2013

 

Ring, klocka, ring i bistra nyårsnatten
mot rymdens norrskenssky och markens snö;
det gamla året lägger sig att dö . . .
Ring själaringning öfver land och vatten!

Ring in det nya och ring ut det gamla
i årets första, skälfvande minut.
Ring lögnens makt från världens gränser ut,
och ring in sanningens till oss som famla.Ring våra tankar ut ur sorgens häkten
och ring hugsvalelse till sargad barm.
Ring hatet ut emellan rik och arm
och ring försoning in till jordens släkten.

Ring ut hvad dödsdömdt räknar sina dagar
och forngestaltningar af split och kif.
Ring in ett ädlare, ett högre lif
med bättre syften, mera rena lagar.

Ring ut bekymren, sorgerna och nöden,
och ring den frusna tiden åter varm.
Ring ut till tystnad diktens gatularm,
men ring till sångarhjärtan skaparglöden.

Ring ut den stolthet, som blott räknar anor,
förtalets lömskhet, afundens försåt.
Ring in det rätta på triumfens stråt,
och ring till seger mänsklighetens fanor.Ring, klocka, ring . . . och seklets krankhet vike;
det dagas, släktet fram i styrka går!
Ring ut, ring ut de tusen krigens år,
ring in den tusenåra fredens rike!

Ring in den tid, då andarne befrias
ur själfviskhetens sammansnörda band.
Ring mörkrets skuggor bort ur alla land;
ring honom in, den bidade Messias!


Dagens låt

 
Gråter varje gång denna spelas :')

Summering - 2012

Nyår, från 2011-2012 hemma hos mormor. Här är jag och min käre kusin som nu går i samma klass som jag. 
Jag och Anna passade ett stort antal jättesöta kattungar hos Annas mammas väninna som var borta under en kväll. Vi hade jättemysigt den dagen. Jag som är galen i kattungar. :)
Elvira 18 år. Att fylla 18 är stort för alla, och även för familjen och omgivningen. Detta är ett kort systra' mi' fick av mig och Linnea med en text baserad endast av Lars Winnerbäck-låttitlar. Gjorde detsamma till Linnea när hon tog studenten, fast med Håkan Hellström-titlar.
Science Fiction-mässa som vanligt varje år i Göteborg. Får alltid hem så fiina saker. Iår fick jag ju hem det bästa...Harrison Fords autograf :)
 
Våren kom ännu en gång. Det är alltid trevligt. Lite typiskt att man gillar våren ändå. Jag är ju inte jätteförtjust i det. Lite svårt att förklara, men det känns som ett måste att uppskatta våren. Jag citerar mig själv, ett citat min syster ofta pratar om: "Våren...jag stör mig på den, för alla uppskattar den så mycket." Vilket är väldigt sant. Håller ni med?
Den årliga campingen med familjen som hålls mer eller mindre varje år. Både i Uddevalla och i Falkenberg.
Direkt efter campingen med mamma hämtade pappa upp oss tre och vi drog till Karlshamn och såg lille Alexander. :love: Fjärde gången vi sågs. Mys!
Smögen med pappi. Vi var där i två nätter. Första natten i tält på en liten fin camping, andra natten, där de hyrde ut loft i ett fint område med röda stugor. Mysigt!
Vi tar oss en mysig fika i Lökeberg. Fotade även en hel del, rätt många var där sent och badade. Det fanns även en liten röd stuga där en tjej skötte en kiosk. En go och minnesvärd kväll.
Jag fick min tv och BlueRay i oktober. Den har gjort att jag kunnat variera mina ärenden i mitt rum. ^^ Var även en riktig överraskning. Mamma hade ju lovat mig en tv, precis som Elvira fått av dem tidigare, men de sa att det fick bli till jul. Nu alltså, men en vanlig jag då jag skulle plugga och bara lägga mig, kom de fram och sa: "Vill du med och köpa en tv?".
Riktigt fint. :)
Hösten ägde rum. En långpromenad med kamera och där var vi i full gång med att fota. En klassisk reaktion, antar jag.
 
Alexander igen, denna gången i Partille. Femte gången gillt. Denna gången stärktes han upp av en fin orkester samt några andra bra sångare. Även första gången någonsin som det är två träffar för oss, samma år. Ovanligt, men inte sämre för det. Utan detta hade inte året blivit så bra som det blev.
Halloween. Elvira hade en liten mini-fest hos pappa, så vi beslöt oss för att ha kul på vårat sätt hemma. Besökte dem även en liten snabbis och åkte och röjde runt lite i kvarteret. Rolig halloween. Ovanlig men, kul.
 
Miss Li och sin goa röst i november. Den hölls i Göteborgs konserthus och det var jag, systrarna och pappa som gick på den ja. Elvira har ju alltid varit det största fanet, men blev ännu mer impad av hennes tonsäkra och starka röst. Roligt :)
Uppesittarkväll och jul rent allmänt. Julpyntning, spänningen innan, väntan, myset, julkapparna, ja, ni har ju varit med själva.
Julafton!
 
Det var väl det, tror jag. Kanske hinner hända något jättespännande nu timmarna innan. Nyår är ju alltid spänt. Men jag, mamma och janne blir det ikväll. Svårt i min ålder vart man egentligen ska ta vägen. Man har att välja mellan familj och gå på någon fest, och ja. Iår blev det ingen fest, så då blir det ju hemma. Inte mer med det ^^ Jag är inte emot det.

c/o Segemyhr

Imorgon är det nyår....2013, låter ovant, men trevligt. Att börja skriva ett nytt datum är alltid ovant, men man vänjer ju sig som tur är fort :)
 
Imorgon kommer även min fina summering om hur året har varit. Ett riktigt bra år :love:
 
Idag har jag då fikat i tre timmar med Jasmine. En sådan fin människa :) Var ju som sagt längesen vi sågs, och nu inser man att vi tjejer hade det fint och kul ändå. Det kändes inte så i slutet av nian, och det hör ju till att man ska tröttna och gå vidare, men nu när vi gjort det kan man blicka tillbaka och ta vara på det.  :)
 
Senare på dagen när jag var hemma och satt och stickade på min blivande halsduk, kommer syrrorna hem med ett paket från CDON.com de hämtat på bensinstationen. Den innehöll två efterlängtade saker. The Hunger Games upp till min BlueRay och c/o Segemyhr-boxen. Serien som gick nån gång runt 1998 och framåt. Hela boxen har vi nu, 5 säsonger. Vi tittade allihop på 8 avsnitt och man garvar ju verkligen hela tiden. En riktig svensk serie, men den ballar inte ur, som dagens svenska serier, typ Solsidan. Här blir man på gott humör och innehåller knappast något elände så, små löjliga konflikter i varje avsnitt med massor av roliga kommentarer från genomtänkta karaktärer framförda av bra skådespelare. Ja, riktigt bra. Denna serie har man ju växt upp med, men sedan glömt bort. Sedan jag har börjat titta på alla avsnitt som ligger ute på Youtube. Sedan föreslog jag att vi skulle köpa hela boxen så att alla kunde se.
Bara 199 kronor på CDON.com. Jättebra! Rekommenderas!
 

Diverse

Nu är lovet på sin mittpunkt. Mellandagsrean är i full gång och rätt så bra grejer har man ju fått med sig hem tack vare studiebidrag och diverse julklappspengar.
 
Visar sakerna vid senare tillfälle. Just nu är det jättemysigt. Jag och ena systern min utnyttjar givetvis läget och ser på Härskarringen, med varsin laptop i knät. Bredvid mig ligger även mina stickor. Håller på att sticka en halsduk. ^^
 
Låter lite smörigt och lite för perfekt. Men så är det faktiskt, haha. Bredvid ligger även en ask Toffifee och Fanta. ^^ Så ska jullov vara.
 
Varit lite få blogginlägg, men jag kan garantera, det kommer. De är bara lite försenade, men de är helt påbörjade. En om mellandagsrean då, och en summering av året som varit. Håller på att leta fram bra bilder. 
 
Imorgon blir det en go fika med en go gammal klasskompis. Jasmine. Längesen jag nämnde henne i ett inlägg. Det var ju ett tag sedan jag slutade nian nu, och innan dess hade kontakten falnat lite. Men nu hoppas jag att man kan gå vidare och ta vara på sina gamla vänner. 
 

One ring...

 
Jag just nu. Mår väldigt bra för stunden, trots det har varit en hård vecka, och är därför rätt trött.
På BlueRay, med Extended Version kan det inte bli bättre. 
 
Fick hela boxen av pappa på BlueRay i en fin låda. Det är som att öppna en bok, och där i ligger tre lite tjockare fodral med alla tre filmerna samt 9 skivor extramaterial. Kan det bli bättre?
 
Detta var absolut höjdpunkten av alla julklappar. Låter nog otacksamt när jag säger så, men är jätteglad över alla andra julklappar också, såklart. Ska visa dem vid senare tillfälle, som jag lovat, men  nu ska jag kolla klart filmen och sova. 
 
"One ring to rule them all, One ring to find them, One ring to bring them all, and in the darkness bind them."

Julafton

 
 
 
 
 
Hos farmor och farfar
 

Så såg min jul ut mer eller mindre. Var sedan hos mormor och morfar också såklart, på kvällen som alltid.
Iår bojkottade jag Kalle Ankas jul, som ni förstår. Har haft oändliga diskussioner med många, men mer orkar jag inte skriva här. Ni vet vad jag tycker om detta och jag vet det, så, enough. Jag vill bara säga att jag blir så aaaaaaaaaaaaaaaaaaaarg.
 
Nu lämnar vi det.
 
Så utöver var det en väldigt mysig jul, och jag ser fram emot nästa år redan. Juldagen tillbringades som vanligt med pappa då vi kollade två bra filmer, åt ännu mera julbord och hade det så roligt och mysigt. Det blev "Wall Street: Money never sleeps" och "Sunshine". Bägge var bra, så det var ju, bra.

We're young, but that's okey

"  D o n ' t   p r o m i s e   m e   f o r e v e r   ,   j u s t   l o v e   m e   d a y   b y   d a y . . .  "
 

Uppesittarkväll - 12

 
 
 
 
 
 
 
 
Uppesittarkvällen blev verkligen en riktig uppesittarkväll. Så som den ska vara. Däremot lite annorlunda med vissa saker. Först så var vi ju fler än vi brukar. Brukar bara vara vi i hushållet, men nu var Elviras kille där, mina bonussystrar och min bonuspappas föräldrar med. Så det var bara mysigt.
 
Vi körde julklappsleken (visar senare alla julklappar) och öppnade alla familjens julklappar ikväll. Är dock emot att öppna innan jul, men det blev så iår eftersom alla firar på olika ställen imon. Som sagt, visar imorgon. Allt är dokumenterat, men nu är det så sent och jag ska upp tidigt har jag bestämt.
 
Jag, systrarna, mamma och Janne, fick ett ryck och ville prova på snön som avslutning på kvällen. Alla kastade sig ut och gjorde snöänglar helt utan bestyr och förberedelser. Finemang, va? ;)
 
God jul!

Dagens video

 
Det här är min familj under jul upp i dagen, fortfarande. Det är så det ska vara :love: (Också från Julens hjältar).
 
Den 23:e december är häääär. Nu saknar vi granen, förstås. Den 23:e december är här igen....

Gollum

Vad söt han är, Gollum. Eller man kanske ska skriva Sméagol, istället. 
 
Köpt denna på tradera.com för bara 100 kr. Fint skick och fina detaljer. Så nu står han på min hylla tillsammans med mina BD 1 & 2 muggar, min Star Wars-bok med alla dess ljuseffekter, min bubblehead-Han Solo, och lite annat gött. Kortlekarna bland annat.
 
Så detta blir nog fint.

Djupt under midnattstimma

 
Midvinternattens köld är hård,
stjärnorna gnistra och glimma,
alla sova i enslig gård
djupt under midnattstimma.
 

Alla sover nu, alla utom jag. 
 
Inte så konstigt eftersom den snart är 3 på natten. Är egentligen också trött, men fastnat så i mina filmer, nu i juletid. Allt är så tyst. Jag står vid mitt fönster, tittar ut över våran utebelysning, känner det varma elementet och får den där riktiga julkänslan som nästan alla har på jul, fast sin egen stämning. Det är som Mindfulness för mig. Särskilt nu när allt är klart, färdigt inslaget och lagt under granen. 
 
I allt detta mysiga, med att klä granen och pynta upp det ännu mer, för vi är ju en riktig julgalen familj, kollade vi på "Ett päron till farsa firar jul" och "Grinchen". Två favoritjulfilmer som alltid bör gå på tv under julhelgerna. 
 
Imorgon är även en speciell dag, uppesittarkvällen. Blir chockad varje gång jag hör någon inte veta vad det innebär. Det är då man tillagar skinkan, städar iordning precis allt inför julafton, myser, fikar, umgås och har på Bingolottos uppesittarkvällsprogram i bakrunden. 
Det är uppesittar för mig. Så blir det imorgon.
 
Så nu får jag nog slappna av, lägga bort datorn och somna till min film. Tur att tv-apparater och datorer har timer :)
 
God jul!
 

Oki-doki

Nu är det bara en dag kvar till jul. Bara några få timmar!
 
Idag blir det, som jag sa igår, fixning inför uppesittarkvällen ikväll samt givetvis, göra fint för imorgon. Men innan ska vi till mormor och hjälpa henne att julfixa det sista, bara vi systrar, mormor osså morfar, såklart. Blir mys.
 
Tänkte bara snabba på bloggandet lite med ett litet sött collage.
 
  1. En jättevacker skål, eller vad man ska kalla det, som är en julklapp till mig från Jennifer. :love: 
    Den är röd, som ni ser och matchar mitt rum jättebra. Har sagt i början av december att jag velat ha en sådan, men ej haft råd. Så detta var perfekt. I har jag lagt lite go choklad.

  2. Mamma var så söt, när jag kom hem en dag stod en Star Wars-choklad kalender. Jag som alltid har det och har inte blivit så iår pga minne, ekonomi samt orkevilja. Men nu är den där och den är mys. Dock är den ju Clone Wars (får varna familjer och vänner för det ständigt). Men denna gången visste mamma detta, men köpte den ändå. Jättefin tanke.

  3. Min livs levande "The Hobbit"-kortlek som jag talat så varmt om så länge. Har ju även en Star Wars kortlek samt Star Wars-schack jag fick av syrrorna när jag konfirmerade mig. Enda problemet är att man måste vara två minst. Jag är ju bara en :)

  4. Oooooch....*trumvirvel* Äntligen har den kommit! Christmas Tales! Den kom för någon vecka sedan, men har ej hunnit visa. Visst är den mys? Passar bra i samligen. Bara en liten kludd på den med, så jag får skrivet på alla hans skivor. Så jag är jättenöjd!
 

Åh, visst är det som en dröm?

Håller på att klä granen idag. Myyyyyyyyys! Den till vänster är vår, och den kallar vi "Julkulan" för att den liknar så mycket kulan i "Julens hjältar". Julkalendern som gick 1999. 
 
Ofta har ju granar vält genom åren och allt annat har spruckit och gått sönder förutom denna. Det måste ju betyda något ;)

Shut up woman, get on my horse!

Inatt går världen under tydligen. Om jag ska dö vill jag åtminstone avsluta mitt liv med något vackert. Ska därför somna in till Raiders of the lost ark i mitt ljuvliga, juliga rum.
 
Inatt tillbringar många natten i bunkrar, skyddsdräkter eller på någon redlös fest. Många spenderar sina löner för att man ändå ska dö. Men så långt tänker inte jag gå.
 
Vore snopet om vi överlevde ändå, vad dumma alla som trott på detta kommer känna sig. "That awkward moment when everyone's still alive the 22nd December", blir det. Är med i en grupp på Facebook som heter så.
 
Så det sista jag ser ska isåfall vara Harrison. Har tillbringat mycket tid åt Alexander och Robert också. :)
 
Nä, ironi å sido. Tänker mest på det pga denna hysteri kring det. Skulle aldrig nånsin tro att det händer ikväll.
 
Vill bara berätta det så ni som inte förstod ironin tror att jag är helt i det blå. Som några är inatt. Många tillbringar natten på höga berg för de tror att det ska dyka upp utomjordningar som räddar dem från katastroferna.
 
Blir inte skrämd av domedagen. Blir mer skrämd över folket. 
 
Nu ska jag iallafall ha det jättemysigt. Så HOPPAS jag vi ses imorgon och att vi kan ropa hej. 
 

Nu är det jul på riktigt

Äntligen lov!? Åh, jag dööör, vad mysigt! 
 
Jag menar verkligen, under ytan, satan vad mys! 
 
Julshowen gick bra, trots min "lilla" roll i kören så gick det verkligen bra. Alla gjorde det de skulle allt alla kunde. Så jag är nöjd. Givetvis filmade mamma, och idag bryr jag mig inte, men om 10 å, eller 5 år, eller 30 år är det kul och titta på det igen. Så jag tipsar er, dokumentera det mesta. Kanske inte vad ni äter till lunch och lägga ut på Instagram, men för att ha själva. Det har jag. 
Så...
Allt är på plats förutom granen. Blir lite väl sent iår, tycker jag. Ska pynta den på lördag. Är inte det sent? Har aldrig gillat att man pyntar den dagen innan julafton. Man vill ju hinna njuta av den så mycket så möjligt. ^^
 
Mitt rum är nu helt dammsuget, dammtorkat, nybäddat, julpyntat och uppvärmt. Utebelysningen är givetvis uppsatt på bägge sidor av huset. Knäcken är kokad, ischokladen är kyld, lussebullarna och pepparkakorna bakade, julskinkan och julklappar köpt.
 
Nu är det bara att vänta in den 24:e, med lugn och ro i sinnet. :) 
 

Dan' före dan' före dan' före dan' före doppardan'

Har bett rätt mycket om ursäkt det senaste pga min dåliga uppdatering. Synd även för mig, eftersom jag gillar att läsa mina gamla inlägg och blicka tillbaks på dem. :)
 
Så kommer med lite utlovade inlägg, t ex hur min The Hobbit-kortlek ser ut jag fick när jag såg den på premiärdagen. Finemang, va? ;)
 
Sedan så var det ju det här med julpyntningen och hur mys vi har det här hemma. Otroligt. Granen är köpt, men ej intagen än. Blev en kungsgran iår. Är väldigt glad över det. Har drömt om det sedan julkalendern "Julens hjältar", en riktig favorit. Där tjatar de om Kungsgran hela tiden, och familjen det handlar om har naturligtvis en.. :)
 
Så det kommer självklart en uppdatering dagen innan eller under uppesittarkvällen. Då är granen säkerligen på plats och allt är ordnat inför doppardagen. :) Tänk....nu är det bara fyra dagar kvar till jul. Shiiiit!
 
 Hur som helst, imorgon är det julavslutning i skolan, vilket innebär mys, julshow (som man själv medverkar i) ^^ och massa annat mys! Har en liten julklapp till min kusin och vän såklart. Så det blir bara fint och mys! 
 
 

Dagens video

 
Otroligt söt 2 åring som verkar vara ett väldigt stort fan av Loreen, eller snarare Euphoria. 2 år och kunna nästan hela låten och alla rörelser? Otroligt! Och så himla guuuulllig!
 
Loreen hade själv tweetat om denna. Tänk va glad man blir om man får se sånt här :love:

Dagens video

Denna killen visar ett sätt att få gratis käk på McDonalds....riktigt najs ju ;) Garvade ihjäl mig när jag tänkte på han bakom som inte får någon mat...xD Enjoy!
 
 
 

30-årsfesten framflyttad

Glömt att berätta att vi har valt att flytta fram föreställningen med Galenskaparna & After Shave till 10 Maj 2013. Jag veeet, det är långt dit, jag som var så taggad att det skulle vara imorgon. Men....
 
Tyvärr så har ju Knut Agnred blivit sjuk och ska inte medverka. Det är en väldigt stor och tragisk anledning. Sedan så skulle inte min ena syster kunnat följa med för att hon har en jättestor konsert i skolan då som hon inte kan komma undan med. 
 
Så det löste sig bra ändå. De hade lagt ut extra-föreställningar till de som ville ha showen som den skulle varit med Knut. Det var ju snällt :) Blir även denna gången på första raden. :love: 
 
Men 5 månader går fort ^^ Känns inte alls längesen vi bokade de där biljetterna. Och det gjorde vi ändå för ett ÅR sedan.
 
Så nu får vi hålla tummarna på att Knut blir återställd så snart som möjligt. Synd om honom att behöva missa denna fina sammanställning de har gjort ihop. :love:
 

Mithlond

Ja, vad ska jag säga? Igår var....makalöst! Som jag har väntat, och det var verkligen lön för mödan. The Hobbit var en riktig dundersuccé och jag förstår att fler än jag gillar Peter Jacksons filmer. 
 
Innan filmen började, ute i foaljén hade de riggat upp en scen där folk var utklädda och spelade soundtracket till Sagan om Ringen/The Hobbit. Över 20 pers var utklädda till alver och hober. Riktigt roligt. Inte ofta man ser.
 
De flesta var från föreningen i Göteborg. En fan-grupp. Ni kan själva bli medlemmar. Här är deras hemsida.
Ser rätt roligt ut :) Kanske man skulle ta å gå med..? ;)
 
Man kunde köpa två olika popcorn menyer med Hobbit-tema. En med vanlig mugg och kartong, fast med Hobbit motiv, en finare plastmugg samt kartog med en liten Gollum ovanpå ^^
 
Däremot tog jag den utan Gollum, eftersom man fick men en jättesöt kortlek med menyn. Visar den när jag kommer hem efter skolan. 
 
Abropå det så är Gollum ÄNNU sötare och bättre gjord i denna filmen, alla uttryck och effekter. Jättebra.
Så jag är jättenöjd och BEGÄR att ni ser den! :D
 
 Här är en rolig och bra scen mellan Gollum och Bilbo. Enjoy!
Gollum: "Shut up!"
Bilbo: "I didn't say anything"
Gollum: "We wasn't talking to you!"

Dagens LOL

 
 
Riktigt bra parodi, för att nu hålla sig till dagens tema ;)
Varning för lite opassande språk ^^
 

Home is behind, the world ahead...

 
 
Ikväll...då (ursäkta mig) jävlar! Har väntat och väntat så himla länge. 20.00 mitt i centrala Göteborg - THE HOBBIT!
 
Inatt hade den ju officiell premiär, men idag är det premiärdagen. Ser även fram emot nästa och, och året därefter. Då får man ju reda på hela slutet.
 
Som jag förklarat innan är jag lite speciell det här med böcker som blir till filmer. Många vill läsa böckerna innan de ser filmerna. Jag är tvärtom. Jag vill ha de miljöer och karaktärer som är i filmerna i mitt huvud när jag läser. 
 
Både med Harry Potter och Twilight, många blev ju helt chockade för att de inte alls hade föreställt figurerna så. Lika bra att få en bild av det hela från början ^^ Dessutom hinner jag inte läsa Bilbo, eftersom det är ikväll ^^
 
Så för att få smak av det, vill jag dela med mig av en av mina favoritlåtar jag lyssnar på när jag tränar, pluggar, lever, sover, ja, det mesta. Enjoy!
 

Julius Von Dy

Hej.
 
Har gått så segt nu det här med bloggandet. Förklarade ju lite för ett tag sedan, men måste bara säga att det är mycket nu. Är med i julshowen här på skolan, många prov innan lovet, julklappar (6 kvar av 10) och julbak, julstädning, bio, ja, ni kan tänka er.
 
Kom hem sent igår efter att ha fotograferat en julkonsert i kyrkan som min moster håller i. Eftersom jag skulle åka med dem hem, fick jag ju hjälpa till att rigga ner alla ljus och stativ så det tog nästan 2 ½ timme. Var väl hemma vid 22.30 ungefär, och frusen och livsnjutare som jag är, lade jag mig i badet och värmde mig. Det var mysigt, även om jag höll på att somna ;)
 
Ni har väl sett nya kalendern? Det borde ni. Jag är väldigt emot uppföljare egentligen, men om man ser den som en egen kalender är den ju jättebra :D I början var jag...tveeek. Men nu är man inne i den, och den är ju lite småläskig ;) Ser fram emot morgondagens avsnitt. Greven har ju vaknat nu...var alltid rädd för honom när jag var liten och är lite fortfarande...(!) 
Så vi får se vad han kommer hitta på imorgon. ^^
 
 
 

Han Solo - captain of the Millenium Falcon

"NEVER TELL ME THE ODDS!"

All shall fade...

Heeeej :love:
 
Ledsen att jag har ballat ur lite det senaste. Lovade ju fina bilder å allt. De är tagna, men... har varit hemma två dagar nu och har inte orkat sätta mig vid datorn, helt enkelt. Ha tålamod, så kommer dem snart. ;)
 
Ville bara meddela lite goda nyheter....
 
Nu är 4 biljetter KÖPTA till den 12 december 20.00.....För er som har LITE koll... ;) THE HOBBIT! Äntligen! Premiärdagen å allt! I 3D!
 
"Home is behind, the world ahead. And there are many paths to tread. Trough shadow, to the edge of night. Until the stars are all alight. Mist and shadow, cloud and shade. All shall fade, all shall...fade."
 


Snön föll

Rätt så mainstream att prata om att första snön är här, har jag lagt märke till. Iallafall på Facebook, vet inte om det gäller det samma med bloggar...(?)
 
Men jag skiter i vilket. Jag älskar snön och tänker dela med mig av det. :)
 
 
Riktigt stormigt ute faktiskt.. :)

Jul!

Hej på er! God jul, får man väl börja säga nu!
 
Inte långt kvar alls. Nu är det den 3 december och allt är i full rulle. Skolan, julshowen, julklappsshopping, juldekorering, julmys, julfika, allt!
 
I fredags satte vi upp alla julsaker. Åtminstone allt vi hittade och hann med under kvällen. Ljusstakar, röda kuddar och filtar, utebelysning! (kommer till det mer strax), ljuslyktor, tomtar, lampor. Ja, det mesta. Kanske bara julgardiner, dukar, mattor och liiite fler tomtar som återstår. Åsså granen, förstås :)
 
Åh, vad mysigt denna underbara månaden är. Många säger att sommar är bäst..nej nej..trots att jag fyller år då, neeej. Vintern! :)
 
Hur som helst, våran familj är ju helt besatta i allt som har med julen att göra, och det är väldigt kul. Man blir som när man var liten. Alla julsaker är ju så nostagiska, julmusiken som Peter Jöback, Carola och Tommy Körberg levererar är också nostalgi. 
 
Ser även fram emot eventuella julbak. Och glögg!!!! MUMS! Alla vi drack det när vi pyntat klart i fredags. Och julmust. Åh. Slutade gilla det förra året (?) men nu har alla goda smaker mysitiskt kommit tillbaka ;)
Tyckte det var hemskt synd. Det SKA man ju gilla.. ;)
 
Men imon är det ny vecka, och snart är det julavslutning. Skönt!
 
Kommer ut med lite bilder imon för att visa hur långt vi har kommit i julpynteriet! :) Godnatt!