"..Hoppas inte föräldrarna stör.."

Hejhej alla fredags-glada läsare!
(Om ni tycker inläggets rubrik verkar weird, så är det ett citat från OLW's "Fredagsmys" ;)

Idag har skola och sån skit( ;) ) varit, sedan for jag iväg med Ida till Lindex samt andra affärer. Skulle ju köpa min kappa, eller vad man nu ska kalla den, nu..:( Igår köpte jag nya skor, dock har jag inte visat dom, så tänkte göra det nu, samt min kappa. :)

Ni ska få se strax, jag ska bara berätta klart om min dag ^^
Efter det for jag hem, bytte om, for tillbaks för att träna ZUMBA med syrran! Härligt! Så nu sitter jag här på rummet, pappa, och syrrorna är i vardagsrummet och sen-firar hans födelsedag.
Vi kollade på Idol också, och jag blev en ANING besviken när Maikel inte fick gå vidare..:/ Han var ju så gullig..:(
Dessa köpte jag på Skopunkten..OBS! Mina är svarta!
(299:-)

Även dessa finns på Skopunkten. Dock gillade jag inte skosnörerna. Kanske ser bra ut på bilden, men tyckte det såg ut som pjäxor..Så har köpt vanliga svarta nu som jag ska pröva på nu ikväll :)
(399:-)
Jacka Grå
Denna kappa/jacka finns på Lindex, och kommer förhoppningsvis att finnas hemma hos mig nu i vinter :)
Tycker att årets mode har gått så mycket överstyr. Jag provade en jacka som satt skitnyggt..där fram! Där bak såg jag ut som en sköldpadda. Det var något jättekonstigt. Resten är antingen smala som tubar eller ballongkappor..:S
Dock fanns inte denna i Lindex idag, i min storlek. Så ska antingen beställa via nätet, eller kolla i stan. Vi får se. Men jag vill ha den SNARAST! :D (799 :-)

Dagens fråga

Fick ett mail ifrån "sötaEmelie" med en fråga, och den var en så stor och allmän och bra fråga så jag tänkte svara på den här i bloggen, om det går för sig :)

Frågan lyder...
Bra fråga där, Emelie! :)

Under många år har jag startat upp ett antal bloggar, men som aldrig riktigt blivit riktigt bra. Vad skulle jag skriva? Vad har jag att säga?
Jag kom inte på någonting.. därför glömde jag oftast bort att jag ens hade en blogg, så den gick till spillo.

År 2009 vände det totalt, då mannen med "tossled brown hair" och bruna ögon, som är en begåvad manlig violinist, kom in i mitt liv. Det var då jag kom på idén om vad min blogg-grund skulle handla om. Min blogg handlar egentligen inte om mode, fotografering, om min vardag, tips och inspiration.. nej, inget sånt krafs, som de flesta andra bloggar handlar om. Min blogg handlar om det jag känner för att skriva om, fast med en grund, Alexander Rybak. Jag kan skriva om vadsomhelst, allt från politik, musik, konst, fotografering, livet, favoritpålägg på mackan, Mr.Rybak, om mig, mina toalett-rutiner, ALLT!

En annan grej som gjorde det hela mycket roligare att blogga, var när min vän Emma fixade en design till mig. Det förändrade en hel del, och sedan dess har jag försökt att lära mig själv lite. Dock på "Paint", men det är nog där jag trivs bäst just nu.
Med en header/design blir allting roligare, och du minns att du har en blogg. Den blir även mer personlig, och igenkännbar för läsarna.

Abropå läsare.. Jag har faktiskt inte riktigt insett än, efter två år med denna bloggen, att jag har läsare!? Dem är inte jättemånga, men det spelar inte mig någon roll. Jag är tacksam bara att jag har fått denna chansen att skapa en blogg. Hade jag levt på 30-talet eller 1400-talet eller för kanske..17 år sedan, hade jag inte haft en blogg, och hade heller inte haft den möjligheten. Det är det jag är mest glad över att jag lever nu på 10-talet. Det är att, lilla jag, i det lilla kalla Sverige, kan kommunicera med hur många människor som helst ifrån flera hundra mil bort. Det kallar jag hightec! :)

Hoppas du är nöjd med svaret Emelie :)
Man kan helt enkelt sammanfatta det såhär att, jag älskar att blogga, jag skiter fullständigt i hur många läsare jag har, jag skriver (förlåt) vafan jag vill, och är överlycklig över att Sverige har "Yttrandefrihet" som grundlag! Så att alla har en chans att få ut sin åsikt och sin idé!

Ha det!


Jullängtan? Javisst!

Hej alla tisdagströtta!

Håller på att röja lite på rummet, medan jag planerar inför morgondagen, samt, lyssnar på JULMUSIK! Kalla det sent på kvällen, kalla det tokigt att lyssna på julmusik 3 månader för tidigt.. gör det. MEN JAG STORTRIVS!

Julen är tiden för mig som påminner så enormt mycket på min kära barndom. Såfort jag hör ordet "jul" så ryser jag i hela kroppen. Jag är oerhört förälskad i julen och alla nostalgier. Åh, det är så jobbigt att beskriva. Jag tycker även att julen alltid ska vara på ett sätt. Alla har sina traditioner, men oftast anser man att andras traditioner är "fel". Så känner jag också, men givetvis är det olika för alla. Alla har sina traditioner.
Julmusik för mig är Peter Jöback, Carola, Tommy Körberg och såna mysiga klassiker!

Nej, usch. Detta är för känsligt för mig. Jag är väldigt speciell, enligt mig. Jag vet inte hur andra är, innerst inne. Men när man plockar fram julsakerna eller sätter på en jullåt, är det ofta detaljerna som man minns. Om det är en porslinstome man packar upp, så är det kanske hans "speciella" lykta som man minns starkast, eller om det är en låt, t ex Carolas låt "The Little Drummer Boy", så minns man hur rapparen i bakrunden betonar något på ett visst sätt.
Somsagt, kalla detta konstigt, kalla det vad ni vill. Det är jul för mig.

En annan sak som är viktig på julen för mig, även om jag inte alls är kristen, är att besöka kyrkan på advent eller midnattsmässan. Det är en grej som vi alltid gjorde när vi var små, eftersom mamma var med i kyrkkören och moster Anna är ju kantor och håller i julsångerna. Så det är en stor del av min jul, och är även ett måste i juletider. Det handlar ingenting om Gud eller så, utan om julsångerna, julpyntet i kyrkan med belysning, ljus och julgranar och den härliga stämningen och gemenskapen. Det är viktigt, särskilt innan julafton, för så får man verkligen något att se fram emot och tänka "Nu är det inte långt kvar!" Härligt att se det så. Därför ser jag alltid fram emot höstlovet och jullovet. Okej..
Jag upprepar, tyck jag är konstig, men jag gillar betydligt mer vintern/hösten/julen än sommaren/våren. Verkligen! På vintern går man runt i leggings, kängor och en stor stickad tröja och bara dricker te hela tiden, sitter inne, kollar en film medan snön/regnet öser ner.
På sommaren solar du och badar du varje dag, men jag iallafall, tröttnar nästan direkt. Det blir så påklistrat och svettigt och jobbigt.
Jag är även en "mysperson". Jag vill mysa med allt och alla, och bara göra det mysigt! Allt ska vara mysigt, annars otrivs jag.

Vet inte varför jag snackar om julen nu, i september. Det bara kändes så. Men nu ska jag göra klart här o sen sova. Ha det alla kära julälskare!



Weeknumber 39

Hejhej!

Idag var jag hemma och var sjuk. Japp...så kan det vara ibland. Men som tur är, vad jag vet, så har vi inte så mycket till denna veckan. Men det är väl bara så att man får jobba lite extra när man kommer tillbaks så man kommer i fas igen. Inte så mycket mer att göra :)

Nu blir det middag, och sedan ska jag känna efter och se om jag kan gå imon eller ej. Puss!


Brandos.se

Hej alla kära!

Idag är skolveckan ÄNTLIGEN slut, och allt det som stod på mitt schema (nedan) är avlklarat! Woooow!
Så nu blir det, kl halv 6, ZUMBA och sedan en kväll utan arbete och stress, bara chilla och mysa!

På Facebook så "gillar" jag Brados.se , Sveriges största skobutik på nätet som verkligen är en inpirationkälla, helt klart. Dessa skor skulle jag kunna döda för, helt ärligt. Dock är det kriminellt, dessutom är jag väldigt ovan i att gå i såna här höga skor. Så...får bli lite senare i min utveckling :)

Skor - Iron Fist: Wolfbeater | Yttersidan av skon
Wolfbeater - 699 :-
Skor - Iron Fist: American Nightmare | Yttersidan av skon
American Nightmare - 749 :-
Skor - Iron Fist: Ruff Rider | Yttersidan av skon
Ruff Rider - 999 :-

Terrible week!

Hej..
Denna vecka blir INTE rolig. Jag har sagt det förut, men detta är verkligen värst..

Se bara mitt schema denna vecka. Till och med helgen är fullbokad..-.-



Bloody sunday!

Hej alla söndagsmänniskor!

Dock är inte jag en söndagsmänniska. Jag avskyr dem. Men, man får tänka lite.."Vad ska jag göra åt saken?"

Och jag kom inte fram till något mer än att plugga NO..:/ Tråkigt, men sant. Ikväll är det ju både Idol och True Talent, så det är en annan sak man behöver bestämma sig om. Vad ska man se?

Sedan behöver mitt rum städas, ser *piip* ut!

Men igår var en riktigt lyckad dag, trots regnet i Göteborg. Jag och en del av familjen ( syrrorna kunde inte ), drog in till Göteborg, Liseberg. Riktigt roligt. Som jag minns det var jag nog inte på Liseberg förra året. Bara i Gröna Lund. Därför var det extra speciellt.

Åkte även Atmosfear för första gången. Guuud vad äckligt det kändes i kroppen, men jag var stolt när det var över, att jag hade klarat det :) Såg även Björn Kjellman i samma kö som jag, till Atmosfear. Var lite roligt. :) Älskade Pelle Svanslös som liten, och gör fortfarande. Så det var riktigt kul att se honom :)

Sedan åkte man ju typ allt man såg och kom ihåg ! Och sist på dagen åkte vi FlumRide 2 gånger och Kållerado 2 gånger, eftersom man blir så blöt på dem. Lika bra att ta dem sist. På Kållerado fick jag en sån där "spottstråle" rakt i munnen, och svalde.. Ewwääh!

Vi avslutade sedan dagen med en mjukglass, det är faktiskt gott när man själv är frusen. Sedan var det full värme i bilden! Brrr!






Liseberg idag igen??

Japp! Idag blir det Liseberg idag igen!

Hela familjen skulle åkt förra veckan, men det blev inte så pga blandade orsaker. Men nu ska det äntligen ske! :)

Så nu ska jag städa upp på rummet här lite, sedan duscha, och sedan bär det av! :)

Ha en bra lördag!



Känn ingen sorg för mig Göteborg

Hej alla!

Igår var en riktigt lyckad kväll, med Håkan framför en, syrran vid sin sida, och konfetti över huvudet! Jag måste säga att det var en otrolig stämning, där alla sjöng, hoppade och sträckte sina händer högt upp i luften. Det var fantastiskt!

Det var drygt 19 500 st som var på konserten vid Stora Scenen i Liseberg! Förstår ni hur mycket 19 500 är, och hur många som ryms bara där? Jag blir lika chockad varje gång. När jag var på Håkans konsert nu under sommaren i Slottskogsvallen var det 20 000 där! :)

Denna gången hade jag varken med mig pappas digitalkamera som filmar i HD, eller min systemkamera. Nej, tyvärr. Så vid vissa tillfällen fick jag ta upp mobiltelefonen från 2008, med 2 megapixel samt ingen fokus.. -.- Men det är alltid något. Jag tänkte visa er dem, med allt ert tålamod!

Enjoy!

Vi väntar med iver, bara 4 timmar kvar tills konserten börjar!
Köpte btw, Håkan-kassen som hänger över min axel. Jättegullig bild :)

Snart börjar det!

Shiieet, denna va suddig xD Men nu är det igång iallafall!

Håkan :)

Hahaha, Håkan :)


På "Känn ingen sorg för mig Göteborg" kom det konfetti över oss! Vi stod precus under en, så det blev lite snö-känsla :) Jättefint!





Det var riktigt kul!




Håkan på Liseberg!

Hej!

Nu drar jag och Linnea strax till Göteborg där vi ska se Håkan Hellström spela på Liseberg ikväll vid åtta-tiden.

Så hinner inte skriva så mycket, skriver mer sen. Puss hej!



Jag = Utmattad

Hej!

Nu har jag vilat ut idag, Var ledig idag pga den jobbiga tält-utflykten med skolan. Fatta, vi cyklade 7 mil (!) allt som allt!! Igår var jag helt förstörd och kunde knappt kolla tv ?? :O Har aldrig varit så trött.

Vårat tält hade ett stort mittenrum, med ett tak som var 2 meter högt så man kunde stå raklång i det. Sedan hade det även 3 små rum där 2 kunde sova. Vi var 4 tjejer, så vi hade gott om plats :)

Så på kvällen grillade vi korv och marchmallows, and myste. Fast hela dag 1 var otroligt blåsig, så det var verkligen kämpigt både med tältet, att gå på toa (i skogen) och att ens vara där. Träden stod rätt glest så det var ingen idé att tänka så. Det fanns även hästar där vi var! Det fanns tydligen en hage där, och då kom dem till vårat tält och började gå mot vårat tält. Alla skrek och då blev de lite rädda och galloperade iväg. De rasade några tjejerns tält så det gick lite sönder. Var jätteläskigt, kändes som de skulle springa på vårat tält i det kolsvarta mörkret och trampa ihjäl oss. Men vi överlevde som tur var :)

Nästa dag var det bara att cykla hem igen. På vägen stannade alla o käkade hamburgare och skulle paddla kanot. Var trevligt, även om man var helt slut och kissenödig :) Sedan var det bara 3 mil kvar att cykla, och det var kämpigt, men det gick lättare att cykla hem än dit.

Dock förstod jag inte syftet med resan, men trevligt var det. Iallafall med mina polare :)

(Vårat var betydligt större) :)

The Twilight Saga- Breaking Dawn part 1

Ny trailer :)


Btw, bloggar senare om hur min tält-grejjs har varit. Är heeeeeeeelt slut!


kram!


I just can't get enough

Hejhej!

Sitter här på spanskalektionen, min lilla busunge, o larvar mig bland blogg, facebook och övriga sidor. Laddar även inför imorgon, då hela 9A ska cykla (!) 2,5 mil till en sjö, där vi ska göra uppgifter, samt övernatta.. Utan utedass!!! Gaaaah! Att göra sina behov i skogen är inget som man direkt gör frivilligt, bland 25 andra elever. Nada! Aldrig!
Ne ni, det ska jag helst slippa.

Så idag blir det bara packa, packa packa. Jag ska göra allt så att det känns som ett riktigt hem. Jag är ingen natur-älskare direkt. Är en riktig sta'bo ;)


The day before tomorrow

Hej alla :)

Nu ska jag strax lägga mig, för imorgon är det en ny vecka igen, för er som missat det. Ska bara skriva klart en svenska-uppsats, sedan är det nog dags att börja tänka på refrängen. Kanske det blir refrängen på Fångad av en stormvind, eller varför inte Dansa i Neon? Vi får se :)
Jag & syrran

Vad är konst?


Dagens fråga lyder...


Konst för mig är inte helheten i världen, utan de små detaljerna ingen riktigt tänker på.
Folk frågar mig: "Varför fotograferar du en spricka i gatan?" eller "Varför fotar du gräs!?" eller "Det där är ju din lampknapp till lampan bredvid sängen".
Då svarar jag: "Ja, det är min lampknapp, jo jag tar en bild på en spricka i gatan, eftersom det är de små detaljerna i världen som kan bli något stort."

Det är konst för mig.




Så är det.




Dagens bild

Är rätt hungrig jag med, men det blir knappast något restaurang-gott för min del.
Kanske en liten macka eller två ^^

"Nu är det slut på veckan, det är dags för fredagsmyyyys!"

Hej alla helgnjutare!

Detta ska jag äta ikväll, i min jumpsuit, framför datorn :) Myyys!!

Ha en bra kväll! :love:


P L U G G A *Exclamation Mark*

Hej!

Idag blir ingen rolig dag, varken för er eller mig. Idag är det bara plugga. Har både So, Svenska och Engelska framför mig. Visserligen har jag gjort klart engelskan nu, men 2 av 3 återstår. Så, det är bara säga "Good night, Sweetheart. Well, it's time to go".







Tisdag = Trött

Hej på er! *Gäsp*

Oj, förlåt! Inte meningen att gäspa på er. Är bara så otroligt trött.. Har varit en rätt jobbig start på veckan med mycket träning. Så nu sitter man här i soffan och vill inte resa sig, eftersom det gör så djävulskt ont i hela kroppen...träningsvärken är här..jaja..-.-

Så denna vecka blir väl som vanligt, antar jag. Inte jättemycket att berätta om. Lite läxor, lite uppsatser som ska skrivas. Och en bilduppgift i bild då som ska fotograferas och redigeras. Mycket mer är det inte. Zumba igen på fredag - hoppas min träningsvärk är borta då (?) - och i helgen blir den att fira morfars 81-årsdag, samt Liseberg med familjen på söndag :) Har inte varit där på hela sommaren. Men bara för Lotta På Liseberg. Så det ser man fram emot.

Nu blir det att plugga glosor, så hörs vi senare!


Idol 2011

Idag är det premiär för Idol igen, med två nya jurymedlemmar, ny programledare, ny sidekick samt nya talanger!

Jag vet inte riktigt om jag ser fram emot det eller inte. Jag har aldrig riktigt gillat Idol, även om det kan vara kul att kolla på. Kanske låter som jag säger emot mig själv, men jag vet faktiskt inte. Men ikväll ska jag nog se på det för att se hur det verkar. Om det är bra, eller om det är anus.

Vad tycker du?



Halloj!

Hejhej!

Idag är det lördag, en härlig lördag! Vaknade rätt sent dock. Jättetrött efter vecka 2 i skolan. Menmen, det hör väl till.
Idag drog jag och syrran till stan och mötte pappi där. Så jag fick fixat ett set till, till min träning :) Jobbigt att bara ha ett och behöva tvätta efter varje användning mellan idrott i skolan och gymmet på fritiden. Så nu har jag 2 set, en sportbehå + ett mysset, innehållande mysbyxor och en mysig varmtröja :) Så jag är supernöjd!

Lite ovärt att visa, allt är svart förutom varmtröjan (röd). Och ni vet hur sånt ser ut.

Så nu är jag hemma här med pappi, som fixar mat, och jag, som ska starta The Sims 3 - Leva Livet! :) Awesome! Puss!



Ny månad

Ny dag,
ny månad,
ny tid,
nya underkläder,
nya förväntningar,
nya lärdomar,
nya misstag,
nya ansikten,
nya osäkerheter,
nya rädslor,
nya känslor,
nya kliv...välkommen till en ny månad :)