Allt för Sverige


(Klicka på bilden för att se premiärprogrammet av "Allt För Sverige"!)
"Allt För Sverige" är ett helt nytt program som kommer att sändas i svt1 nu framöver. Klockan åtta ikväll sändes premiäravsnittet. "Allt För Sverige" handlar om amerikaner som har sina rötter i Sverige, men som inte har en aning om sitt ursprung. Splittringen skedde under utvandringen, och sedan dess har parterna fått växa upp på egna vägar.

I detta program får vi följa tio amerikaner som lär sig om det svenska språket, den svenska kulturen och givetvis mer och mer om sin släkt. Vid varje program åker en ut, och till sist finns det bara en kvar, och den personen får möjlighet att träffa sin svenska sida av släkten.

Anledningen till att jag tittade först, är att jag har alltid varit intresserad i hur andra länder ser på oss svenskar. Hur vi pratar, hur vi agerar, var vi äter, hur våra hus ser ut jämfört med deras..allt sådant. Många säger att vårat språk låter som finare tyska. Väldigt häftigt tycker jag, eftersom vi aldrig kommer få en chans att höra hur vårat språk låter för andra.

Det är nästan bara det som jag personligen är intresserad av via detta program. Det där med gamla släkter och så, är inget för mig. Jag är inte jätteintresserad av mitt förflutna. Inte så att jag själv skulle vilja spendera min fritid på att göra någon form av släktträd iallafall. Men det vore ju kul att få veta lite iallafall.

Något som jag tycker är lite roligt, är att min farfars bror, som dog för ett år sedan, hette Lennart Johansson och var en känd gammal hockeyspelare och spelade för Brynäs som ung. Han kallades "Tigern". Varför vet jag inte. Men, många som är födda runt 1960 och bakåt vet nog vem han är. Han finns på Wikipedia, så det är bara att söka. :)

Lennart "Tigern" Johansson
7 Juni 1941 - 23 Oktober 2010

17 again

God morgon alla!

Just det, ni har väl dragit tillbaka klockan en timme idag? Det är väldigt viktigt om ni inte vill bli lurade att åka till skolan en timme för tidigt, vem vill det liksom? Så kom ihåg det!

Igår var det mys som vanligt i soffan. På fyran kom först "Så mycket bättre" och jag kan ju säga att förra året var mycket bättre ;) Dock följde jag det inge vidare då heller, men ja..

Sedan kom filmen "17 again" med Zac Efron. Har alltid tyckt att det ser ut som en otroligt löööjlig film och tänkt "Det är la som vilken high school-film som helst", men den var faktiskt riktigt bra! Kan inte riktigt släppa den faktiskt. Är det typiskt mig, nej! Den hade en riktigt bra story, gillar när man byter skådespelare på det sättet (för er som inte sett den fattar nog inte), dessutom är det såhär Zac ska se ut! ;) Riktigt snygg i den filmen!! :)

Sedan kom ju "Yrrol - En kolosalt genomtänkt film" som är en rätt så konstvriden komedifilm som gänget Lorry har gjort. Man behöver se den ett par gånger för att fatta vad som är roligt och så, för det är vääldigt random. Hela filmen finns på youtube i delar om ni är intresserade. :)

Så idag har det varit en slapp dag som vanligt. Startade dagen med att spela på mitt gamla Nintendo DS som ligger helt öde i nattduksbordet. Har inte laddat det på länge, så det var lite segt att starta. Spelade på Lego Indiana Jones! :D Just det, har hört att Indiana Jones 5 ska komma år 2012 eller 2013! :D Kul va? Ser sååå fram emot den!

Nu vill tydligen syrran träna lite med mig här hemma, jag som är så trött!! Nåväl, får väl,röra på fläsket! Hejhej!


Happy Halloween!

Glad Halloween på er! Buuuuuu!

Blev ni rädda? Förlåt, nej, kom tillbaka, jag skämtade bara ;)

Idag är det den dagen då alla ska utsätta den mest hyperventlierande känslan - Rädsla. Då undrar många: "Varför?"

Jo, för att på halloween så ska man skrämmas och få sina nära och kära att få hjärtat i halsgropen för en stund. (En stund för mycket enligt mig..).

Hur uppkom då denna helgona dag? Jo, främst är det ju att vi människor fruktar döden något oerhört, och jag antar att det är där allting kom ifrån. Förr så skrämde man barn att det fanns en naken man med en fiol (Inte Alexander ;) ) vid sjön, som lockade små barn ner i vattnet med sitt fiolspel. Det sa man ju för att inte barnen skulle gå dit och drunka. Jag antar att nutiden har spunnit på detta. Dock har det kommit lite till överdrift anser jag. Jag älskar halloween, men till viss gräns, eftersom jag själv är så känsligt skakis. Förr hade jag alltid halloweenfester och det var min och mina kompisars höjdpunkt. Dock har det svalnat lite, och nu har jag nästan tappat sugen helt. Blir det kanske så när man växer upp? Så är det ju med jul också. Det är den bästa dagen på året när man är barn, då tomten kommer, alla levande ljus, stjärnor, tomtar, umgänge, värme och ljuvliga sånger.. Svalnar det också? Så långt har det iallafall inte gått för mig ännu, jag älskar julen och tycker att allt det där som jag rabblade upp är det bästa på hela året.
Näe! Nu ska jag inte fastna i något jultrams igen!

Hursomhelst. Här är min nya Halloweenbild som jag mixtrat lite. Det är under inspelningen till våran parodi till "New Moon" som vi höll på med ett tag. Jag vet inte riktigt vad som hände med den, men jag antar att vi alla i gruppen gick skilda vägar ett tag där, sedan har det bara glömts bort.
Men här är den iallafall :) Enjoy!

Syrran kallade mig Edward Cullen, och det kanske är att gå till överdrift. Dock spelar jag ju Edward Cullen här på bilden, så vi har ju vissa likheter. Dessutom så brukar jag frysa väldigt mycket, så jag antar att jag och Cullen har en hel del gemensamt, jag är ju också en kall en ;)

OBS! VARNING FÖR STARKA BILDER!

Haha, nej nej, så farliga är inte dessa bilder. Det är bara syrran som jag mixtrade med lite. Hon blev inspirerad när jag hade en sådan snygg bild att hon bad mig göra en till henne med, och här är den, wallaa! :)

Kan inte riktigt bestämma mig om syrran är offer eller den onde på denna bild? Kan ni urskilja det?

JAG DÖR!

I'm dead...


He's in the building!

ROBERT PATTINSON I SVERIGE!

GÅ IN O SE LIVE-INSPELNINGAR FRÅN HOVET I STOCKHOLM! ROBERT PATTINSON ÄR PÅVÄG!

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article13854269.ab

KLICKA!



GYMMA!

Hej :D

Snart är det helg, och det har varit en rätt soft vecka för en gång skull! :) INGA läxor :) Eller jo, två men dem gjorde jag och Anna klart i måndags!

Så idag ska jag fira veckan med gym med syrran samt softa stunder i soffan!

Ha det!



Wash up!

Asså, detta är rätt random faktiskt. Har inte riktigt förstått vad detta är, och varför. Men, Alexander deltog tydligen i någon slags musikal/musk-grejjs för några dagar sedan som heter "Fairytales - Still Dreaming" där han medverkar i några låtar. Fler finns ute på youtube, men jag tyckte att denna va lite rolig för han går verkligen in för sin roll som slarver ;) Enjoy!


MYS!

Har inga läxor, har gjort alla!

Så nu blir det myyyyyyyyyyyys!

Hej!

P.S:
Denna video beskriver exakt hur jag känner mig just nu. Enjoy!


Moskau!

Minns ni den braiga tangon Alexander & Malin gjorde i våras? Nu har jag och syrran fått lite för mycket fritid och bytt ut den falsksjungna låten "Stereo Love" till en mycket bättre tangolåt - "Moskau" med Dschinghis Khan. De har bl a varit med i Eurovision, men det var längesen.

Passar det inte mycket bättre, så säg? Enjoy!


Ja! Jag ser ljuset!

Hallihallå!

Idag blir det 3 saker att göra...

  1. Skriva Argumenterande text om Hållbar utveckling tills imon!
  2. Städa rummet (Ser inte riktigt klokt ut...)
  3. Göra något random..
Nääee jag vet inte riktigt den sista där.. men vill göra något innan det blir en jobbar-vecka igen. Det är ju iförsig lov v.44 men, ja.. så störande när man är så nära någonting.

Ja! Jag ska spela Sims 3 Husdjur hela lovet! :D Woohoow! Nu fick jag något ljust till framtiden!
Jag ser ljuset, precis som Skorpan och Jonathan!


Haha, nu måste jag arbeta vidare här hemma, hehe, ciao!


Gina-grejjs igen!

Onyå grejer som man vill ha.. Men får avvakta lite. I morse, i all stress så beställde jag biljetter till midnattspremiären Twiday med syrran. Det blir roligt :) Sen så har ju jag köpt The Sims 3 Pets också som kommer imorgon! :)

Sedan vill man ju gärna gå på Galenskaparnas & After Shaves föreställning Hagmans konditori som går i Lorensbergsteatern. Den biljetten kostar också mycket..530 kr.. Fast det är det värt!!! :love:
Ni som är födda 98 och neråt kanske inte vet vilka de är ens. Men de betyder otroligt mycket för mig och min familj. Mina föräldrar har gått på deras föreställningar i alla tider, och vi har alla boxar hemma. Så.. ja, dem är grymma helt enkelt. :) Därför är det värt!

Men somsagt, får se när dessa plagg kan prioriteras..Enjoy!


"Ada har legat med Harry Potter inatt"

Hej alla :)

Denna veckan är det mycket som vanligt. Tråkigt men sant.. Så är inte jätte engagerad i bloggen för tillfället. Dock är det ju helg snart, och v. 44 är det ju höstlov! :D

Men ni ska inte gå lottlösa :) Här är Alexander's senaste logginlägg på Facebook! För er som inte följer honom där, gå gärna med :) Vi är över 300 000!



Godnatt

Natti på er!

Nu ska jag sova :) Har haft en rätt soft o härlig helg, dock har inte läxorna kommit i prioriteringen. Men det ordnar sig alltid ;)

Ha det! Puss!

Bild: Ottilia

Halloween-celebration..?

Hej alla oktoberfödda! :)

Idag var jag i stan med Ossi kusinen :) Vi köpte lite presenter till övriga i släkten, samt lite till oss själva. Det mesta var väl att gå runt o kika lääänge i olika affärer :)

Jag köpte lite scampo och tvålar, en tubhalsduk till vintern ( :love: ) och lite annat skoj. Blev inge klädshopping idag :) Bara random-shopping!

När vi var inne på bl a Hobbex så blev vi inspirerade till en halloweenfest. Funderar om jag ska ha en eller inte.. Det är ju snart allahelgonaafton, men en liiiten kanske man hinner ordna, med sina närmsta vänner. Vi får se :)

Ska ni ha halloweenfester där hemma?


Bild från min senaste Halloweenfest. Tror det var år 2008 ^^
Döskalle-tårta xD

Ny frågespalt!

Hej alla!

Nu finns en frågespalt, där du röstar på, vilken som är Alexander's bästa låt hittils! Klicka på ett av alternativen och sedan "Vote"! Jättelätt :)



Dagens bild

Är det bara jag som tycker att Alexander är otroligt handsome nuförtiden? Eller ja, det har han ju alltid varit, men han ser lite annorlunda ut nu på något sätt. Håller ni med mig?

Gymnasiemässa

Hej alla!

Idag, onsdag, hade vi prao i skolan. Dock så kände jag mig sjuk redan igår eftermiddag, så har varit hemma idag. Men idag på eftermiddagen kände jag mig bättre och jag ville så gärna gå på gymnasiemässan i Göteborg. Så vi gjorde ett försök och åkte dit. Även min kusin Oscar och moster Anna följde med, för han ska ju också välja nu i december.

Det fanns MASSOR av skolor och MYCKET att välja på. Men jag är väldigt, väldigt inställd på Samhäll-Media. Gud, vad kul det verkar vara! Den har allt jag brinner för! Så det finns lite blandat, intressant :)

Nu sitter jag här, med hemsk huvudvärk och feber, så jag ska nog stanna hemma imorgon också..

Kanske undrar varför jag isåfall sitter här och bloggar och ja..de..kan man undra..

Ha det!



R.I.P Vickevire

Hej mina kära läsare..

Idag blir sörgens dag för mig och min familj. Imorse gick jag ut för att se till Vickevire, eftersom det åksade och stormade så mycket i förrgår, och ingen har varit hemma och sett till honom efter det, såg jag att han var död.

Han låg i sin bur, och det såg ut som han sov. Han har det säkert bra nu iallafall, men den där åsknatten har nog inte varit den bästa för honom.
När det åskade och haglade som värst den natten så var jag så nära att gå ut och ta in honom. Dock var det lite för riskabelt, eftersom blixtrarna var såpass nära vårt område. Så, så blev det. Jag känner inga skuldkänslor, det är inte det. Jag tycker bara synd om honom som blev så rädd att han fick dö ensam i mörkret. Vi antar att han dog av det, eftersom kaniner kan bli så rädda för oväder att deras lilla svaga hjärtan får överbelastning.

Så vila i frid, Vickevire, vi ses snart :love:


Bilder från i våras :love:


:love: Vickevire :love:

Drömmen förde dig vilse

Hej alla läxlediga!

Själv sitter jag här med stress och panik i bakluckan. Har inte hunnit så mycket på min svenska-uppsats. Den ska vara inne imorgon, midnatt. Är lite smått hungrig, trött och spänd. Så jag har det inte roligt framför mig. Har även SO tills imon, men den skiter jag i tror jag..

Ska skriva om demens i min uppsats. Blir lite intressant att skriva om. Det är väldigt få som vet något om demens. Lite synd, när det är så vanligt, och så hemskt..

Har läst en bok av Anna Jansson, som handlar om kriminalinspektören Maria Wern. Ni vet, det som gick på TV4 för ett tag sedan. Bl a Främmande fågel . Den jag läser heter Drömmen förde dig vilse . Otroligt bra! Jag blev lite smått rörd i slutet, eftersom en riktigt go karaktär som man fäster sig vid, dör. Jag ska inte berätta mer om ni vill läsa. Blir lite förundrad över varför de inte gjorde en film om denna. Den är ju skitbra! Dock vill jag rekommendera den som en läsbok, eftersom Anna Jansson är otroligt skicklig!!!!



I Follow Rivers

Hej!

Har suttit här sedan klockan 17.15 och gjort en bilduppgift inför Bilden imorgon, då den ska vara klar. Nu, klockan 21.37 är jag färdig, och den är inlämnad. Puh! En uppgift inlämnad iallafall, av tre!

På fredag är det både SOläxa-förhör samt en stor Text & Tanke som ska in (Det jag brukar göra 2 st/termin. En slags bokrecension). Så det blir inte kul imorgon. Nu ska jag duscha, sedan läsa lite i boken (den jag ska skriva om innan fredag, är inte utläst än!)

Ångestladdat inlägg? Javisst!

Puss!


Dagens bild

Längesedan man hörde något från denna goingen. På hans facebook skrev han iallafall för några dagar sedan, att han, nu i förra helgen, skulle börja förbereda en liten gåva till alla 300 000 som gillar honom på facebook. Vi får se hur det blir med det. :)
Förra gången var det ju ett fint litet videomeddelande på facebook till oss, då vi blev 200 000 "fans" :) Enjoy!

Haha :)

Sen reaktion?

Kolla dessa små goingar som får en chock när de får reda på vem som är Luke Skywalkers riktiga pappa. Men så har nog alla reagerat...för 31 år sedan ;)

Klicka på bilden för att se videon!
Haha, så söta!

Nattorientering

Hej alla som lär vara lediga ikväll..

Själv ska man kl 20.00 vara vid skolan för så kallad "Nattorientering", jag skulle kalla det kvällsorientering, men hur som helst.

Så jag är inte riktigt pepp ikväll.. dock är vi helt lediga imorgon, och det är ju bra. Nu gäller det bara att hitta några varma kläder att dra på sig, kolla om ficklampan har nya batterier i, samt att jag är mätt och utvilad :)

Bloggar mer när jag kommer tillbaks. Så ska jag bl a ta upp mina synpunkter om Djurens Rätt, som gav mig en tankeställare för ett par dagar sedan.

Hejhej!
Ser det mys ut? Nej!

Bild: Jag

SciFi-mässa i bilder


Hej alla SciFi-nördar!

Här är ett inlägg till er!

Missade ni SciFi-mässan iår? Synd! Den var nämligen den bästa jag varit på, och då har jag ändå varit på fotomässan!

Det är så otroligt mycket att berätta, så detta blir skitsvårt! Jag lägger upp bilder, så berättar jag om dem istället :) Blir enklast så :)

Klockan 09.24 - Buss in till Göteborg

När vi väl var inne i Göteborg, och skulle ta Spårvagn 5 mot Svenska Mässan, kom den inte på hela 40 minuter. Så vi bestämde oss för att börja traska på. Så vi fick en härlig höstpromenad genom Göteborg istället :)

Då var man inne kl. 11.30, första frågan som ploppade upp i huvudet.."Var ska man börja!??"

De sålde spel, filmer, t-shirts, knappar, leksaker, prydnader, signerade foton, affischer och MASSA MER!





På bilden som finns på väggen, ser ni vilken roll denne man (Tim Rose) har i de tre första Star Wars-filmerna. Riktigt häftigt att han var där ! Men min favorit är ju självklart Harrison Ford (Han Solo) ^^

Hela Darth Vader's stormtroop samlad :)

Vi och Lord Vader ! Ja, vi vågade faktiskt :P

Ahm och Jango Fett ^^

:love:



Mark Hamill's signerade foto (Luke Skywalker) Vill ha!
Ville ju såklart ha Harrison Ford's, men den fanns inte. Antar att han är för känd^^




Posters :)
Köpte en själv, dock inte denna. Visar den vid senare tillfälle :)

När vi fikade visade det sig att Tim Rose satt bredvid oss och fikade xD

Min "Han Solo"- nickdocka xD Just nu står den på min hylla, och där ska den stå!




Så ett sisa tips, åk sit nästa år! :)

Godnatt!


SciFi-mässa

Hej alla!

Idag blev det att man gick upp tidigt, eftersom jag drar till SciFi-mässan i Göteborg! En grej på året som man självklart inte får missa! Berättar mer senare, men ni som inte har något att göra idag, och bor i närheten av Göteborg, åk dit vettja!¨

Kram!
(Dessa gäster kommer)