SciFi-Mässan 2014(Man måste ju visa att man är med i Brödraskapet)


(Man måste ju förvara Ringen säkert med en kedja runt halsen)


 
 


Det är tamejfan (ursäkta) lika jävla (ursäkta..) roligt varje år! Vi var där från klockan 10-ca 16. Trots att det inte blev så mycket shopping i år (en t-shirt blev det iallafall), så är det lika kul varje år att gå runt och scanna igenom varenda pryl ett dussintal gånger. Alla tycker inte sånt är kul, men det tycker jag.
 
Sedan är det ju alltid så nice gäster där. Ovan ser ni t.ex. Stephen Hunter som spelar Bombur i Hobbit-filmerna. Även han som spelar Greedo i Star Wars var där. Det är riktigt fräckt!

Det har varierat från år till år, men iår blev det så att jag gick tillsammans med min ena syster, samt en del av klasskompisarna. En del hade inte varit där tidigare och tyckte det var jättekul, så det är ju alltid bra att vi alla tycker likadant. Inte kul att hänga där i sex timmar om man lider.

Men det gjorde ingen av oss. Jag är jättenöjd och börjar redan räkna ner till nästa års mässa!
 
 
 
 
 
 
 
  
 

Man tror så mycket dumt

 
Njuter av sommaren...i april.

Yep.

Då va det påsk!
 
 
Hoppas ni får en go påskafton!
 

Sluta gotta oss i andras olyckor

 
 
Idag dömdes Mikael Persbrandt till 5 månaders fängelse för narktotikabrott, som ni säkert har läst lite varstans. Det är ju så när man är rik och berömd att det blir lite ännu svårare att undvika att pressen inte viker ut allt om en.
 
Även nu i detta inlägg skrivs det en gång till, vilket inte är så jättekul. Men det är inte fallet i sig jag tänkte skriva om. Eller jo, lite, men jag hade inte direkt tänkt hänga ut någon.
 
Självklart vill vi i Sverige skriva stort när en av våra enda, och största skådisar hamnar i blåsväder. Visst, visst. Jag menar, jag förstår, vi har ju inget annat. Vi har ju verkligen inte det.  Vi är ju så stolta nu när Persbrandt är internationell och är med i storfilmen som Desolation Of Smaug, etc. Så självklart skriver man allt man kan få tag i.
För vem vill egentligen läsa om att Laila Bagge mådde dåligt över att behöva bära platta skor under graviditeten? Jag tror inte riktigt det fångar samma stora intresse, även om den artikeln föll på mångas ögon.
TV4 beslöt för några dagar sedan att sluta med lokalnyheterna, vilket innebär att de måste avskeda 140 personer. Jag läste då en krönika om att TV4's slogan numera borde vara girighet, eftersom de gör så enorma miljonvinster trots lokalsändningarna. Det är lite samma med kvällstidningarna. Hänger ut "oskyldiga" (host, kanske inte i detta fall riktigt) för att sedan tjäna in pengar på andras bekostnad. Jag talar främst om deras Nöjesblad, där det står allt mellan himmel och jord om olika TV-profiler.

Jag försvarar inte ett narkotikabrott. Tar man droger är man dum, så är det. Men samtidigt...Jag har hört många av mina klasskompisar och övriga kommentarer på facebook där som skriver "Rätt åt honom". Jaha? tänker jag då.
 
Ja, det klart man ska ta ansvar för sina handlingar, men mer synen på hur vi ser människor, framförallt kändisar. Hade en vanlig medborgare åkt fast för narkotikabrott hade endast polisen, släkten och de närmsta fått reda på det. Om det råkat hamna i tidningen hade man skrivit, t ex: "Kvinna, 19, fast för narkotikabrott". Mer hade man nog inte fått reda på. Så att vara känd och ha dessa problem (som oftast uppstår av att vara känd, mixat med problem i livet) är inte en fördel, eftersom hela ens liv blir uthängt och blir en sak pressarna aldrig glömmer.

Vanliga människor kan inte förstå vilken press och vilken kraft det tar att vara kändis på heltid. Inte ens jag vet. Jag kan bara försöka förstå och visa empati för personen. Så känner jag inför alla som tar droger eller dricker. Jag har en helt annan syn på folk som begår t.ex. mord eller våldtäkt, eftersom detta gör att man har en annan störning i hjärnan en bara problem. Man är störd, på riktigt då, vilket inte är normalt. Däremot, ser jag långt inne i en mördares situation och förstå VARFÖR han gör det, kan jag tycka synd om honom/henne.

(SPOILER! I söndagens avsnitt av Game of thrones blir kung Joffrey förgiftad och går en smärtsam död till mötes. Ni som har sett och vet hur Joffrey är vet hur otroligt hemsk han är. Även honom kunde jag känna medlidande för.)

Så det handlar inte egentligen om handlingen, utan att vi som människor kan se igenom allt det där, och förstå innebörden. För visst föds man inte med problem? Isåfall fysiska, kanske utan ben. Men aldrig med sådana allvarliga störningar. Möjligen utvecklingsstörd. Men ingen kan vara födas helt frisk och känna behov av att ta droger eller mörda någon.

Att dränka sina problem i t.ex alkohol tycker jag i för sig inte är okej. Men jag kan förstå det. Det är skillnad på att tycka och förstå, eller leva sig in i en annans situation.
 
Så, visst, låt Persbrandt sitta och ta ut sitt straff, ge honom bra rehabvård, men att hänga ut, älta sönder och sedan prata illa tycker jag är onödigt. 
 
Så ett råd, strunta i kvällstidningarna. För jag tycker inte vi ska gotta oss i andras olyckor. Så tycker jag iallafall.

I Am Harrison Ford

För ca 13 timmar sedan besökte Harrison Ford Reddit.com där folk fick ställa frågor som han sedan svarade på, precis som Mark Hamill fick göra en gång och som jag länkade här. Så synd att jag inte fick chansen att ställa en fråga, för då hade jag fått dö lycklig.

 
Klicka på bilden för att komma till frågestunden
 
 


Söndag = BIO

Man vaknar upp, o värsta yolo föreslår syrran bio. Visst. Jag är alltid på. Men på något sätt kunde jag inte nöja mig. Så jag föreslog två filmer. Givetvis var hon på.
 
 
Dessa blev det
 
Även min andra kära syster, som ändå var i stan och fikade med en kompis, spontan-joinade "Non-Stop" med oss, vilket gjorde det hela ännu bättre än vad det redan var. Sicka yolos vi är ;)
 
Värda pengarna, givetvis. Både Russel Crowe och Liam Neeson är ju riktiga badass ;) Så rekommenderar båda.
 
Nu ska jag ta en dusch och sedan förbereda mig inför natten. Den blir lång, eftersom jag planerar att stanna uppe och följa MTV Movie Awards hela natten. Slår inte Oscarsgalan varje år, men har en hel del bra nomineringar som man inte kan missa.
 
Sov gott!

Den tomma likvagnen

 
Denna låg i brevlådan igår! Det gjorde min vanliga tisdag till en roligare tisdag.

Hver gang vi møtes

Vill du ha skivan "Hver gang vi møtes" kan du nu beställa den på CDON.com
 
Klicka här !
 


Alexander Rybak - Göteborgs Konserthus 6 April 2014
 
Svårt att beskriva med ord efter såhär många år som jag har fått följa Alexander, både på Facebook och på de konserter jag själv varit på. Man kan helt klart säga att han hela tiden utvecklats, trots att det är väldigt mycket samma hela tiden så märks det både på hur han tar publiken samt det han väl visar upp.
 
Jag kan bara säga att jag är jätteglad och jättenöjd och allt blev jättebra!
 
Fick allt träffat honom sedan efteråt, vilket jag inte hade räknat med. Men han ställer upp med fotografering efter VARJE konsert. Han är underbar! Vi pratade lite och fotograferade, givetvis. Till och med syrran fick en bild med honom, bara sådär ^^
 
Har idag smält gårdagen samt ägnat raster och lite lektionstid (opppss..) med att ladda upp det pappa filmade åt mig. Det vill säga, allt där Alexander vart involverad. Tack pappi!
 
De finns på min kanal, i detta nu, så gå in här eller vänta tills jag delar med mig av dem här. Enjoy!
 
Eftersom konserten började såpass tidigt (15.00) hann jag med lugn och ro åka till Ahm som jag inte sett på år och dar(!) Vi myste och kollade film, härligt med en kompis med bra filmsmak också, höhö. Hoppas, hoppas vi kan hinna ses oftare. Förutom allt plugg i gymnasiet, är splittringen det värsta med gymnasiet.
Hur som helst, går nog att lösa.
 
Så..Tack Alexander (och Ahm) för ännu ett möte!
 
 
 

Today is the day

Idag smäller det!
 

The Expendables 3

 
 
Ny teaser till Expendables 3 där Harrison Ford ska medverka i. Enjoy!

Sunday not so bloody Sunday

Idag är det torsdag. Alltså bara 3 dagar kvar till söndag, då det blir ALEXANDER RYBAK-KONSERT! Wow!
Trodde mina chanser var rykta nu när han inte var i Göteborg under hela 2013... Men nu så! Ska även möta en tjej jag träffade via nätet, (som jag tidigare träffat en annan gång när jag såg Alexander i Karlshamn), igen. Hon bor i närheten av Stockholm och åker ända ner hit för att träffa Alexander. Aww :)
 
Hur som helst, blir jättebra. Jag som avskyr söndagar fick plötsligt en väldigt, väldigt oavskyvärd söndag.
 
P.S Även Säsong 4 av Game of thrones släpps denna underbara söndag!