hon inte är utvilad ;) Det är alltså 1 år och 6 dagar kvar till The Breaking Dawn Part ll-premiären startar! :) Can't wait!

Efter filmen kom Janne och hämtade oss. Ungefär 02.30 på natten. Jag somnade nog halv fyra..så har sovit några timmar bara. Är fortfarande inte trött, men jag är väl fortfarande hyper kan tänka :) Det är ju inte varje dag som man får se Robert Pattinson i heta scener på en så stor, stor, stor, stor....bioduk ;)
Edward Cullen Breaking Dawn Poster

Fars Dag

Idag hoppas jag att alla har grattat sina pappor med en fin liten gåva och en kram! :) Det har jag och mina syrror iallafall. Han fick ett par julkalsonger och en dubbel-lott! :) Vi käkade lunch ihop och myste! :) En helt enkelt trevlig söndag för en gångs skull. Vi drog även upp till farfar så pappa fick gratta honom också. Vi fick tårta igen. Vi fick även det för två dagar sedan när farmor fyllde år ^^ Tårta säger man aldrig nej till ;)
Jag tycker att "Fars Dag" och "Mors Dag" är såna dagar man ska engagera sig i. Tycker det är viktigt att de får lite extra uppmärksamhet då och då, eftersom de har gett oss livet :)

Så var rädda om er pappa..:love: Självklart er mamma med, men hennes dag kommer snart ändå :)

Bild: Ottilia

11/11/11

Japp! Passa på att nut, för idag är datumet 11/11-11 :) Väldigt ovanlig dag :) Detta är en näst sida gången detta kan ske, för nästa år blir det 12/12-12 och sen kan det inte bli mer...eller jo, jah, inte på 100 år iallafall :)


F: Rybaklover

P.s: Notera att detta inlägg är publicerat kl. 11.11 ^^

So..?

Japp, nu är det SO pågång. Hade precis läsförhör om islam, det gick la bra. Hoppas på G eller VG iallafall ^^

Nu medan de andra grupperna förhörs, så passar jag på att blogga lite. Dock har jag inget värt att skriva om, men whatever. Ofta jag orkar skriva om Buddhism.. ;)Topp 5 - My boys

Bra fråga, Evelina!

Älskar när ni har frågor!! :D *Tummen upp!* Fortsätt så!

Gud så passande då, när jag har exakt 5 st som verkligen ligger nära mitt hjärta. Jag tänkte nu visa dem från plats 5-1. Så scrolla inte ner i förväg nu..;) Så..Enjoy!Det var min lista de ;) Bara mysisar ;) Hoppas det gav något!

Hur ser din lista- Topp 5 ut?

Tack för den bra frågan, Evelina!

Hej!

Otroligt uppiggande nyheter!!!!

Nu, mina damer och herrar! Ska jag prata om något som jag har sett fram emot sedan 2008..

INDIANA JONES 5!

Japp! Det är sant! Det kommer en Indiana Jones 5 till succékvartetten! :) WOooohooow! Jag är överlycklig! Ni anar inte! Dessa artiklar är tydligen från 2010, men jag har aldrig haft tanken på att se om rykterna verkligen stämmer. Det var ett tag sedan nu, som man läste några artiklar (som finns nedanför), men ändå så har jag fortfarande hög puls! Herregud! Åh!

Tänk att få se ännu ett äventyr med Dr Henry Jones Jr! Wow! Detta kommer bli grejer, alltså! Det känner jag i min tredje ryggkota om man räknar uppifrån! Asså shit!

Ni fattar säkert ingenting nu..jag kan förstå det. Men, för mig är detta rena "Nu kan jag dö lycklig-upplevelsen"!

Harrison Ford (Indiana Jones) har betytt otroligt mycket för mig i min uppväxt, och gör det fortfarande. Detta är inget trams, det är bara äkta. Han är så otroligt bra på det han gör! Jag har aldrig sett en bättre skådespelare! I varenda roll han gör, gör han det på sitt bästa sätt, och verkligen på sitt sätt! Dessutom får man hoppas att de skyndar sig att spela in och påbörja detta. Harrison Ford är snart 70 år och hans tid börjar så smått att rinna ut...Fan..varför ska alla bli gamla?? :(

Och Stevel Spielberg då! Shit! Mannen som ligger bakom detta! vad ska vi börja? Jo, först av allt, han är otroligt kreativ måste man ju flika in med. Detsamma kan man säga om George Lucas! Om ni inte vet vilka dessa gubbar är...googla. Jag orkar inte skriva allt för det finns sååå mycket! Dessa gossar brukar samarbeta, och det är dem som gör alla bra filmer! De har gjort Star Wars, Indiana Jones, Jurassic park, och nu då, årets storfilm "Tintin"!
De räknar med att Indiana Jones 5 ska visas på bioduken år 2012. 2012!! Det är ju snart ju!

Å inte nog med allt detta! Det planeras tydligen en "Jurassic park 4" också!!!! Gaaaaah, jag dör! Jag dör! Två filmer av de 3 bästa som någonsin gjorts, ska få uppföljare! Yeeeey!!!

Jag läste även en artikel med George Lucas där han har pratat om att göra uppföljare till Star Wars som kommer att ha premiär kanske 2015-2016, om nu då detta blir av. Episode 7-9! Först blev jag glad, för vem älskar inte Star Wars? Men sedan läste jag att, om det kommer nya, så kommer inte det att handla om samma Skywalker-familj mer, utan om några helt andra, fast i samma universium. Jag har full förståelse, eftersom alla i filmerna är gamla, och Darth Vader är död..Men jag tycker inte man ska sabotera den fina storyn som en gång skapades, den storyn som alla har hållit fast vid, även idag. Det räcker väl med att det har tillkommit "Clone Wars"??? Det tycker jag till och med har gått till överdrift.. Så nej tack, George Lucas.. Det räcker med de 6 succéfilmer som gjorts. :love:

Här är lite artiklar som jag hittade på: http://www.moviezine.se
Dessa artiklar motsvarar det som jag precis tagit upp och tjatat ut ;) Enjoy!

:love:

Jag tror att vi får ta allt med en nypa salt, så att vi inte blir för glada nu i förväg. Men förhoppningsvis så sitter jag på premiärvisningen av Indiana Jones 5 nästa år! :)

Hej!


Three is a magic number - Elvira Holl

Jo, ni som har sett reklamen som är sponsrad av "Så mycket bättre" och som stödjer 3-reklamen, ni förstår vad jag vill ha sagt i detta inlägg. Min syrra har gjort en egen version av "Three is a magic number". Så rösta nu! Öppna gärna alla era webbläsare så det blir fler röster! :)
Enjoy!
Rösta här! ↓
http://samycketbattre.tre.se/v/148/?Activated


Dagens bild


Haha, ja det är ju inte världens bästa bild. Men den är riktig, och är tagen av mig från Lotta på Liseberg. Kände att det var längesedan jag hade en "Dagens bild" och syrran tyckte jag skulle ta denna. Väldigt random, men kul! :)

Ny fråga!

Har fått en ny fråga i min blogresponse-spalt! Dock är avsändaren "okänd" så om den okände vill se sitt svar, så kommer det här! Enjoy!Ikväll = Anna!

Ja, kanske Anna kommer på en liten nattvisit ikväll! ;) Vi ska helt enkelt mysa o chilla hela kvällen :) Just nu är det stora problemet var vi ska vara någonstans, men självklart ska det bli av :)

(Glad Allahelgona på er!)

Anna - Maj 2010
:love:


Happy Halloween!

Glad Allahelgonadag på er!
Men vi vet ju alla att Alexander är mycket snällare o sötare IRL ;)

Blir Facebook hackat imon?

Vad tror ni egentligen om det som talas om på nyheterna och i tidningen? Att Facebook ska hackas imorgon den 5 November.. Tror ni på det?

Jag menar, själv tror jag att det absolut kan vara möjligt, och att man borde förutse det, ifall att. Egentligen finns det väl ingenting man kan göra egentligen. Som experten Joakim Von Braun säger, "Har man mycket bilder där som man inte har sparade på något annat ställe så är det bra att spara det på till exempel sin egen hårddisk. All information, text och bilder man har skulle kunna försvinna."

Så man vet ju aldrig. Jag tycker det kan vara bra om Facebook rensas upp lite från alla idiotiska bilder som ligger uppe. Mycket roligt finns ju också, som minnen o sådär. Men alla dessa suparbilder och utvikande fjortisbilder som bara fyller vårt nätverk..nä nä, bort med det!

Så, jag funderar lite, är detta något att ligga vaken inatt för? Njaaa, tror inte det. Man kan gott försöka logga in imorgon och se om Facebook startar, men mer kommer nog inte att hända. Man får även tänka på hur löjlig idé detta är. Att en grupp hackers ska spedera sin fritid på att hacka en sådan älskvärd sida. De påstår ju dock att de gör det för samhällets skull, för att rädda oss, och att vi kommer tacka dem en vacker dag. Om det kan stämma...varför inte?, känner jag då ;)

Facebook har kommit lite till överdrift enligt mig. Det var roligt då bara jag och typ 2 till i klassen hade facebook. Det var inte lika vanligt då, och man fick riktigt tjata på sina vänner att skaffa det. Nu är det tvärtom. Nu är man konstig om man inte har det, och man är dum i huvudet om man är emot det..precis som jag. Jag kan tycka att Facebook är trevligt att logga in på, det erkänner jag att jag tycker, men inte mer än så. Jag har det för att hålla kontakten med min kvartett (Anna, Ahm, Ida och jag) och ha lite koll var som händer i Alexanders liv. Det är typ bara på Facebook som han uppdaterar sig, så självklart måste jag ha lite koll. För ett tag sedan fick jag en fråga från en tjej, då jag bloggade om just Facebook's påverkan på oss. Hon frågade "Jaha, hur många vänner har du själv då??". Jag kan svara på det nu. Jag har 35 vänner, och 31 st av dem är riktigt nära mig. Resten är kontakter från utlandet som jag har fått kontakt med från olika håll. Många är Alexander-fans så det är kul att snacka om samma intresse med en med olik kultur och miljö.

Så om dessa superhackers gör oss en tjänst i samhället, visst! Däremot är det synd om de ansvariga för facebook som har lagt ner så mycket arbete och tid, och som isåfall kommer tappa kontrollen totalt. Det är tråkigt.

Vi får helt enkelt hålla tummarna och hoppas på det bästa. Men en sak önskar jag att dessa hackers gjorde.. att dem tar av sig dessa urläskiga masker som de far runt med. Man blir ju dödsrädd! :o

Läs artikeln här! ↓ Enjoy!
Klicka på de lila markerade orden "annan attack" för att läsa om den föregående attacken.
(Obs! Öppnas i ett nytt fönster!)

Hoppas ni kan sova nu, nu när jag har skrämt upp er! :) Allt kommer säkert ordna sig, man får hoppas på det! Sov sött, hej!

Yohan - Barnevandrer

God natt, alla uppesittare! Aja baja ;)

Nejdå, jag är inte bättre jag. Har tillbringat veckan med pappa, där det skiftas mellan film, tv-spel och The Sims 3 Husdjur! Och nu sitter jag hos mamma o ska snart sova..

Igår sig vi ÄNTLIGEN på den norska filmen "Yohan-Barnevandrer" där Alexander spelar Levi. Han hade faktiskt större roll än jag trodde. Det var även bra att han tog den rollen, eftersom karaktären speglar den personlighet som Alexander har på riktigt. Så jag njöt verkligen av denna filmen :) Skulle aldrig tänka mig att se Alexander i en film där han var någon mördare eller något..Ne, usch! ;)

Jag hade förväntat mig "Yohan - Barnevandrer" som en norsk och typisk barnfilm. Jag visste inte ens vad som menades med "Barnevandrer" men ser ni den så förstår ni. Det handlar om utvandrigen till USA under 1886 och missväxten i Norge. Så filmen är större än man tycks tro. Många kända internationella skådespelare är med. Carola har också en liten roll i filmen, och det va lite kul ^^

Så, jag tycker ni ska se den. Det är en väldigt eländig film, samtidigt som den är lite "Awww...!" :) Särskilt när Alexander är på plats ! :) Man blev lite småfnittrig såfort Alexander sa något eller gjorde något, och man log såfort han syntes i bild. Det är han som gör filmen bra! ;) Jag lovar!

Se trailern här!


1st of November

Hej alla snösugna ! :) Ja, nu är den snart här, så det är bara att hålla tummarna på att den kommer att hålla i sig fram till julafton och nyår! :)

Idag är det första November! Ja, bara en månad och 24 dagar kvar till Julafton!

Hur ska vi då fira detta? Jo, jag kan ju inte bestämma vad ni ska syssla med på er fritid, men jag ska nog spela SIMS! :) Spelade det igår också, det nya The Sims 3 - Husdjur! JÄDRA KUL!!! Hade förväntat mig mindre faktiskt, så blev positivt överraskad! :)

Hursomhelst, det här med November. Det är något särskilt med November, eller hur? Ingen ångestladdad månad iallafall ;) Så lyssna nu på Lalehs mysiga låt "November" så kommer vi i stämmning! Enjoy!