Maleficent

 
Idag var man på bio och fick äntligen sett MALEFICENT med Ahm. Den var riktigt bra, och så fin! Man kan inte tro att sagan om Törnrosa slutar så lyckligt som det faktiskt gjorde (ja..inte bara för Törnrosa och prinsen..)
 
Så det var görkul! Resten av dagen har jag bara suttit i soffan, hållit Alice (vår nya kanin) i famnen och kollat Hot Fuzz.
 
Ha det!

Elin 18 år

 
 
 
Väldigt go kväll i Lilla Edet då vi firade vår klasskamrat Elin på 18 årsdagen. Vi grillade, spelade kubb och chillade. Sedan drog vi hem till henne och spelade Wii. 

Trevligt :)



 
 
 
 
 

Midsommarafton på The Rose and Crown

 
Detta var min första midsommar som firades utan att bara vara hemma eller åka någonstans MED föräldrar. Jag har inget emot det, men har alltid velat hitta på något med mina kompisar, som då alltid tänkt göra något annat...
 
Hur som helst, så blev det en otrolig kväll! Jag, syrran och våra två kompisar Eau och Ahm (som också är systrar...) gick med oss på "dubbeldejt" på Theb Rose and Crown i Göteborg. Vi käkade go entrecôte med pommes och béarnaisesås. Mmmmmmm :P 
 
Har inte garvat så mycket på länge. Det var en väldigt, väldigt lyckad kväll! Hoppas er midsommar också bra. Hejhej!
 
 

18 Juni

Idag fyller min älskade storasyster 22 år <3 Det firar vi med att åka till Ikea så hon får sitt rum som hon vill ha det.
 
 

Into A Fantasy

Jag kan stolt presentera Alexanders nya låt Into A Fantasy, som kommer spelas i eftertexterna till Draktränaren 2 i många länder i Europa! 
 
Den är så bra och så go så den förtjänar all reklam den kan få. Den går varm hemma hos oss och hela familjen hänger på ;) 
 
Så här är den, med musikvideo och allt. Enjoy!
 
 

The Children

 
Har ni sett säsongsavslutningen till GOT säsong 4?
 
Så otroligt bra avsnitt. Trots att en del grejer fortfarande står öppna så är jag nöjd med detta fram tills nästa år. Och nej, jag ska inte spoila något (iallafall inte mer än det man ser på bilden...sorry) för jag vet att det är totalhysteri när det gäller spoilers från got. Jag håller med. Sedan någon spoilade avsnitt 2 - The Lion and the rose..........
 
Hur som helst, trots detta så...vad ska man nu göra? Man får väl vänta tills oktober när The Walking Dead säsong 5 drar igång. Men vad ska man göra tills deeeeeess??

11 juni

Ottilia Holl ©
Jag har som vanligt använt mig av SketchBookExpress
 

Har haft en väldigt bra 18 årsdag. Väckt på morgonen av familjen, där jag fick bra filmer, frukost på sängen (en munk och en glasflaska Coca-Cola) samt en hel del bra grejjer. Sedan iväg till skolavslutning i två timmar för att senare ta tag i en massa bankärenden. Det är bra att få det gjort nu när jag har självständig ekonomi.
 
Sedan hem, vila lite, fram tills pappa hämtar upp en. Fick rejäla högtalare till min iMac (trots det hyftat bra ljudet i själva datorn så behöver man alltid mera baaaas). Sedan åkte vi mot farmor och farfar. Jordgubbar och grädde. Pengar - i massor. Så tack! 
 
Till sist vidare till Max där de var avslutningsfest ihop med esteterna, helt ok ^^
 
Så nu sitter jag här...lyssnar på Love Me Again med John Newman och ska nu starta CS. Ha det!
 

18 år

18 ÅR!!!!! Har nu varit 18 år i tjugo minuter och känner mig redan mycket mognare och mer vuxen...NOT :P Nä, visst, alla blir vuxna. Däremot så tror jag på att man inte behöver intala sig att man är vuxen. Då blir det ofta att man tänker på att man är vuxen, och hur är det när man är vuxen? Jo..tråkigt. Hur som helst så blir faktiskt de flesta vuxna tråkiga när de slår över till vuxen. Helt plötsligt vänder det. Jag tror på att man kan vara lite random och crazy även när man har vuxit upp, och ändå skötsam. Precis som jag är nu ^^ Annars tror jag att vuxenlivet inte blir någon höjdare.
 
 
 
För att fira de första minutrarna som självständig samt att jag för ca en timme sedan fått reda på att JAG BLIVIT GODKÄND I MATTE 2B!!! Har kämpat och kämpat och fått göra ett omprov, och NU ÄNTLIGEN! ALDRIG MER MATTE! Gladare kan man inte bli!!

Hur som helst, för att fira detta samt min dag, sitter jag vid min underbara iMac, spelar CS och har högt spelande filmmusik! Bätte kan man inte ha det just nu! Imorgon slutar skolan och jag ska äntligen få fira min 18 årsdag!

(Medan jag skriver detta slås t ex soundtracket till Mumindalen igång..så visst, kalla mig omogen, men jag är vuxen nog att erkänna att jag älskar allt jag tidigare gjort, och tänker fortsätta med det!)

 
 

H Å K A N

Ja, vad ska man säga....Håkan briljerade som vanligt. Egentligen behöver jag inte säga så mycket eftersom du kan läsa om konserten i alla tidningar. Han har bara fått 5+ så det är inget snack om saken.
 
Otroligt! Har varit på 7 konserter med honom tidigare, men den här var definitivt den bästa! Sån känsla med nästan 70 000 i publiken.
 
Det jag tänker mest på är, hur det måste kännas för honom. Att 70 000 åker dit för hans skull. Jag kan inte föreställa mig hur det känns, men bra antar jag ^^
 
Ja, det var en natt att minnas. Jag hoppas att han får spela på större arenor fler gånger, för det förtjänar han, samt att det blir en sån himla go och mäktig känsla då. Under hans mindre konserter (25 000 dock) så har ju det känts stort, men samtidigt mer intimt. Särskilt under hans november-konserter då han är inne i Scandinavium. Så det är bra på olika sätt.
 
Det bästa: Håkan, stämningen, den stora mängden folk samt "Det kommer aldrig va över för mig", som gjorde att arenan lyfte taket (som inte fanns). Bästa låten under kvällen (gillar ju "Du kan gå din egen väg" men den verkar inte andra gilla).
 
Det sämsta: Veronica Maggio. Hemskt att se att fler sjöng med i "Hela huset" än alla andra låtar..-.- Nä. Tyvärr Maggio, mig kan du aldrig charma.
 
Ja, kan inte säga mer än att det var grymt bra och att jag önskar Håkan det bästa. <3
 
 
Ursäkta för värdelösa bilder men det visar ändå lite hur vi stod under kvällen. Enjoy!
 


Självklart måste vi köpa t-shirten ;) Ja, jag äger en jag med, fast den vart grå.
 

En ledig tjej

Gött att de sista tisdagarna innan sommarlovet har blivit en dag ledig från skolan. Gött. Eftersom tisdagarnas lektioner är avslutade så finns de ju ingen anledning att gå heller ^^

Däremot behöver jag plugga matte nu, in i det sista för att få godkänt. Japp, så illa är det. Men men...ett litet prov till...SEDAN ALDRIG MER MATTE!!! Vi har bestämt att vi ska fira det med tårta, när allt är över :)
 
Så nu ska jag städa mitt otroligt sketna rum, sedan plugga med pappa. Det är han som har gjort att jag överlevt matten hittils. <3
 
Det här är jag under varje matteprov...
 

Dagens låt

 
 
Intro-låten till mini-serien "Jättebästisar" som nyss gått på tv. Låten heter Du av Nina Ramsby
 
Hela eftermiddagen har gått åt till att sträck-titta serien med syrran, och vi insåg att introlåten är väldigt mysig :) Tyvärr finns den inte på Spotify....

Längesen jag besökte en kyrka

 
Vaknade runt 11 imorse, gött. Slog dank fram till kl 15, då pappa hämtade oss, och jag övningskörde ca 35 min, innan vi åkte vidare till Göteborg där Pia sjöng i en riktigt duktig kör.
 
Temat var - Sverige. Inte dåligt att våga ha det nu i sådana här Sverigedemokrater-tider. Vi svenskar anser oss eller anses mer rasistiska för att beundra den svenska kulturen än vad något annat land har. Hur som helst, väldigt fina visor, tre-stämmigt. Fint!
 
Efter det, drog vi hem till Pia, käkade pizza, åt glass, och åkte sedan hem igen, och påväg hem blev det ca 20 min övningskörning till. 
 
En dag man kan uppskatta :)
 

En dagsutflykt till Oslo

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lite bilder...ja, en hel del bilder, från vår och pappas dagsutflykt till Oslo. Istället för att springa runt, utklädd till indian på skolans fältstafett, blev det istället en oförglömlig resa. 
 
Resan tar ca 3 ½ timme med buss. För er som har varit i Oslo, vet vad jag pratar om. Vi besökte många kända platser, t.ex. Regeringskvarteren.....ja, ändå bra att ha sett det. De har fortfarande inte fått allt lagat sedan attacken.
 
Sedan besökte vi Aker Brygge (Där bl a Alexander Rybak boooor ^^), samt Operahuset (där även Alexander har spelat vid ett flertal tillfällen. Äger du Alexanders film "Fairytale - The Movie", och går till extramaterialet, kan du se en hel konsert därifrån). 
Det häftiga med den operan var att designen gjorde att man kunde ligga och sola på det stora taket. Allt var som en stor uppförsbacke.
 
Vi var i Oslo ungefär 12 timmar, gjorde vad vi kände för. Vi avslutade dagen på Hard Rock Café, där de bjöd på den godaste hamburgaren jag/vi någonsin ätit! Rekommenderas!!! 
 
Sedan var det 3 ½ långa timmar hem igen, men det var det såklart värt.
 
Jag om någon, bör ha varit i Oslo/Norge, kan man tycka. Eller, snarare, jag får höra det väldigt ofta. Men det har helt enkelt inte blivit av. Har bara befunnit mig i den yttersta, yttersta utkanten av Norge, nämligen gränsen mellan Norge och Sverige, och jag vet knappt om det räknas...?
 
Men nu har man varit där, och visst, det kan låta lite. Har många vänner som reser utomlands minst 1 gång om året. Det kanske är normalt, men i min familj är det inte det. Vi campar, that's it!

17 snart 18

Saker att se fram emot med att fylla 18....ja...få se...man får ta körtkort, man får helt ansvar över sin ekonomi, man får, om man vill, gå ut på krogen, man får röka om man nu känner för det, och man får rösta. Ja, det är väl lite av de saker man får göra när man fyller 18. 
 
Framförallt, kunna gå (utan föräldrars närvaro) på VIP-bio. Har sett fram emot det väldigt länge nu.
 
Det är bara 10 dagar kvar tills jag blir 18. För mig är det hur stort som helst. Visst, jag har äldre systrar som jag nästan redan upplevt det via, men att jag, som i själen känner mig som 12 år, ska bli 18. Det är både nervöst och väldigt roligt. Men jag antar att det är så för alla som blir myndiga.
 
 
 
 
 

SketchBookExpress

©Ottilia Holl
©Ottilia Holl
©Ottilia Holl
 
Jag har arbetat i programmet SketchBookExpress som är ett gratis program, som är enkelt att ladda hem om man har en apple-dator. Vet inte om det finns till PC.
 
Ville visa vad man kan göra i programmet, och som ni ser så kan man skapa rätt så rejält. Här är tre exempel som tog mellan 1-2 timmar att göra. Harrison Ford, Benedict Cumberbatch och min egen syster (från balen i gymnasiet) ^^
 
Har gjort många fler, men det skulle bli tjatigt ;) Ville mest visa och ge tips för er som också är intresserade av att teckna. :)