Earth Hour

Nu är det Earth Hour! Skulle egentligen bloggat om min fantastiska dag på mässan. Får göra det efter denna miljövänliga timmen...;)

Släck nu alla lampor, mys med familjen och uppskatta vårt jordklot lite extra denna timmen! Ciao!



SciFi

Idag gäller det! Premiären av SciFi-mässan går av i Göteborg imorgon i Svenska mässan! :)
Ser verkligen fram emot det!

Ska leta efter nya knappar till väskan, en dörraffisch med en stormtroop på och lite annat nödvändigt :)

Det blir jag och pappi denna gången :) Bilder kommer förhoppningsvis senare :)

Gå å lägg dig, Saade..

Nämen, kära lilla Eric...Nu får du väl ändå gee dig?

Blir så trött på allt tjat om detta. Vill inte en artist träffa sina fans, ja, varför är man då artist?


Timeline

Nya tidslinjen på Alexanders Facebook-sida! Yeeey!

Eller ja, Neeej till tidslinjen överhuvudtaget, men Yeeeey till nya söta bilder! :)
Passar riktigt bra med svartvita närbilder med intensiva blickar! :) Kalas (Y)

Les Misérables

Go kväll alla torsdagsbarn som är vakna vid övergången till fredag(!) :)

Hela kvällen för mig har utgått på att sova och dra på syrrans estet/musikal-konsert på hennes skola. Riktigt bra, uppdelat i två akter, en för esteterna, alltså sång, gitarr, trummor och random bas, och andra akten för musikalarna som gjorde en förkortad version av musikalen Les Misérables. Väldigt bra. Även syrran deltog där i några roller, små dock, men med betydande isatser ;)

Så nu ska jag SOVA ånyo, är riktigt trött efter dagen som varit, och imon, matteprov..-.- Tråkigt men sant. Aja, sånt är tydligen livet, och så ska det tydligen se ut å' :)

Godnattisar på er!

P.S: Ett klipp som alltid ploppar upp i mitt huvud när jag hör ordet "Broadway" eller "musikal". Jag tror ni fattar varför när ni ser detta. Enjoy!

(Film: Bring it on)


"We're the same temperature now"


Här är den! En förlängd version av den lilla Sneek-peaken jag bloggade om i förrförra inlägget! :)

Nu får man se liiiiite mer! :)

Edward: "We're the same temperature now"


Nu ska jag till steppen och ta igen förra veckan! Ciao!


Sushi-time!

Hej alla vakna! :)

Idag har varit en söndag som jag själv skulle välja den. Dagen börjar med en sen väckning, trodde först att klockan var ett på eftermiddagen, men eftersom man ska ändra till sommartid nu, förlorar vi tyvärr en timme, så jag sov tydligen till två idag (!).

Sedan fanns det rester från syrran 18-årsfest igår, så det blev pizza till frukost. (Haha) Idag har varit en riktigt, riktigt onyttig dag!! Gud, mår lite dåligt när jag tänker på det, men vad hjälper det? Gjort är gjort och alla har rätt till att njuta av livet! :)

Sedan drog jag och storasyrran till Göteborg och chillade. Nordstan var stängt, så vi drog runt i Göteborg istället, köpte glass (Magnum...Mmmm...:P), Linnea köpte Spotify Unlimited till sitt konto, äntligen! (Hon brukar låna mitt Premium..) ;)
Så ja, det blev en hel del goa grejer. Somsagt, glass, sedan sushi, på en matkedja som låg alldeles bredvid Biopalatset. Jättegott och bra pris :) Åh, jag har ätit det två gånger nu och det är riktigt gott och man blir riktigt mätt! :) När jag gick på mellanstadiet ville alltid min gamla vän äta sushi men jag sa "Nej, aldrig i mitt liv!". Om hon skulle läsa detta nu skulle hon nog känna en liten revansch..;)

Vi gick även in en sväng på Espresso House, dock satte vi oss inte där med våra mac-datorer, beställde in en Latte, fotade den och bloggade om det, nej nej. Jag tog en varm choklad, hon tog vanligt svenskt hederligt kaffe, så drack vi dem påväg mot bussen. Inget konstigt alls..;)

Medan vi väntade på bussen, köpte vi en liten Calippo Shots och delade på. För er som är födda på 90-talet känner mycket väl till dem hederliga Solero Shots-isglassarna, som var gröna iskulor med underbar smak. Desamma har återuppstått nu, fastän annan smak, annat namn och annan färg. ^^ Riktigt goda. Smakar lite som Twister :P

Tillsist, en liten Banana Skids som avslutning. Dock har jag kvar den nu, så spar nog den tills imorgon eller, kanske redan inatt om jag vaknar och blir lite sugen..;)

Ha en ûberbra kväll, det tänkte vi iallafall ha här! :)




Teaser Trailer - 26 Mars!

För er som blev riktigt sugna på Breaking Dawn part 2 när ni såg den där mini-trailern på 14 sekunder, så behöver ni inte vänta sååå länge till :) (Den här nedanför)

Den 26 Mars kl 6 på morgonen kan ni se den betydligt längre trailern till BR2, på Twilight's hemsida.

Klicka på den ursöta bilden nedan för att komma till hemsidan! :)


 


Alexander Rybak i "Den store skoledugnaden"

Promo-video

Den 1 Maj iår, kommer ett program kallat "Den store skoledugnaden" i norsk television. I det programmet kommer vår lilla Alex att delta i.


Det går ut på att några som gått i en skola, återkommer och ska fixa i ordning skolor som inte blivit renoverade på år och dagar. Dessa gamla klasskamrater får bara 4 dagar på sig innan det ska bli klart.


Verkar både vettigt och intressant att se på. Ser fram emot det :)


Dagens WTF!?

För ett tag sedan visade jag en ny kategori här på bloggen - Dagens WTF!?


Denna video har jag länge känt så med, liksom, WTF!?. Man känner så när man ser den. Ni förstår om ni tittar.


Detta är alltså en video till små barn , för att dem inte ska känna att det är konsigt att gå på toa, och lära sig helt enkelt...i Japan.


Så ja, därför detta hysteriska språk, samt konstiga teckningar xD Men men, den är kul! :P Det extra lilla WTF!?, tycker jag är vid , först och främst 01:15 (!) men ÄVEN vid 01:34 !


ENJOY!


Kontoret

Hej!

Idag var det första gången jag tittade på Kontoret som sänds på TV4 varje söndag. Har mest tittat på Så ska det låta, eller inte alls på alla söndagar. Idag var det egentligen mest för att syrran ropade: "Claes är med i Kontoret! Kom ner och kolla!"

Så givetvis gjorde man det. Åh, det är så synd om Claes (Mats) i detta avsnittet....:love: Enjoy!


Harrison Ford - 1982

Sitter här ånyo och kollar runt på youtube efter roliga klipp. Har varit allt från ESC som sagt, till olika Star Wars klipp till vår lilla nooninoooniga Harrison Ford.

Jag tänkte dela med mig av ett klipp från 1982 till er. Han är så snygg och söt så man döööör! :D

"Synd att man inte var född 54 år tidigare, sa flickan och tittade på Harrison Ford"

Hur som helst, det är en rolig intervju där dem bl a pratar om hans "nya" film Blade Runner, samt Radiers of the lost ark och lite Star Wars :) Enjoy!

 

:love:


Dagens låt

Dima Bilan's grymma låt från 2006 i Eurovision Song Contest. Han vann ju även år 2008, men med en betydligt sämre låt. Dem borde bytt plats.. ;) Enjoy!


Är man bölig, eller?

Här sitter jag, lördag kväll oh gråter till Kevin Costner's tal på Whitney Houston's begravning. Åh herre jösses..

Hade lovat mig själv att inte se på det talet, men det ploppade upp på Youtube och ja, jag är som jag är. Jag visste att det skulle vara känslofyllt och fint :) För alla som har sett Bodyguard så är detta är riktigt gråt-tal för er. Det är verkligen ett tal av högklass!

Så, eftersom det imorgon är en månad sedan begravningen ägde rum, passar det bra att jag delar med mig av talet till er. Enjoy :love:


Älskar verkligen slutet på talet :love:

......

So off you go, Whitney. Off you go.

Escorted by an army of angels,

to your heavenly father.

When you sing before him, don't you worry...


You'll be good enough.


Big Brother

Jo, jag satt här och tittade på tv när en Big Brother-reklam dök upp. Ända sedan Paradise Hotel's tid, har jag verkligen varit strängt emot det. Ja, så är jag. Jag är väldigt gammaldags av mig och är väldigt emot program som anspelar på sex, och att man gör bort sig. Sitter deras föräldrar hemma och tänker: "Åh, det där, hon som ligger där i en säng med en kille i tv. DET! Det är vår dotter de!"


Eller?


Egentligen är det inte det man ska störa sig på, utan hur samhället bara sväljer detta, och accepterar det. Hur samhället är helt enkelt. Familjer med småbarn som "följer" big brother. Vad är det? Förr tittade man på Så ska det låta eller Bingolotto. Nu ska man plötsligt sitta och titta på när folk duschar i tv, eller super och är omedvetna om vad dem gör. Då är det tydligen kul att titta på. Jag menar..


Om det nu är så himla kul att se andra vara "roliga" genom att göra bort sig, om man nu gläds av det. Varför kan man inte försöka göra det lite roligt själv där hemma istället för att ge misslyckade 20-åringar uppmärksamhet för sånt som inte alls är särskilt imponerande.


Även om man säger "Nämen, även om jag kollar, jag menar, jag tittar ju bara för dem är så fåniga och gör bort sig.."


Ja, det kan stämma, men det påverkar alltid en om ens bild på samhället. Det blir mer och mer okej att gå lättklädd i tv. Det ska tydligen "vara" så. Vilken värld växer våra framtida barn upp i?


Jag menar, bara det här med att man ser varenda ungjävel nuförtiden gå runt på gatorna med en stor iPhone upptryckt i nyllet. Så var det väl inte när jag var liten? Och ändå har jag bara levt i 16 år(!) Mycket har ändrats på 16 år......tyvärr...


Fysik skall byggas utav glädje - av glädje bygger man fysik

Om ni läser rubriken, så antar jag att ni hajar det här med nationella prov...-.- Dock är rubriken skriven i total ironi...

Är riktigt trött efter en hel förmiddag av nationella. Jag fick till och med skita i steppen idag (!), så ja. Nu är det riktigt synd om mig. Har även väldigt ont i huvudet och fryser. Låter säkert som en hypokondiker(^^), men ja, så mår jag.

Tänkte att jag skulle trösta mig med att lägga mig i sängen, kura ner under täcket, och sätta på den nykomna Breaking Dawn - Part l !

Enjoy!....till mig själv :)


En liten kul bild jag ritade spontant ! ^^
Känner ni igen scenen? :P

BREAKING DAWN - PART I

Den har kommit!

Den är här! Yiiiepppeeeeeey! :D

Sedan i november har jag och måååånga andra längtat efter denna fjärde film i kvintetten! :) Här ska ses film!!

Skulle släppas på DVD imorgon egentligen, men ja, en dag tidigare, vad gör det? :P



Önskemål



Svar:
Hej Erik! :) Vad synd att den är slut..dock förstår jag folk ^^ Jag har varken någon scanner eller kopiator tillgänlig, men kan göra ett gott försök, så jag har fotat båda sidorna, du kan hitta dem här nedan ↓

Hoppas du ser vad det står, och spela på! :)

P.S: Bra låtval, hej!

Sida 1



Sida 2


.." kan inte styras med.."..... bara repeterande melodier efter..

Dagens bild

:love: :love: :love:

Summering


Ja, vad ska man säga? Jag kan helt och hålla om att rätt låt vann. Det säger jag ingenting om! :)

Dock blev jag väldigt ledsen när jag insåg att Danny kom på andra plats, ånyo..:( Stackarn..
Han som är så ödmjuk och är helt sig själv, visst borde han vinna, eller hur?

Dock så är inte hans låt 100 %, den är bra, men jag mår inte liiiika bra i hjärtat när jag lyssnar på den, som med Euphoria. Jag skulle helt enkelt velat skicka vidare Danny som sjöng Euphoria :)

För att inte tala om lille Thorsten och lille Björn...:( Det som var bra var att Thorsten fick näst-näst mest röster av tittarna! :) Det är grejer det!

Synd om Björn dock..Jag förstår inte vad folk ogillar med varken honom eller låten. Allt är ju helt underbart! Så, ja, varför inte?


Nu har jag precis bytt om till min mysdress, innehållande en röd nyinköpt mys-t-shirt och mina kära Intersport-mjukisbyxor, mys-strumporna är på, och jag har satt upp håret i en riktigt liten boll som är riktad uppåt.

Ha nu en trevlig fortsatt kväll/natt.

Godnatt!



Kärleken är världens största atombomb

Denna går på repeat här hemma medan vi lagar god tacos och städar lite, så kan man ju slöa hela lördagen sen, och även tagga inför finaaaalen :)

Vem tror ni vinner, egentligen? :)

De som går på repeat är följande:

Sean Banan - Saen Den Förste Banan
Thorsten Flink - Jag reser mig igen
Björn Ranelin feat. Sara Li - Mirakel
Loreen - Euphoria


Oj, nu ropar dem på mig här att jag ska tydligen skära grönsaker, jahopp..Då får jag väl gå då.

Ha det!


Så ska det låta - 2012

God kväll på er!

Såg nu att dem äntligen lagt upp hela programmet av Så Ska Det Låta med Alexander, som sändes i söndags! :)

För er som missade det, här har ni det! Enjoy!



Vad tror ni??

Som alla vet så är det ju FINAL i Melodifestivalen 2012 nu på lördag! Ja, Melodifestival-nördar som vi är här hemma, så gjorde jag och syrran varsin lista om vad vi TYCKER om låtarna, vilken ordning vi tycker alla låtarna ska komma, från sämst - bäst! :)

Vi hade faktiskt någorlunda jämn. Lite senare testade jag mig på en lista vad jag trodde att resten av tittarna skulle tycka. Det var bra mycket svårare. Man blir alltid lika förvånad över vad folk tycker. Så ja, den avvaktar vi med, men jag sparar listan så får jag jämföra senare :)

Hursomhelst, här är våra listor (egen subjektiv åsikt). Enjoy!




Vad tycker eller tror ni? :)


Spola, spola isen..

Spela, spela bandy....

Ja, kära vänner. Hur kan jag beskriva denna kväll med ord? Det är otroligt svårt. Ni märker hur det blir varje gång jag ska berätta om ett event som står mig så djupt inne i själen. Antingen blir det väääldigt långrandigt, eftersom jag verkligen försöker få med ALLA erfarenheter, ALLA känslor, ALLA synpunkter, ALLT!

Det är väldigt svårt ska ni veta. Särskilt för mig som är en sådan känslomänniska..:')

Jag ska verkligen försöka kortfatta mig om gårdagen, och så får ni plussa på lite känslor på det. Okej?

Okej..

Det var otroligt bra!  ..Så är nog bra att börja...:)

Nämen ärligt talat, det är otroligt svårt att förklara, eftersom Claes är så...ja, det är svårt att förklara, men han är helt enkelt..... bra.

Och han är fantastiskt bra på att KOMMA IHÅG ALLT! ..jesus.. Under hela min uppväxt har man ju sett verkligen ALLT dem nånsin har gjort, och ja, jag må säga att, jag har aldrig blivit sviken. Det speciella med just Claes är att han är väldigt samhällskritisk, på ett sätt jag beundrar. Man sitter där och känner "Yes!", liksom :) Han har många åsikter, och bra åsikter. Men, det som är bra, det är att han riktar inte kritiken mot någon, utan man kan säga att han ger oss något att tänka på, medan man sitter där. Riktigt bra! Dessutom verkar han tycka om att leka med ord och metaforer. För vissa kan det verka som en svår humor, men lär man sig det språket, är han verkligen fantastisk! :)

Förutom att han är genial i precis allt han gör, så är det ju speciellt att se honom LIVE! Det var faktiskt första gången för mig. Jag har tittat på dem i snart 16 år, lite varje dag, och först NU får man se den verkliga skaparen till allting! :)
Jag har ju sett Anders, Knut, Per och Jan en gång tidigare, och det var också otroligt speciellt. Man insåg inte det förrän man kom hem. Jag tror inte att jag har insett det än, och så även med Claes. :) Även om dem bara är vanliga människor, så är det alltid speciellt när man har följt dem under hela deras karriär, och har sett allt dem har gjort, och sedan får man se dem?? Det kallar jag najs! :)

Ja, jag har givetvis mer att dela med mig om, givetvis. Dock har jag inget konkret jag kan berätta om, för han hinner säga så mycket å en minut, som jag säger på en hel dag (höhöhö).

Men om ni nu blev intresserade eller något, kanske skrämda eller nåt, ja vad vet jag, så kan ni "Gilla" dem på Facebook. :)

https://www.facebook.com/galenskaparnaaftershave
Hittade faktiskt denna videon därifrån, som dem har länkat. Det är en sketch som bl a är med i deras TV-serie "Tornado", mellan Claes och Anders Eriksson, men eftersom Claes körde solo på denna turnén, så måste man ju lösa det på ett annat sätt.... ;)

Enjoy!


Internationella kvinnodagen

YES! Det kan vi!

En sådan här dag bör uppmuntras och engageras i! Dock ska det ändå vara en naturlig och självklar sak. Egentligen så borde ju inte denna dagen finnas, eftersom det borde vara kvinnans dag VARJE dag. Det är precis som om det är männens dag resten av alla 364 dagarna om året. Eller?

Men hursomhelst, självfallet bör detta uppmuntras, inte sant? De flesta av mina läsare här antar jag är kvinnor så ni håller väl med mig antar jag. Jag har aldrig hört talas om kvinnor som inte är feminister. Muslimer kanske isåfall?

Hursomhelst, ta lite extra plats idag tjejer, ni som aldrig får stå i centrum. Ta för er bara! :)

Idag är det MINSANN Alfahonans dag!



Dagens bild

Mmmmmmmmmmmmmmmmmm härliga tider!

Det känns som igår då man satt där på högspänn med förväntan om en fantastisk konsert!

Jag kan ju även avslöja att den var bättre än förväntat! :)

Bilden är tagen av mig, och är från introlåten :) Är riktigt nöjd med att jag fick chansen till en så bra bild, bara med en usel digitalkamera, och jag märkte först hemma att jag tagit den bilden! :)

Jag minns även att, när vi satt på högspänn innan konserten när det var ca en kvart kvar, så kunde vi se dörröppningen vid scenen. Det gick folk där hela tiden, för att rigga med instrumenten, mickarna eller ställa ut vattenflaskor till alla i bandet. Varje gång någon gick förbi hoppades vi på att det skulle vara Alexander man fick sig en skymt av. Tyvärr var det aldrig det, bara arbetare. När det gått en stund satt vi och lyssnade på Roll With The Wind, men hade fortfarande ögonen riktade mot dörröppningen. Under en sekund hoppade vi till och fick en slags panikkänsla. Alexander hade gått förbi! :D Både jag och Jasmine hoppade till och hyperventilerade ett långt tag efteråt. "Såg du??" "Det var Alexander!" "Åh, herregud!" "Shit!" Så höll vi på ett bra tag och vi kunde inte riktigt släppa det ! :)

Konstigt ändå, att en sekund kan vara så himla speciell, när man någon timme tidigare faktiskt har träffat honom och kramat honom? Liksom, whuut? Det var en riktig speciell sekund som jag nog aldrig kommer glömma. Den betydde nästan mer än själva konserten(!?) Haha :) :love:





C. Eriksson - MAX

Åh, vad jag är taggad inför imorgon!!!!

Ja, då får jag äntligen chans att se RIKTIGA Claes. RIKTIGA! :D

Åh, Ja, han är verkligen en förebild! En man inspireras av och mår riktigt bra av att lyssna på! Så imorgon då smäller det! :)


Jag tror de flesta som är födda samma år som mina föräldrar vet mycket väl vem denna underbara människa är. Det är svårt att veta för er som är under 20 kanske, men för mig är det glasklart.
Det han säger, gör och tycker är bäst (XD). Nä, skämt å sido. Jag tycker att han kan blanda poesi, humor och politik i ett! Det är det som gör honom så bra. Det är väl därför det har gått så bra för Galenskaparna (& After Shave). Det mesta dem har gjort är Claes's grund-idéer.

Hursomhelst, ni lär fatta noll, men ja. Då får ni väl göra det xD Ville bara säga det eftersom jag är så glaaaad :) Man kan inte riktigt beskriva varför man gillar honom och resten av gänget. Det handlar mycket om nostalgi, men även att dem i ren allmänhet är riktigt bra. Sådan humor finns inte längre. Varje onsdag går jag ju på steppkurs, men jag struntar i den en gång pga. detta. Det är så värt! :D


De' ska va' gött å' leva, annars kan de' kvitta. Fiiint, å' leva, annars kan de' kvitta. Lätt å' leva, annars kan de' kvitta. Spring inte runt å' vela. Då sabbar du de' hela. Spring inte runt å' veva. De' ska va' gött, gött, gött, göööööött, å' leva!

Studiedag

Hej bästisar!

Det har varit en underbar helg med många event och mycket umgänge! I fredags var jag med tjejerna, en liten visit hos Anna, sedan Var jag på bio med Pappi mitt i natten, och...vad gjorde jag i söndags?....Jo just det, jag var och shoppade lite med mammi, janni och syrrorna och köpte hem lite nya träningskläder! :) Så var det ja, och sen igår så myste jag lite med familjen och idag ska jag på badminton! :)

Har bara spelat badminton i skolan, men idag har vi bokat två banor så hela familjen kan spela, najs :)

I morgon är det skola igen. Jag har två muntiga nationella kvar samt lite småsaker kvar i skolan, så det är rätt så chill, eftersom det bara är tre dagar :) Det är även Aroseniusdagen så där försvinner ju lite av lektionerna :) Vår skola firar varje år Ivar Arosenius, fråga inte mig, men vi gör det iallafall...^^ Men skolan för övrigt är inte så trevligt...

Nåväl, nu ska jag äta något så man är pigg inför ikväll! :) Ha det!



Eftersnack - Så ska det låta

För er som såg Så ska det låta så antar jag att ni håller med mig om att det var den bästa söndagen på länge :) Dock var det rätt mycket fokus på det andra laget, o ja, så blev slutresultatet som det blev ;) Men det var väl kämpat av båda lagen :P

Och Alexander var ju så sööötelisöti som alltid :love: *Mwuah*

Nu slogs det tydligen över till Wallander...aaah..nåväl, inte det mest uppiggande på en söndag, men ja, det har ju sin kvalitét det också. Dock är det en rätt stark övergång till ett trevligt musikprogram med världens mysigaste person, till blod, skottlossning och psykopater...

Här nedan kan du se "Eftersnacket" efteråt! :) Vi får hålla utkik när Facebookies lägger ut programmet på Youtube! :) Enjoy!!



Så ska det låta!

Veckans laguppställning.
Ikväll gäller det! :)

Vinna eller försvinna! ;) Hahahaha!

Här är en liten söt video som gör att ni ser fram emot kvällens program ännu mer :) Enjoy!



Star Wars Episode l 3D

Ikväll klockan 23.59 är det biodags!

Det blir jag och pappa som får gå på lördagens-söndagens höjdpunkt!

Ja, ni ser bilden, ni förstår säkert ;)

Ledsen om ni hoppade till lite när den ploppade upp...^^

P.S: Vi ska givetvis ha engelskt tal, bara så ni inte tror något annat. Enligt Star Wars-tradition skulle jag aldrig tänka mig att se den med svensk dubbning. Det är under min värdigthet ;)


Lång helg!

Såhär blir min helg! Lång och trevlig! :) Den började även bra med Anna och Ida igår, och idag händer det ännu mer! Först Melodifesitvalen - Andra Chansen, sen, 23.59.......BIO! :) Äntligen!

Glöm heller inte imorgon, då det är Så ska det låta. Många kanske väljer att se "Kontoret" med Ove Sundberg, men skulle råda er att göra ett undantag ^^

Hej på er!

En riktig hjälte!


Tänk hur världen skulle se ut om även vi människor gjorde såhär mot varandra! Åh herregud... Detta är hjältedåd! :love: Våra djur förtjänar bättre, än hur vi behandlar dem och tar dem för givet. Detta är, kärlek!

Jag råder er att titta. Inga starka bilder, bara kärleksfulla bilder på en stark hund som inte ger sig. Enjoy!



Skogheim flytter inn

Godmorgon på er!

Ni vet ju att jag länge har tjatat om Alexanders deltagande i "Skogheim flytter inn". I tisdags sändes det i norsk tv, och redan på kvällen fanns det ute på Youtube! :) Så jag tänkte lägga upp den för er här! Den är väldigt rolig och bra :) Man får se hur han har det och så. Det är OTROLIGT fint! Precis min drömkåk, faktiskt.....:')