Dagens video

 
Väldigt sant! En Jedi kan knappast vara så dålig. Då hade republiken varit utdöd för längesen...:P

Ajajajaj...

Godkväll alla sömniga!
 
Gäspar medan jag skiver, så få göra detta kortfattat.
 
Tänkte mest avsluta dagen med ett litet inlägg. Idag på sista lektonen hade vi idrott, basket.
Allt gick som smort fram till de sista 10 minuterna, då vi spelade i lag om 3-4 st. Då fick mitt högra ringfinger stryk av bollen, så det gjorde fruktansvärt ont. 
Så ja, de var väldigt svårt att ta sig hem med gympaväska, dator, jacka....SAMTIDIGT som det regnade, hhehe, inte min bästa eftermiddag precis. 
 
Men..jag ställde inte in spinningen, eftersom jag har velat det så länge men det har alltid ställts in av någon anledning. Men nu blev det gjort och det var skönt! Lite jobbigt det här med handen, särskilt när man skulle stå upp och cykla, för då var det mycket flyttningar med händerna. Nvåäl, det är nog bara en större stukning. Kanske en liten spricka, men vi får se imon. Träningsvärk och stukat finger...najs..:P
 
Godnatt!
 


Tjusningen med cyklandet är kraftigt överdrivet!

 
Nu blir det spinning med pappi och syrrisarna! Önska mig lycka till...Det kan jag behöva ^^

Att få sova

God morgon på er! Klockan är nu strax efter nio på morgonen och jag har blivit pigg efter duschen. Det är det fina med att duscha på mornarna..^^
 
Så snart drar jag härifrån, till skolan. Har sovmorgon till 10 idag, så de e chill. Sovmorgon är väldigt viktigt för mig, för jag är så slö och trött på mornarna, och då kom jag och tänka på en låt från "Herr Mask - Är bäst"-skivan. Den heter "Att få sova". Den blir man alltid så sömnig av. ^^ 
 
Så tänkte dela med mig den till er! Enjoy! (Klicka på bilden)
 
Herr Mask – Att få sova
 

 

För datorn den är jätte, jättehet, ja het, het het het het het....

 

Detta är min nya skoldator! Alla nya elever fick dem idag under föräldramötet. Ser riktigt fräsch ut och sprillans ny, givetvis. Har redan börjat lägga till de saker jag anser är nödvändiga för att jag ska känna mig hemmastadd på den. ^^
 
Liten och nätt! Så detta blir den 4:e datorn jag äger då...hopp.....;)

Jag ser ljuset!

Imorgon är det föräldramöte för alla föräldrar (Nehä?? ;) ) Och alla elever. Detta för att då få en start mellan föräldrar, elever och lärare, ja nån gång måste man ju träffas antar jag ^^ Så då ska vi elever också med för att kvittera ut våra datorer...Vet ännu inte vilken slags dator vi talar om. En liten och smidig hoppas ju jag på då :) Spelar ingen roll om det är Mac eller inte, men en snabb iallafall ^^
 
Blir nog mycket enklare att arbeta i skolan med en dator. På min förra skola var vi en klass på 24-25 elever och hade kanske datorer till 11 st eller så, och de var ofta uppbokade av andra klasser, så detta är en helt klar förbättring från min sida. ^^
 
Nu blir det tandborstning, övrig hygien, sedan läsning av bok, och lite That 70's Show! Överlever inte utan den serien, alla är so goa! :')

Never too old...isn't that just great?

Alexanders Twitter:

" Time out. Too many projects going on. Gonna play with #Lego now. "

"Over one hour building this thing, and all I managed so far are some hobbits, sceletons and a #cavetroll"


Alexander bygger Lord of the Rings-LEGO....Kan det bli bättre? :D


Dagens låt

 
Min favoritlåt med Ted Gärdestad helt klart! En av mina favoritlåtar under förskolans tid då man kunde ta med sig skivor till skolan och spela dem i CD-spelaren där. Då tog min gamla vän Emma, som hängt med mig hela livet Ted's album till skolan, så brukade vi sitta och lyssna på den..:')
Blir väldigt rörd när jag lyssnar på denna, för den väcker gamla minnen och..den påminner om Ted Gärdestads sista tid här på jorden..Ja, nu ska vi inte gräva ner oss, lyssna och njut! Enjoy!

Krama ur det sista av sommaren

Vi ville få ut lite mer av 2012's sommar. Så vi tog en sväng till Hafstens camping över helgen med husvagnen. Ja, lite regn, men ändå go sol, så det blev både sol och lite mys i husvagnen. Givetvis var följande DVD:er med i packningen:
  • Kurt Olsson
  • Rena Rama Rolf
  • Ronny & Ragge
  • Snutarna (Peter & Fredde)
  • Tur&Retur
Så nu har vi grejjat lite här hemma, jag har fixat lite inför skolan imon, och är nu 21:40 redo för sängen! Rekord tror jag? Jag som alltid är i sista minuten. Rummet är rent, väskan redo, jag redo med tandborstning, duschning och diverse hygienvanor, samt att alarm är ställt, kläder ligger framme, ja kan det bli mer perfekt? ;)
 
Godnatt på er...... ;)

The world has changed..

The world has changed.
I feel it in the water.
I feel it in the earth.
I smell it in the air.
Much than once was is lost.
For none now live who remember it.
 
- The Lord Of The Rings - The Fellowship Of The Ring (Introduktion)
 
 
 World
 
 
Blir lite smått ledsen när jag ser det här. Ni kanske förstår varför. Vad lugnt och skönt det skulle vara om det var så som granarna visar. Ändå har ju vi utvecklats och vi är många så vi behöver ju någonstans att bo, men. Det drabbar ju inte bara Jorden och djuren, utan vi drabbas ju också. På lång tid, på sikt, drabbas vi.
Med alla utsläpp, all stress, alla ljud, allt intryck, alla måsten, alla mobiler, datorer..ja, inte för att jag är en sån som lever i skogen bland djur och natur utan Internet eller mobil. Nej nej, jag är likadan. Men så är det när man växer upp såhär. Så blir det ju.... 
 
 

Dagens LOL

The White Rider
Skulle också gjort så...:P
 
Men så är det naturligtvis inte i filmen..;)

Blandade känslor

Heeeeeej! :D
 
Ja, nu har skolan börjat igen då. Idag faktiskt. Har tänkt att blogga varje dag nu de senaste dagarna men när jag väl ligger i sängen och ska sova så kommer jag på: "Ja, jävlar ja! Skulle ju blogga!" xD
 
Men nåväl, alltid något att skylla på :) 
 
Hade ju även tänkt att berätta om i lördags när jag var i Göteborg vid Packhuskajen. Ni vet Göteborgsfesten som pågår i någon vecka eller två varje år i Göteborg? Då hade de en minnescermoni för Lasse Brandeby. Ni vet, Kurt Olsson, som han är mest känd för. Lasse dog ju förra året i november pga cancer..:love:
För er som har sett, så var hela orginal-Damorkestern där! Återförenade efter 20 år! Sedan var även Tomas Von Brömssen där och talade, Ingvar Oldsberg, Siw Malmqvist, och många fler. Självfallet var Lasse Kronér där och pratade mest, han presenterade gästerna och pratade väldigt mycket om Brandeby, eftersom de under alla dessa år varit riktigt, riktigt goda vänner. 
 
Gud, alltså. Hyllningskvällen var jättefin. Det kunde inte blivit bättre. Ja, förutom att själva Brandeby kanske skulle kunna få vara där..<3 Men annars, jättefint. Grät faktiskt några gånger, men då satte jag på mig solglasögonen..;) Att stå längst fram och lipa när ingen annan gör det skulle vara lite pinsamt..:) Men hela kvällen var så rolig men ändå så känsloladdad. Liksom..show samtidigt som en cermoni för någon som dött? Det är svårt att få det bra. Men det blev bra. Ibland skrattade man och ibland var man mer seriös. Det är ju så det ska vara..:')
 
För mig och för min familj så var ju Lasse Brandeby väldigt speciell eftersom han har hängt med oss genom åren. Jag började kolla riktigt mycket på både Kurt Olsson och "Rena Rama Rolf" för ca ett år sedan. Lite innan han dog, tyvärr. Så det är för mig, först nu som man inser hur jävla bra han var. Han hade en väldigt unik humor och ett unikt sätt att prata och röra sig. 
 
Men ja, han var helt klart en av Sveriges bästa komiker, helt klart :) Han och Galenskaparna & After Shave...:) Fina grejer! :love:
 

 
Ja, känns lite fel att börja prata om min första skoldag på gymnasiet efter det här känsloladdade..:) Dock var denna dag rätt så känsloladdad den med. På olika sätt. Första skoldagen är säkert alla mer eller mindre nervösa. Dock kändes det lite bättre eftersom det är en såpass nära skola som man vandrat omkring i lite då och då under sin uppväxt. Så det är en liten trygghet i sig. 
Något som också känns bra såhär i början är att jag går i samma klass som min kusin, samt mina två klasskamrater som gått med mig i samma klass under hela min skoltid, Max och Linus. Så de var väl dem jag pratade med mest. Så får vi se hur munnarna går imon. ^^
 
 
De flesta var väldigt tysta så man nådde inte riktigt fram till dem. Men det hör väl till det med. 
Ja, så var det lite prat från rektorn och mentorerna, och sedan fick alla gå till sitt klassrum med sin klass, där vi fick busskort, schema, blanketter och lite annat smått och gott. 
Väldigt nöjd med schemat, så det känns som att första terminen i den nya skolan kommer lösa sig, för den är inte såvärst jobbig. Än sålänge har jag inte märkt något. Många håltimmar och sovmornar. Mmmmmm :)
 
Så imon blir det "Programmets dag" där vi delas in i grupper och gör lekar för att lära känna varandra. Sedan börjar schemat på torsdag så smått. Spännande....:)
 
Ja, så detta ser ganska så lovande ut, tycker jag. ^^ En annan liten fördel är att Anna, min kära vän Anna och min andra kära vän Jennifer också går på samma skola! Dock olika linjer då, men känns bra att ha dem där också. Avskyr uppdelningar och farväl..:)
Det är nog både bra och dåligt att ha såna på skolan som man känner, givetvis är det ju dåligt om man vill få erfarenheten att sköta sig själv och hitta nya kompisar och inte bara gå efter var ens gamla kompisar gör. Någon gång skiljs man ju ändå åt och måste hitta nya arbetskamrater, osv. Visst, den erfarenheten är bra. Men jag tror att den får man ändå, på sikt. Ny klass = nya människor, ny skola = nya lärare, ja ni ser själva. 
Det som är bra, det är ju att då har man någon man kan lita på, någon man vet att man har haft roligt med tidigare, och någon att känna sig trygg med som kommer från det gamla, eftersom det ändå är så mycket nytt att ta in när man väl byter skola. Nya betyg, nya lärare, nya elever, nya scheman, nya lektionssalar. Ja, så mycket nytt. Då kan det vara bra att ha någon att stödja på.
 
Så jag tror detta kommer bli jättebra! :)

Dagens LOL

The Lord of Disney
Enjoy!

You walk a lonley road..Oh, how far you are from home..

Idag har man iallafall fått kommit iväg en liten sväng in till Göteborg. Blev ingen märkvärdig resa allt och fick ingenting köopt heller, direkt. Om nu en ostfralla på SevenEleven räknas...
 
Ja, jag följde mest med syrran för att få komma ut lite. Sedan skulle hon möta sina vänner där, så då drog jag hem. Meningslöst? Nej, det tycker jag inte. Känns som jag uträttat någonting idag iallafall..:)
 

~ Mornie utulie ~

Dagens låt

 
Detta är en alldeles ny sång, en duett mellan Alexander och Paula Seling. Hon var bl a med i ESC 2010 med Rumäniens bidrag "Playing with fire".
 
Tycker den är riktigt bra, särskilt refrängen :) Man får lyssna på den några gånger så sätter den sig direkt ;) Enjoy!

Man måste dö några gånger innan man kan leva

Som ni alla har märkt, kanske, så har jag inte bloggat så bra. Mest småtrams. Detta för att...det händer ju ändå en del nu på sommaren och man är ute mycket, så, det blir inte så mycket dator. iallafall inte tid till blogg.se, tyvärr.
 
Men snart börjar skolan och man börjar få skolrutiner igen, så kanske då. Även om man då måste tänka på skolan, givetvis. ;)
 
I helgen var jag och campade med mamma och familjen igen. Lika vackert väder som vanligt. Varje dag åkte vi ner till stranden, fast i kanten av den flera kilometer långa stranden. Där gick vi, madade, plockade snäckor, fikade och solade. Är helt röd i nacken och i ansiktet. ^^
 
Så nu i veckan, sista veckan innan skolstart, ska jag ha en mysig grillkväll med vännerna, eventuellt lite shopping och en kik på Göteborgskalaset, och på lördag - Galenskapar och After Shave-dokumentär, inför 30 årsfesten! Yaaaay!
 

 
 

Folkstam träffar en vit man för första gången

 
 
 
 
 
Detta är en liten film som är uppdelad i tre delar. Det handlar alltså om en stam som aldrig någonsin tidigare sett eller hört något om våran värld. De har levt där isolerat i djungeln på egen hand. 
Här får vi se när de får träffa en vit man och se på lite saker som vi är idag helt beroende av. 
 
Jag vill dela med mig denna videon för jag tycker verkligen att....detta är så häftigt! Att i vår övernaturliga, tekniska, moderna värld finns det fortfarande de som lever som vi gjorde för flera, flera tusen år sedan. 
 
På ett sätt vill man ha det som dem har det. Allt är så naturligt och alla är glada för det lilla och alla vet var de har varann. De lever som vi egentligen ska. De har fortfarande det där snälla i blicken som man tyvärr ser väldigt sällan idag. Men även de vuxna i stammen har det här naiva i blicken som gör det så mysigt och lyckligt. Därför blir jag nästan lite rörd när jag ser detta.
 
Samtidigt gillar ju jag givetvis det liv jag har och kan ju tycka att all teknik vi använder oss av idag är fantastisk. Den vill man ju inte förlora. Men på något sätt har det gått för långt nu, så...Förutom för medicinska skäl, kanske vi kunde stoppat utvecklingen och tekniken under 70-80-talet, kanske. 
 
Kanske ännu tidigare...:love:
 

Välj EN....

Choose One
Väljer helt klart Harry Potter-rummet ;)

Känner verkligen frustrationen...!

I can't stand them!

Dagens bild

Foto: Alexander Rybak
 
En bild som Alexander själv har tagit, direkt från scenen innan han började sjunga i Karlshamn då vi var där. Japp. Inget jag kan fejka inte, eftersom vi kom med. Det är vi på första raden till höger. Han bad oss alla att peka mot kameran. Blev ju riktigt bra :)
 

Stolt..

Jag är vanligtvis ingen läslus eller bokmal, det har jag aldrig varit och kommer förmodligen aldrig bli det på riktigt heller. Alla vet ju att jag är en filmfantast och ser mycket hellre på film än läser dem.
 
Så var det även med Twilight. Jag såg bara filmerna och kände sådan olust att läsa böckerna. Men ja, en dag bestämde jag mig för att köpa dem, för de var så billiga och de var inbundna så det passade sig bra. Så förra sommaren när jag låg i min säng och inte kunde somna fick jag ett infall och började läsa första boken. Jag läste ut den på en vecka ungefär. Sedan dess har jag inte fått sådant infall som jag fick då. Inte på samma sätt.
 
Men nu, efter ett år, skulle vi åka och campa. Det var för ungefär två veckor sedan, så bestämde jag mig för att ta med tvåan - "När jag hör din röst". Jag började så smått läsa i bilen men fick avsluta kort därefter eftersom man blir så illamående av att titta ner när bilen svänger hela tiden.
 
Men väl i husvagnen och på stranden och i bilen när vi var ute och såg oss omkring, hade jag boken, och läste sedan ut den två dagar senare när pappa hämtade upp oss på campingen för att vi alla sedan skulle till Karlshamn och se Alexander.
 
Stolt? Ja. Visst. ^^
 
Sedan var vi hemma några dagar och packade upp och gjorde oss hemmastadda och packade ner en ny väska med saker som vi skulle ha till vår resa till Smögen med pappa som skulle vara en helg. Då bestämde jag mig för att ta med tredje boken - "Ljudet av ditt hjärta". Där läste jag inte lika intensivt på helgen, men blev sedan klar även med den två-tre dagar senare. 
 
Stolt? Ja. För mig är det stort eftersom jag inte är en sådan läslus.
 
 
Då undrar säkert ni...varför börjar du inte på den sista boken - "Så länge vi båda andas"? Jo..det ska jag tala om...
Eftersom jag har sett alla tre filmerna innan jag läste böckerna känns det fel att få en egen uppfattning om miljön när det händer alldeles nya saker i sista boken. Visst, jag skulle kunna läsa halva den, men jag vågar inte riskera det. Vill nämligen inte heller få reda på vad som kommer hända i den sista filmen. Jag vet slutet, för jag har läst de sista raderna, men inte mer än så. 
 
Så det ska bli spännande! Hoppas för fullt på en ny "TwiDay" som jag var på med systern min förra året! Vilken succé! 

Dagens video

  
 
Detta är en video som jag har snickrat ihop helt själv. Har alltid älskat att göra videos till olika typer, parodier, fanvideor, ja ni vet. Så tänkte dela med mig den till er. Ni som har gått in för det och har valt att ta in, se och lyssna på vad dessa filmer har att erbjuda och får bra känslor när ni ser på det, så är såna här videor en väldigt bra och känslomässig sammanfattning av just det. Därför gjorde jag den. Den har de bästa scenerna i filmerna och är helt enkelt väldigt fin. Gillar slutet väldigt mycket.
 
Enjoy!

Tell me where's Gandalf? I must desire to speak to him..

Hej på er!
 

 
Ja, dålig update sedan min fina dag med Jennifer, märker jag nu när jag loggar in för första gången på länge. Har varit hemma med mina systrar sedan dess och vi har alla tre varit riktigt sjuka samtidigt. Alla har haft smittfebran, så det har bara varit film och mys som gäller. 
 
Nu mår vi alla mycket bättre, men jag måste nog vila lite till eftersom jag blev sjuk senast av oss. Så alla dagarna har jag somnat hyfsat tidigt, och vaknat sent, så jag har åtminstone ingen brist på sömn iallafall.
 
Ikväll har det varit lite sittande rensning av DVD-filmer och CD-skivor. Har under många års tid när vi ska titta på något stått vid DVD-hyllan och rabblat upp alla filmtitlar till familjen och alla svarar gång på gång: "Nej....nej....nej...åh nej, inte den...nej..nix..". Så ja, antar att vi behövde rensa lite, kanske förhoppningsvis köpa nya. :P
 
Sedan har vi suttit och ätit glass på uteplatsen en timme ungefär. Dock ville jag gå in klockan 20.00 för då började "Sagan om Ringen" på TV7. Yeeeeeeey! :) Ja, även om jag har sett den en mängd gånger, så, man kan inte bara ignorera när kvalité äntligen visas på TV. Jag vet inte om jag är ensam om det, men..även om det går en film på tv som man har hemma, så är det alltid roligare att se dem på TV. jag menar, egentligen är ju det oftast sämre eftersom det är reklam, men ja. Jag kanske är ensam om det. ^^
 
Så nu ska jag titta vidare här. Är mitt i det när brödraskapet besöker Galadriel och får ljuset av Eärendil. Man får lust att se alla tre nu, ha ännu ett maraton. ;)
 
 

The Hunger Games

Hej på er!
 
Som ni märker händer det en hel del nu i sommar. Camping, nytt möte med Alexander, Smögen (som jag inte riktigt pratat om, kommer tillbaks med bilder senare), och igår var jag i Göteborg hela dagen med Jennifer. 
 
Vi åt sushi, fikade och pratade väldigt mycket. Jättemysigt! Sedan gick vi och såg "The Hunger Games". Har sett fram emot den i månader nu, och ingen har velat se den med mig, men nu kom Jennifer som ett ljus från ovan och båda har länge väntat på att få se den. :)
 
Ja, det var väldigt trevligt iallafall. Det var riktigt längesen vi träffades såhär så. Allt var bra :)