Klipp från Karlshamn

Goddag på er! 
 
Idag är det fredag och allt är bra :)
 
Tänkte bara lägga ut videorna från Karlsham som jag pratade om. Det är fem låtar. Enjoy!!!
 
 Visa vid vindens ängar
 
 Resan till dig
 
 Fattig bonddräng
 
 Roll with the wind
 
Fairytale 

Rekordpublik i Rosengården

 
 
 
 
 
Foto: Lena Ehring
 


Alexander Rybak i Karlshamn 24 Juli 2012

 
 
 
 
 
Ja. Detta var det jag gjorde i tisdags. Är otroligt nöjd hur kvällen blev och väldigt tacksam att pappa och systrarna ställde upp och åkte med och såg detta med mig. Hade inte kunnat åka upp själv dit eftersom det tar 5 timmar dit. Dessutom är jag ju bara 16, så. Får nog vänta ett tag till :)
 
Hur som helst..Det var...makalöst! Det var ett år sedan vi träffades sen sist, så ja. Det var verkligen på tiden. Vädret var hela tiden perfekt. Soligt, varmt och...underbart :) 
 
Jag och syrran satte oss på bänken längst fram ca 15.30. Då hade Alexander fortfarande inte dykt upp i parken, och vi var dem enda som satt där. Pappa och Elvira ville se sig runt lite i Karlshamn, så då satt Linnea med mig, eftersom det skulle vart tråkigt att sitta där själv med bara en massa crew som justerar ljud medan man väntar i fyra timmar på att allt ska börja. 
 
Efter ett tag kom även två tjejer som jag pratat med på nätet tidigare. Kul å träffa såna med samma intresse och musiksmak :) Så där satt vi fyra. Pappa kom senare och bytte med Linnea så hon också fick gå runt och se på vackra Karlshamn.
 
Sedan plötsligt, ca vid 16, såg jag plötsligt Alexander stå vid kanten av scenen, redo för att repa låtarna med bandet. Han sa hej till mig mitt i repandet. Han gick igenom sina låtar. Det blev "Visa vid vindens ängar", "Resan till dig", "Roll with the wind", "Fairytale" (såklart) och ena versen på "Fattig bonddräng" som han sjöng med allsångsvärdarna under kvällen. När man såg hur han repade och sa hur det skulle låta, såg man verkligen hur otroligt musikalisk han är. Jag överraskas varje gång jag hör honom spela och sjunga och..ja. :) Jättebra ^^
 
Så ja, efter repet syntes han inte till på någon timme eller två. Så då samlades vi alla strax innan det började. Dem sålde allsångsblad och fika. Och folket bara strömmade in. Det slutade med att ca 2700 personer besökte parken den kvällen.
 
Sedan startade hela allsången med att värdarna Anders och Håkan välkomnade alla och sedan rev av ett par allsånger. Efter det var det dags för Alexander (!) Han hade bytt om och fixat till håret. :) Han inledde programmet med ett "Hej, wow!". Sedan var han lika charmig och rolig som vanligt, sedan började han med "Visa vid vindens ängar". Tänkte även lägga ut alla mina videofilmer med alla låtar imorgon. Sedan som sagt, lika fin som den alltid har varit. 
 
Tyvärr så försvann han för en stund. Och det var dags för allsång igen, lite prisutdelning samt en paus. Men sen, drog det igång igen. De som höll i det var med rätt mycket och hade lite egna roliga framträdanden. Små sketcher och sånger som var lite roliga. Men efter det kom Alexander tillbaks igen och de sjöng "Fattig Bonde" ihop. Efter det kom "Roll with the wind" och direkt där efter "Fairytale"! :) 
 
Sedan var den underbara allsångskvällen slut. Men...dem nämnde vid sista avslutningslåten att Alexander senare skulle signera och att hans senaste skiva fanns att köpa. Efter en besvikelse att kvällen var slut lyste jag igen. 
 
Alla ställde sig i en kö vid skivorna och väntade på att Alexander skulle komma efter att ha bytt om och vilat lite. Hysterin var större än jag förväntat mig. Jag kanske stod där i 20-30 minuter innan jag fick komma fram.
_________________________________________________________________________________________
 
Jag: Hej!
Alex: Åh hei! 
 
Jag gav honom skivan som jag ej lyckades få signerad förra året på Lotta på Liseberg eftersom skivan inte kommit ut i affärerna än.
Alexander tog tag i mitt linne..
 
Alex: Fin tröja!
Jag: Åh tack, tack! Desamma! (Verkligen en jättefin tröja som jag tycker är synd inte säljs på dam-avdelningen)
Alex: Äsch... ;-)
 
Jag fick säga mitt namn som han skulle skriva.
 
Jag: Ottilia.
Alex: Med "H" eller? (Othilia)
Jag: Med två "T".
Alex: Ojojoj..:)
Jag: Hehe ja. Vi har ju träffats förr! ;)
Alex: Jojo, jag känner igen dig. De va längesen!
Jag: Ja, det var det. Ett år sen i Göteborg.
Alex: Ja ja! De va de.
 
Sedan vände jag mig mot Elvira som stod redo med min kamera.
 
Jag: Får Elvira ett kort på oss, tro?
Alex: Javisst! Där har vi Elvira, ja!
 
Så tog vi bilden, jag tackade och sa att vi snart ses igen. Det hoppas jag iallafall att vi gör. :)
 
Ja. Det var det. Vi började sedan åka hem direkt efter det. Klockan var strax innan elva och pappa hade 5 timmars körning framför sig. Vi lyssnade på skivan i bilen, stannade och åt, och resten så sov jag. Jag hade väldigt ont i huvudet och ont i halsen. Det tar på krafterna, det har jag lärt mig efter alla andra 3 gånger vi träffats. Men all väntan och all smärta och sveda det drar med sig är värt det jag tillslut uppnår.
 
Nu blev det väldigt långt här, inser jag. Men vid såna här tillfällen...så skiter jag fullständigt i det ;)
 
Godnatt på er!
 

03:38 - en onsdag

Hej på er! :) Redan onsdag, otroligt tidigt på en onsdag. Jo, är oftast inte uppe såhär sent kanske, men har varit ute på massa roliga saker dom senaste dagarna som jag gärna visar och berättar mer om...om några timmar ;)
 
Har hänt otroligt mycket bra, och det är därför jag tar upp det imon igen, det är alldeles för mycket att prata om och..jag tror inte jag orkar dra upp allt nu. Men ville ändå skriva något så jag vet att jag kan sova ut imorgon. Har åkt myyycket bil och är helt slut, men lycklig.
 
God natt/morgon på er! :)
 

 

Star Wars - Call me Maybe

 
 
En otroligt bra och proffsig version av låten "Call me Maybe". En myyycket bättre version om jag får säga det själv. Otroligt bra gjord, och han som gjort den heter James Covenant och har en Youtubekanal. Han har lagt mellan 150-200 timmar på denna videon. Så..enjoy!

Cockpit

 
Hej på er! 
 
Japp, på semestern blir det alltid lite sämre uppdateringar, men så är det ju. Har varit på gymmet en hel del, samt hela dagen igår ägnade jag hos farmor och farfar med att hjälpa dem med trädgårdsarbete. Jag klippte gräset, hackade ogräs och städade deras lekstuga som vi lekte i som barn, som farfar också byggt själv. :) Så det var jätteroligt. Jag känner nu efteråt att jag har lite träningsvärk efter det och zumbapasset jag körde på morgonen samma dag.
 
Idag har jag iallafall haft det underbart med systrar och far i Göteborg! :) I väntan på en rolig bio, gick vi runt i Göteborg, fikade lite och spanade in Gothia Cup. Mängder med folk från hela världen! :)
 
Och bion ska vi inte tala om hur bra filmen var! 5 av 5! Har ju hört tidigare att den skulle vara rolig hela tiden och den får 4 och 5:or i alla recensioner. Jag håller med till fullo. Man satt och garva hela filmen och den är bra regisserad, bra manus och en skyhelvetes bra skådespelare de har valt till huvudrollen. Även Björn Gustafsson var riktigt bra. Mer av honom i både tv och film!
 
Så ja, ska ni se på film så...se den. Denna ska jag till och med köpa när den kommer ut. ^^
 
 
5 av 5 toasters. Kanonkul!
 

Dagens LOL

iPhone Whales

Born today..

IMDB.com är en känd sida som har i princip all info om flera tusentals olika artister och skådespelare. De har även en "Born today"-flik där dem visar vilka som har födelsedag. Som ni ser så har de givetvis lagt till mr Ford, men även Patrick Stewart. Jag visste inte att han fyllde år idag också. Vet ni vem det är?
 
Ni vet, han som spelar Captain Jean-Luc Picard i Star Trek. :)

Harrison Ford 70 år

 
 
Idag fyller vår kära Harrison 70 år! :) Jag firar det genom att lägga upp en klassisk version av mina grattis-bilder. Många liknande har vi ju sett under några födelsedagar här på min blogg. Dock ingen med Harrison innan. Så här är den. 
 
Idag fyller även mina två kusiner Oscar och Ludvig år. Grattis till dom också! Blir kalas för dem senare hos mormor, mys!
 
Så jag hoppas alla får en bra fredag den 13:e, och att ingen far illa av det skrock-datumet, höhö. Ha det så bra!
 
 

Dagens LOL

All started with this pic!
Vad en ful bild kan skapa sådan uppståndelse....;)

Dagens låt

 
Jag brukar inte gilla Erik Hassle överhuvudtaget, men denna låten är riktigt bra. Första gången tänkte man lite "Äsch..såna här låtar finns det tusen av..", men sedan, andra, tredje gången, var den riktigt fin. :)
 
Dock bör han ändra frisyr, samt att videon var lite weird...x) Alltid är nåt fel..;)
 
 

Ikväll satt den!

Ja..vad ska man säga? Storslaget som vanligt. Dock en skandal av SVT att inte låta honom spela fler låtar. Åtminstone sin lilla Fairytale-hit, eftersom det är den alla älskar, samt, Loreen och Charlotte fick sjunga sina. 
 
Däremot var "I bergakungens sal" oemotståndligt bra. Jag imponeras varje gång jag ser honom spela. Kan man vara SÅ bra? Går det verkligen?
 
Som sagt, synd att han inte var med mer, men alltid något. :) Här är lite bilder från kvällen. Enjoy!
 
Foto: Magnus Sandberg
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Enjoy! Godnatt!
 
 
 
 

Nu är det dags!

Nu gäller det!
 
3 år sedan sist. Då var det den 16 Juli.
 
Lycka till, Alex :)
 
:love:

Det närmar sig

Här är bilderna från Alexanders repetition på scenen tidigare idag. Enjoy!
 
 
 

Dagens LOL - Ny kategori

 
Ny kategori!
Dagens LOL
 
Som ni har märkt brukar jag lägga ut lite roliga bilder. Ni vet, såna kända. Det är ju rätt inne och har varit det ett tag nu, att dela med sig av roliga bilder. Brukar sitta och bläddra i massa bra såna, så därför förtjänar den en egen kategori eftersom jag lär lägga ut fler i framtiden.
 
Denna bilden, till exempel är riktigt rolig. Hoppas ni förstår den ;) Enjoy!

Allsång på Skansen 2012

Hej alla morgontrötta eftermiddags-sovare! :)
 
Själv gick jag upp hyfsat tidigt och har redan hunnit äta, klippa gräset, stryka en gardin och duscha. Känner mig lite extra pepp idag. Ni kanske förstår varför? :)
 
Här är två bilder till från gårdagens repetitioner. Läste precis en artikel där det stod att Alexander missade sitt plan på grund av en trafikolycka i Norge, och därför hann han inte med sin tid. Därför kom han mycket senare än alla andra och fick panikträna lite. Som tur var, var det inte han som var med i trafikolyckan..;) Ni kan läsa artikeln → här ← 
 

 

Dagens bild

Foto: Pär Källman/SVT
 
Måndagens repetitioner med alla artister som ska uppträda idag, samt alla körer och alla som brukar hålla till där. Här har Kalle Moreus och Alexander passat på att ta en liten bild ihop, eftersom båda är goa och vääldigt bra på fiol. :) Ser fram emot kvällens sändning. :love:

En glad nyhet!

JAA! :D Vad roligt! Detta är riktigt kul att höra! :) Ny skiva, och nu kanske en konsert på Ullevi! Han som sagt länge att han velat spela där. Så kul! :) Detta var minsann roligt att höra. Grattis Håkan! 

Liseberg

Idag är det mitt första riktiga besök iår på Liseberg. Har ju varit där en snabb gång med syrran på en spontantripp då vi fixade Lisebergskort och snurrade lite på hjul. En väldigt chill och najs dag. Dock blir detta dagen då det är läge att köpa åkband. Jag, mina ynderbara systrar och min underbara kusin ska dra dit ihop. Blir myyys! :) Bussen går om en timme, så, jag får nog avsluta här.
 
En liten bild tagen av mig då detta Göteborgshjul stod vid Göteborgs hamn. Jag förstår inte riktigt varför dem flyttade på det. Det finns ju hjul på Liseberg redan, och det såg väldigt snyggt ut med det alldeles där. 


Dagens WTF!?

 
Detta är folk alltså redo att betala för..... Visst, man får tycka han är bra, men hur kan dem mä att ta emot 6995 kronor för detta!?? Detta är verkligen...WTF!??
 
Tyvärr, mina barn hade nog fått stå över om de ville gå på detta. Eller betalat och sparat ihop själva. 
 
Vad tycker ni? Är detta värt? 

LOL

I have no bite marks..
En lite rolig bild som livar upp dagen...xD

Bara 3 dagar kvar..

Tagga, tagga, tagga!!!!
 

Hej, hej alla! Är det ni som är svenska folket?

Tjenaaaaa! :P
 
Idag har jag jobbat som vanligt på mitt kära lilla sommarjobbsdagis. Börjar verkligen komma in i det nu. Kanske till och med lite sorgligt på fredag att lämna dem små. 
 
Sedan kom jag hem, käka lite go fisk som jag råkade nästan fritera lite i ugnen, men det blir riktigt gott och bra. Efter det kom Linnea lagom hem, då vi såg på lite "Torsk på Tallinn". En gammal svensk klassisker med bl a Robert Gustafsson och Johan Rheborg. Dock somnade jag ifrån det i soffan, trött som jag var efter dagen. Och vaknade upp ca 20.30 av att Linnea satt och såg på Allsång på Skansen. 
 
Per Andersson var ju bra som alltid. Molly Sandén...miiiindre bra. Mer såg jag inte. ^^ Däremot lade jag märke till en liten detalj som Måns avslöjade i slutet av programmet. Att en VISS skönhet kommer till Skansen nästa vecka, i nästa program. Det är ju vår lille norske smurf! Alexander, ja! :)
 
Vad roligt!!! :) Jag kan se min egen min framför mig när jag hörde det. Han sa "Nästa vecka får vi tre Eurovisionvinnare hit till scenen. Då kommer Loreen, Alexander Rybak.....etc." Jag ba :O
Det kan systern min intyga. :) Jag som hade kollat igen hela årets artister och sett att det inte var så kul. Så kommer dem med detta nuuuu! Hade gärna velat åka upp till Stockholm, men liten som jag e, och ingen som bryr sig så..ja, vi får se. 
 
Roligt ska det bli, vilket som! :) 
 


Alex, Bettan och Didrik i "Sommertid"

 
Alexander, Bettan och Didrik i "Sommertid", där dem pratar om sin nya show tillsammans i Tönsberg i Norge. Även ett litet uppträdande i slutet. Enjoy!
 
 
 

Cause we're all just..

"Cause we're all just.. Protons, Neutrons, Electrons That rest on a Sunday Work on a Monday and someday soon We'll be singing the old tunes Zip-a-dee-doo-dah, Zip-a-dee-doo I'll be sitting on the porch with you Then I'll die and I'll fly off into the blue"
 

Hej på er! Jag här igen! Har som sagt jobbat ännu en vecka med dessa underbara små barn. :) Dock tar det otroligt på krafterna så ibland känner man att man bara vill gå hem och...dö. Hehe. Men sedan inser man hur bra jobb man har och hur roligt barnen får med engagerade fröknar. :) 
 
Idag har jag tillbringat dagen med pappa. Vi planerade lite vad vi vill göra i sommar och så, sedan såg vi nya "Tintins äventyr - Enhörningens hemlighet". Riktigt bra! Bra gjort, Spielberg & Jackson!! Och vilka fantastiska bilder. De första 15 minutrarna hängde jag inte riktigt med i handlingen eftersom jag tittade på alla otroliga detaljer i animeringarna. Alla skrynklor på kläder, alla miner, alla ansikten. Otroligt! Härligt! Och handlingen och idén var sagolik! :)
 
Så sedan hade jag bestämt mig för att se G.I Joe: The rise of cobra. Dock blev det inte så. Först kom vi in i en annan film som syrran ville se, så jag tänkte vara lite snäll mot henne. Sedan ballade den filmen ur totalt så sedan tänkte jag se på G.I Joe. Dock hade de kommit in för långt i handlingen så jag fattade nadá. Så det vart kört. Det blev avslutad kväll med ett avsnitt av "Rena Rama Rolf". :) Har alla på DVD i en box. Lasse Brandeby alltså.....:''')
 
P.S Fick även av pappas flickvän ett presentkort på Macforum på 300 kronor. Så snällt! Precis vad jag behövde!