Rockbjörnen 2013

 
Har följt det mesta under kvällen och hann se det som var sevärt. I mitt fall: Robin och Håkan. Lite synd om Robin ikväll, hade röstat på honom i kategorin "Årets genombrott", men den snodde Zara Larsson, tydligen..:P  Men Robin tar det alltid bra och är alltid tacksam. Det ska man va.
 
Och roligt för Håkan att återigen vara på topp och förbli där, särskilt iår! 3 Rockbjörnar är inte dåligt.
 
Årets utländska låt: Passenger - "Let Her Go"
Årets LIVE-grupp: Mando Diao
Årets svenska konsert: Håkan Hellström - Slottskogsvallen (Förstår verkligen!)
Årets Hårdrock/Metal: Sabaton
Årets svenska låt: Håkan Hellström - "Det Kommer Aldrig Va Över För Mig"
Årets genombrott: Zara Larsson
Årets manliga artist: Håkan Hellström
Årets kvinnliga artist: Zara Larsson
 
Godnatt!
 

Titta rakt fram, inte runt om.

 
Dagen har bara bestått av en massa åkande fram och tillbaka. Upp kl 6, iväg till skolan som börjar 8. Har en timmes lektion innan jag måste göra alla byten med bussar och tåg tillbaks för tandläkarbesök, tillbaks till skolan, hem. Har tagit mer än halva dagen att bara åka runt (!) Hur som helst hade jag väldigt rena och fina tänder, så det var det kanske värt dårå.
 
Nu är jag dock hemma och lyssnar på "Fri till slut". Ja, inlägget heter som det gör, pga. att hela skivan hunnits spela igenom medan man suttit här och filosoferat. Tänk på att det är bäst att alltid skriva rubriken sist...^^ 
 

Girly & Curly

 
Värmespolar - Man kan ha mer lockigt eller mer stylat om man vill
 

Ikväll har det varit installation av Microsoft Office till min mac, samt haft på The Hobbit på tvn och gjort lite lockar i håret. 
 
Imon börjar man tidigt som vanligt, så det är dags att skölja bort det fina håret och lägga sig nu. Natti natti!

Glassigt!

Jag vaknar upp, aaahhh, solen skiner igen, dags för mig å gitta från lägenheten, men först alltid en dusch, inte lukta usch står högt i kurs för det är...glassigt!
 
 
Snart är helgen återigen slut. Under dessa tre lediga kvällar har jag hunnit med tre saker: Myst med pappa och syrrorna genom att äntligen se Harrison Fords nya film "42", spenderat lördagen med morfar och Elvira, samt varit hemma, laddat om och inte gjort nånting..
 
Idag ska bara bli en "göra ingenting"-dag genom att kolla Hem till Midgård och andra såna underbara program!
 

Fly, you fools!

 
 
"Ge ingen tid till ånger, det blir bra vad som än kommer..."
 
Ledig och glad! 
 
Första veckan i skolan avklarad. Har insett nu att, det är här man kommer gå, min förra skola finns inte kvar längre. Jag är typen som aldrig ger mig när jag vet att något är fel moraliskt. Som att svika oss och lägga ner vår skola. Ja, det kan låta grinigt, men det innebär mer än så. Det är inte så att de förvarnat oss långt innan, utan detta började diskuteras under en 2-veckors period och sedan var det klart: Den skulle läggas ner.
Så det är därför, samt många fler dåliga argument. Hur som helst, det jag skulle förklara var, att varje gång jag känner irritation eller sorg eller vad vi nu ska kalla det och jag tänker: "I wish none of this had happened", brukar jag alltid få upp Gandalfs ansikte framför mig och höra hans mörka röst säga: "So do all who lives to see such times, but that is not for them to decide, all we have to decide is what to do with the time that is given to us." Vilket genast ger en nya krafter och en liten gnutta hopp om framtiden :)
 
Men kort skoldag, skjuts hem och syrran som lämnar beskedet att hon bokat biljetter till Håkans konsert den 7 december i Göteborg. Betalda och klara. Så jag klagar inte.
 
Ikväll blir det mys med pappi med film, mat o andra såna goa grejjer. Så ska fredagar vara. Att vara i skolan tar på krafterna. Mina sinnen och min kropp är inte van vid så mycket människor och spring hit å dit efter sådant långt break i sommar.

Lägger ribban direkt

Nu har man kommit in i det här att det är skola igen. Ett halvår går väl hyfsat fort? :)
 
Jag i klassrummet. Det gäller att visa var ribban ligger.. ;-)
 
Ny klass, ny skola. Gäller att göra rätt intryck, höhö. Ja, det har gått rätt bra, fastän vi totalt är 46 st i klassen (!) Ja, nu har vi ju inte alla lektioner samtidigt som tur är, men det är mycket att ta in. Men idag blev det officiella lektioner å allt, så nu rullar det igång. Fick första läxan idag i matte. Massa sidor....men..
 
Nu blir det lite The Sims 3-spelande. Ja, läxan får göras efteråt... ;)

Dagens Bild

 
 
Fin

Mr. Mac

Hemma igen från sköna Dalarna! Förbereder inför skola, etc. Sitter även och fixar till bilder från konserten med Elvira och Golden Generation. Blir fint.
 
Ska även passa på att få presentera min nya vän, mr Mac! Har varit en olidlig helg att få vara utan honom, men jag har försökt behärska mig. Efter år av sparande är den äntligen hemma, iMac 27" <3
 
 
 
Nu ser man fram emot två år på mediainriktningen!

Dalarna

 
Nu åker man runt här i Dalarna och ser oss omkring lite. Anledningen till att vi åkte hit varför att titta när Elvira återigen sjöng med "The Golden Generation". Alltid kul att titta på! Dessutom är ju bilresorna långa och mysiga. Imorgon är det skolstart! Creepy .. :) Men blir säkert bra. Lägger ut bilder pochera skriver mer när jag är på hemmaplan igen. 

Fyrkantiga ögon

 
Nu har man suttit vid datorn på tok för länge och bara stirrat på en stoooor skärm. Den gamla myten om fyrkantiga ögon framför tv/dator? Kanske stämmer... Ja, visar er snart varför så förstår ni säkert vad jag menar. Är hur som helst riktigt nöjd just nu och har varit det ett par timmar.. ;) Men nu måste jag sova så jag orkar med den långa bilfärden i morgon bitti. Nighty night!

Dagens video

 
 
Liknar Star Wars' version av "Call me maybe" men med låten YMCA. Älskar såna! Enjoy!

X-Men

Dagens projekt: X-Men maraton
 
Med tanke på morgondagens händelse (kanske dagens nu då med tanke på vad klockan är) är det viktigt att få den rätta känslan och friska upp sitt minne genom att se alla x-men-filmerna i följd. Det tog sin lilla tid, men nu är man pepp inför att se den nya "The Wolverine" på bio. Blir riktigt najs. 
 
Men nu får man allt ta och sova lite. Ska ju fika sådär mysigt med Jeje på förmiddagen också. Så blir det bio med Anna på kvällen. Gööööött!
 
 

Woman of Steel

 
Se vad jag fann vid ett av många gatustånd under Helsingborgfestivalen! En man som står ensam och säljer alla olika former av figurer som har ett speciellt yrke eller någon hobby. Allt från några som spelar biljard, till frisörer, till musiker till cyklister till...fotografer! Allt i järn! Kunde hur som helst inte motstå att köpa en till rummet, var lite fundersam om vilken jag skulle välja. Det fanns även figurer i järn som satt vid en järn-dator. Men det blev en kvinnlig fotograf. Det blev ju bra!
 
Varje figur är väl ca 15 cm hög.
 
Han hade en hemsida, men kommer tyvärr inte på vad adressen var, men om jag gör det, lägger jag upp en länk här om ni blev lite förälskade ni med. Ett otroligt arbete!

"Du vår och du sommar som vår tar fatt, du vind över forsen, du lövens skratt!"

~ Nöjd ~
 
Godnatt på er! Idag har man vaknat sent, ätit go torsk och blivit körd till gymmet. Är inte det en rätt så behaglig dag för att vara en av de få dagarna kvar på lovet? Jo då, satt fint. Känns bra att inte ha så mycket inplanerat sista veckan, utan kan njuta av den tid som givits mig, inte sant?
 
Nä nu är jag trött...Haj haj!

"Hurra för ett bad mot dagens slut, som rensar all smuts och all trötthet ut!"

 
Nu blir det good night och lite läsning i bok. Imorgon väntar många nya spännande äventyr.

Jag vill ha ett långt och lyckligt liv. Jag vill leva tills jag dör.

Idag var det staaaan' med systrarna. Blev inte mycket, med tanke på att jag för tillfället är pank, blir så när man har sommarlov och man inte får nå' cash för juli månad. Men men...Blev iallafall en vanlig, najs, svart t-shirt. Behövs ALLTID i min garderob. Sedan blev det en fin, fräsch skogsgrön...vad heter det? Ja, en ihopsydd halsduk i riktigt gött garn.
Till sist tog vi oss en tur till Science Fiction-bokhandeln (där man egentligen skulle kunna vara i timmar!!) en snabbis och jag fick köpt mig min "Lord of the Rings"-kortlek jag spanat in ett bra tag. Inte alls dyr, men vissa saker blir ibland aldrig av, men nu vart det gjort! Nu får den stå bland de andra kortlekarna.
 
 
 
 
 

Dagens video

 
 
 
 
 
 
 
Igår lades denna intervjun upp på youtube som sändes i tv dagen innan. Synd att man inte riktigt kan hänga med och kolla live på Jimmy Kimmels show, men det är som det är. Tycker bara denna och förra intervjun där Harrison besöker Jimmy är så roliga. Därför blir detta dagens video (ja, det är fyra klipp men uppdelat så det räknas bara som en). 
 
Enjoy!
 

The Hobbit i ny modern tappning

Måste bara visa detta. Det är riktigt bra gjort. Någon har gjort en ny tappning av The Hobbit-trailerna, i modern version, med klipp där alla skådisar i The Hobbit är med, fast i andra serier och filmer. Alltså till den riktiga trailerns musik och ljud. 
Han/hon har försökt härma varenda klipp från den riktiga så att de ska likna varandra, vilket "hen" vekligen lyckats med. Enjoy!
 
Se den riktiga trailern till "The Hobbit - En oväntad resa" här för att jämföra!
 
 
Se den riktiga trailern till "The Hobbit - Smaugs ödemark" här för att jämföra!
 

Min egna huskur

Ajajaj, ja, det bästa sättet att bota mensvärk...
 
1. Ta fort som ögat 1 Ipren och 1 Alvedon 
2. Ta på myskläder och täta ordentligt
3. Sätt på Star Wars (denna gång episode 6. )
4. Lägg dig nedbäddad i soffan
5. Be familjen åka och köpa nutella åt dig!
 
 

Dagens låt

 
 
Blev inspirerad av Alexanders inlägg idag
 

Flera flugor i en smäll

Om ca 2 veckor börjar skolan igen, och för min del - på en ny skola. Det känns fortfarande skitkasst, tyvärr..Men man ändrar sig förhoppningsvis med tiden, det brukar vara så, och det är det svaret jag får av alla jag beklagar mig hos.
 
Att jag inte uppdaterat på en vecka, är synd. Men nu vill jag verkligen njuta av det sista av mitt lov. Men veckan har väl innehållit lite blandat, vilket är tur.
 
Vi var under en hel dag i Helsingborg för att titta på när syrran sjöng på Helsingborgsfestivalen, vilket var väldigt roligt att se. Hon spelade ihop med "The Golden Generation" där Leif (Rockprinsen) Carlsson är sångare. För att ni som är födda lika sent som jag ska förstå vem denne man är, kan man lätt förknippa honom med att han är pappa till Andreas Carlsson i Idol-juryn.
 
 
 
Igår var vi och simmade i en utomhusbassäng med pappi. Gött att variera sina bad-miljöer. Sjöar och hav är härligt, men kan tillslut bli lite tröttsamt, då är det gött att veta att man kan bada i blått kranvatten...;) 
 
Vad har vi gjort mer......hmm...ja, lite trevlig shopping är ju aldrig fel. Köpt ny tv till vardagsrummet samt till Linnea. Tidigare har bara jag och Elvira haft varsin, och nu vart det hennes tur. Och vardagsrummet ska vi inte tala om..(!) Efter att de bytt ut tv-möbeln mot en annan, blev vi tvugna att slänga vår fullt fungerande tjock-tv (vi var nog de sista tjock-tv-ägarna) eftersom den inte fick plats. Så hela sommaren har vi haft stående våran husvagns-tv som bara är 15 " eller något. Ne, inte kul. Men det är så det blir, när man inte har råd att köpa såfort det krävs något. Men nu har det blivit av. En fin 46" SmartTv från Philips. 
 
 
Sådär, nu har jag skrivit av mig lite, och gottgjort försening av inlägg. Hade bloggat om allt jag berättat om nu här ändå, men bara uppdelat, så det hade inte gjort någon skillnad.  ^^