Dagens video

 
Blev bara tvungen att dela detta ;) "Hola crap, are we nerdy"
 
Gick inte att bädda in dessa, men här är två roliga klipp till från samma avsnitt. Enjoy ;)
 
http://www.youtube.com/watch?v=EPE_swR1vDc
 
http://www.youtube.com/watch?v=iD_jKzp4aGw

One ring...

 
"One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them."
 
 
 
 


Theeee Hobbiiiiit!

Nu har man VÄNTAT, alltså. Och ändå tycker man att 14 dagar är en så låååång tid. Det bästa är kanske att inte längta fööör mycket, för när man väl sitter där tar filmen slut på 3 sek och sen är det dags att åka hem och lägga sig. Så ska det ju inte vara. Så, den som väntar på något gott...
 
I filmen får vi ju se en massa gamla kända karaktärer som Gandalf, Gollum, Frodo, Saruman, Galadriel med fler...men även en annan liten pryl...Bilbos svärd. Nu har det gått 11 år sedan LOTR hade premiär på bio....Nu hoppas jag att ni kan vad det heter ^^ För det kan inte mina syrror, oavsett hur många gånger de hört det. ;)

Förseeeeenad?

Ville bara säga att veckan har väl varit bra hittils, som de flesta veckor. Däremot.........................
Jag är lite missnöjd.... Ni vet hur jag har tjatat om Christmas Tales, alltså Alexanders nya julalbum. Bokade ju det redan i oktober för att den skulle levereras den 23/11, nu i fredags. Dessvärre...så har den inte dykt upp? 
 
Bara att avvakta och se. Jag får ju den förr eller senare, eller snarare, jag begär. Såklart. 

Men... det som är ändå bra med det här, är att den finns ute på Spotify :) Så myyyyyyys!
 


Prometheus

  Detta blev lördagsnöjet för mig och min kära pappi ikväll. Måste säga att, jag gillar ju sci-fi och rymden och ja, det temat. Så egentligen är Alien-filmerna och denna väldigt passande. Det jag däremot har svårt för är ju allt det slemmiga och blodiga och allt som ska vara hela tiden. Lite av dess "charm" kanske och som gjort filmerna kända men, nja. Inget för mig. Passar egentligen inte med rekommendationer från 15 år..känns lite för ungt. Finns det ingen mer gräns, tycker man. Inte bara till denna filmen utan till rätt många andra. 
Men om man jämför den första Alien som kom 1979 och Prometheus 2012...så är det rätt så stor skillnad, i det groteska, animerade (givetvis) och upplägget, så det klart att denna är 10 resor värre, men desto mer välgjord. Står att det är prat om en Prometheus 2 också, så det blir spännande....
 
Hur som helst, även om det inte var den mysigaste filmen så har jag iallafall lääänge väntat att få se den. Så jag är nöjd. Inatt återstår bara att se om min hjärna och mitt hjärta tycker samma, eller om de gör det svårt för mig i drömmarna... Vem vet? ;)

Unlimited!

Nytt Unlimited i 6 månader! Fram tills 2013-05-20...Najs!
 

Tiiiiiiiisdag.

Sitter här på Naturkunskapen och precis gjort klart dagens grupparbete. Idag har vi ingen lärare, utan får ta heeelt eget ansvar. Att de litar på oss, höhö. ;)
 
Så nu är jag klar, snart lunch, o chillar till "Nowhere to hide" med Antiloop. Veckan blir inte så rolig, faktiskt. Tre prov under veckan utan mellanrum. Matteprov idag, engelskaprov imon och spanskaprov på torsdag. Yaaay.....
 
Nästa vecka lär bli roligare. En vecka till närmare jul såklart, förhoppningsvis inte lika mycket i skolan. Det roliga börjar förresten redan på fredag. Då är det den 23:e.... ;) Då blir det julmys så det står härliga till hemma hos mig.
.
.
.
.
.
Christmas Tales (Album)

Dagens uppmärksammande

Ungdomar dricker öl på fest. Foto: Tor Johnsson/Scanpix
Foto: Tor Johnsson/Scanpix
 

Alkohol. Minderårig. Redlös. Ånger. Sex. Olagligt. Ansvarslöshet. Ångest. Bakfylla. Skuld. Trash. Övergrepp.
 
Det är bara några ord som kommer upp i mitt huvud när jag tänker på fester nuförtiden. Idag finns det inte en enda fest utan att det ska vara en massa jävla sprit. Ni vet vad jag tycker. Såhär har jag tyckt hela livet, sån är jag, det är inget jag blivit påtvingad att tycka eller hjärntvättad med, såhär är det!
 
Såfort man tycker som jag gör, får man ofta ord efter sig som: Tönt, torr, tråkig, för strikt, ja, vad som. Jag har dock aldrig blivit kallad något av detta. Men jag vet att många inte håller med mig om detta. Jag får blickar i diskussioner så jag vet att konflikten finns kvar, att de inte har insett att det faktiskt är dem som gör fel.
 
För hur kan något som faktiskt är olagligt, vara rätt? Hur kan jag, som följer mina egna värderingar, lagen, mitt hjärta, ha fel? Varför är det då alltid jag och många andra nykterister som blir utelämnade från alla "riktiga" fester? Jag antar att det är för att vi "förstör" det roliga på festen. Vi har nog för mycket kontroll på saker och ting. Det är min teori. 
 
Om ni frågar mina kompisar, eller före detta, kanske jag ska säga, skulle de säga att jag kan vara jävligt rolig på fester, heeelt nykter. För man kan faktiskt vara svensk och rolig nykter. Det är inte många som tror det, men det går!
 
Har länge gått runt och...rent ut sagt, plågats av att så många i min krets börjat trampa i samma träsk som alla andra generationer bakåt i tiden har gjort. Att man aldrig nån gång lär sig? "Det är en del av ungdomen..bla bla bla..." Skitsnack! Det är det inte alls. Båda mina systrar har klarat sig utmärkt utan det där, och jag med. Jag är 16 år och ångrar ingenting. Varför skulle jag, som är så go, sjunka så lågt bara för att kunna vara mig själv och vara rolig, som jag dessutom redan är? Det är heller ingen ursäkt att dricka för dem som är tråkiga och osäkra. Ta hand om problemen istället då?
 
Ja, som sagt. Tar upp detta nu för, jag vill visa allmänheten att jag inte accepterar detta. För det gör jag inte. Jag tycker de är så fullständigt idiotiskt. Det blir inte roligare för det. 
 
Ofta tar man ju upp detta med vissa på olika chattsidor som säger att de ska ut o supa och sådär. Då svarar de "Testa så får du se hur roligt det är". 
 
Det är försig något jag inte vet något om själv, jag har inga direkta erfarenheter. Men, jag har hört andra prata, det finns stänga lagar, alla ångrar sig dagen efter, så ja, varför ens försöka? När det dessutom är för tidigt för oss 96:or.
 
Varför måste man bli så billig och trash i den åldern? Varför måste alla agera så ytligt och fräckt när vi egentligen allihop är små rädda ungdomar som inte är redo, egentligen? 
Har själv egna, några av mina bästa vänner har hamnat i detta, trots att jag lagt så många timmar på att förklara riskerna, de rätta värderingarna, varför och allt det där. De har lämnat mig. Bara för att de egentligen är osäkra på sin plats i samhället.
 
 
Fy fan.

Dagens video

 
Anslagstavlan, alltså...
 
- Galenskaparna & After Shave

Har det mysigt.

 
Ville bara säga att....jag går runt här och har det väldigt mysigt. Stora o goa byxor. Nu fattas bara mina raggsockar som jag använder flitigt nu på vintern, så därför övernattar de i tvättkorgen ett tag.
 
Bara 50 kr. Najs, huh? :)

Dagens låt

 
 
Tänker aldrig nånsin sluta dela den..... :love:

Nu är det jul igen...

Idag vart jag med familjen i en second hand-affär. Rätt så stor faktiskt. Som en stor lokal med massor av prylar. Mycket möbler, porslin, kläder, leksaker, skor, filmer, spel, ja det mesta. Är ju inte så mycket för det här med loppis och second hand. Jag menar, är väldigt glad när jag ser folk handla det. Däremot har jag svårt för när det redan är använt eller så, speciellt kläder. Är heller aldrig min stil där. Mest lite äldre stil på't.
 
Men hursomhelst, min familj gillar det. Så då brukar jag kolla in gamla nostalgi-spel som är till för Windows 98. Har faktiskt några nu som jag och Linnea köpt ;) 
 
Efter besöket ´skulle vi ta en fika sådär mysigt. Men vid sidan av caféet låg en mysig affär blandat med billiga (nya) saker. Mest julpynt, men även mycket kläder och allt man kan behöva. Fick köpt mig tre saker där jag behövt länge. Ja, den tredje saken kanske mest var för att jag inte kunde låta bli. Älskar ju sånt....^^ Men de andra två behövde jag. En hårfön och pyjamasbyxor. Mmmm :)
 
Alla vet ju hur en hårfön ser ut, bara att denna är lite mindre sådan. Pyjamasbyxorna visar jag lite senare, men ja, gud så mys det är på mitt rum just nu och kommer vara ända fram till jul... :) Och har ju inte satt upp övrigt julpynt än, tänk DÅ hur mysigt här blir! :)
 
Enjoy!
 
 
En mini-ljusstake! :) Bara 59 kr, batteridriven, imponerande ljusstyrka. Är riktigt mysight här nu som sagt :)

Dagens video

 
 
Ny söt video med Alexander för att fira att han nu har över 500 000 likes på facebook! :) Videon är riktigt fint gjord och det ser mysigt ut där de campar :love:

John Williams 80 år

För ett tag sedan skrev jag ett inlägg där jag radade upp kommande event. Ett var ju då givetvis Twinight, men dagen därpå, rätt så tätt inpå skulle Göteborgs symfoniker ha en konsert i Göteborgs konserthus som en hyllning till John Williams, min favoritkompositör som skrivit filmmusiken till Indiana Jones, Star Wars, Jurassic Park, Schilder's List, Harry Potter m.m. 
 
Detta gick jag och mina kära systrar på :) Mysigt :) Underbart att höra en levande orkester spela sina favoritstycken :) Så det var trevligt.
 
När det var dags för Star Wars...kom två Stormtroopers in och även Darth Vader. Charmigt ;) Det var från en förening som ställer upp med att klä på sig dräkterna och gå runt som karaktärerna på olika ställen. Pengarna de tjänar ger de till Silvias Barn- och ungdomssjukhus. De e ju jättebra :)
 

TwiNight - Afterglow

Ja, där var den sagan slut... Känns tomt på något vis, att det inte kommer något mer. Däremot så borde det ju räcka med fem filmer men ja, det är tiden innan filmerna man kommer sakna mest. Längtan och nedräkningen.
 
Men om vi ska prata om filmen nu då, så var ju den riktigt riktigt häftig! Wow! Jag menar, väldigt olik de andra filmerna. Alla är så annorlunda, på ett överraskande sätt. Jacob är ju numera präglad av Renesmee, Bella vampyr och Edward...gillar verkligen honom i filmen för att..han känns inte lika stel och överbeskyddande nu eftersom Bella inte är lika "ömtålig" längre. Tror han kan släppa loss mer, hehe. Även kul att se Bella bli lite agressiv för en gång skull ;)

Ja, nog om det. Den var bra iallafall, och man förstår varför sista delen har 15-årsgräns. Finalen på filmen är faktiskt inte speciellt vänlig och ja, inte för att jag anser det vara något problem för det är ju i det här fallet någonting fint, men det förekommer ju en sex-scen men ja...det är iallafall inte därför den bör ha det.
 
Men oavsett...dessa midnattspremiärer är så sjuuuukt mysiga! Både förra och detta årets TwiDay/TwiNight har blivit jättebra. Jag och Linnea har så kul :)
 
Och som vanligt köpte jag mig en liten mugg. Vart en meny där det ingick dricka, popcorn och ett armband. Dock vet jag inte riktigt vad jag ska göra med armbandet, jag menar..är ju inget sånt fan, men, ja den spar vi..! ;)
 
Varje person som ska på Twinight får även ett pass att visa vid ingången så man kan gå ut och in som man vill. Fick ju även ett förra året. ^^
 
Ser ut som en riktig fanhylla...haha! Lugn, är fler grejjer på. Min Han Solo, massa andra filmer och min Star Wars-bok ;)
 
 

It's TwiNight time

Hej på er! Hostis, hostis. Ja, är fortfarande sjuk och varit hemma hela dagen samt skall vara imorgon. Efter så hög feber bör man avvakta med att gå ut, så. Därför vilar jag upp mig imorgon för att sedan klara av midnattsbion! :)
 
Japp, pratat om det ett par gånger nu. De visar alltså Breaking Dawn Part l och premiärvisningen av Breaking Dawn Part ll prick vid 00.00. Som förra året, fast då var det fyra filmer.
 
Ja, så är otroligt taggad! Liksom...Twilight-filmerna har blivit en slags tradition, att alltid följa varje år, att prata om det, att vänta på nästa års film. Precis som med Harry Potter. Vad händer nu, liksom? Vad har manmer för filmserie att se fram emot. The Hobbit, naturligtvis. Men annars, inget direkt. Dessa har hållit på under 5 års tid, under hela högstadiet, självklart väcker det minnen. Vi tjejer har ju till och med påbörjat (som aldrig blev klar, men så kan det ju bli) en parodi på det, det har ju jag berättat om tidigare. Så, ja det bär med sig mycket. 
 
Dessutom, om ni inte redan fattat det. Det är ju Robert som fångat upp mitt intresse! Daá! :D
 

En sån sjukling...

Blev lite besviken på helgen faktiskt...Även om jag inte hade något speciellt inplanerat så vart de inge vidare att ligga i soffan nerbäddad hela helgen. I fredags morgon då jag skulle till läkaren kände jag mig dålig och tjock i halsen och frusen. 
 
Eftersom läkarbesöket är ett årligt besök vill man ju helst inte bara ställa in för minsta lilla, så vi åkte dit. På vägen dit fick jag bekräftat att det var någonting på gång med mig, men ville samtidigt få det gjort, så vi gick in och frågade om min sjukdom eller Alvedon gjorde någonting, om det påverkade proverna eller nåt, men de var okej.
 
Proverna var ju bra och allt, så nu ska jag dit igen om ett år. Jag har alltså för små njurar och behöver kolla upp dem så de inte påverkas för mycket. Om jag får förhöjt blodtryck eller så. Därför är det viktigt att inte stressa, att träna mycket och inte röka. Men det sista skulle jag ju ändå inte göra om jag hade normala njurar ^^ Och de andra två också, såklart ;)
 
Men ja, fick riktigt hög feber på kvällen och led verkligen. Men igår blev det bättre och idag känns det ännu lite bättre. Har ju duschat också och det gör ju att man alltid känner sig bättre. ^^
 
Får se hur det blir idag, ska hursomhelst fira pappi på fars dag, och de blir ju kul :)
 

"I choose a mortal life"

Äntligen har det kommit! Smycket jag väntat på så länge. Arwens vackra halsband som hon sedan ger Aragorn, som en symbol för att hon väljer att leva ett dödligt liv tillsammans med honom, istället för att segla över havet med sin far Elrond och för evigt vara odödlig.
 
Rätt så fint, eller? :) Inte bara att detta smycke symboliserar en sådan vacker historia i böckerna, rent estetiskt är ju halsbandet underbart! Sett att det även finns som örhängen, men dem behöver ju inte jag som inte har hål i öronen ;) (Tål inte det)
 
Dessutom tjänade jag en hel del. Detta är helt nytt/oanvänt och nya på nätet kostar över 600 kronor, detta fick jag för 156 kr + 14 kr i frakt. Precis lika bra kvalité, perfekt! :)
 
Så vi får se när det blir av att bära denna vackra skapelse, kanske vid lite mer särskilda händelser. Ska ju till doktorn imon (årlig undersökning)....kanske passar då? ;)

Yeey!

Tre inställda lektioner, och en jag ej ska delta i, idrott. Skadat foten så, nixepix. Fyra timmars chill är inte fel :)

Dagens bild

Ser bra ut, Alex.. :)

Han Solo - my hero

Läs artikeln så diskuterar vi den nedanför.....
 
 
 
 
Som ni läst i något av mina tidigare inlägg så var ju jag rätt negativ till det här med Star Wars Episode 7, och det är jag fortfarande, än sålänge. Men...en liten positiv grej vore ju om det var de gamla skådespelarna, naturligtvis. Då, kan jag tänka mig att se fram emot det lite mer. Harrison har ju hela tiden velat att Han Solo skulle dö i "Return of the Jedi", för att filmen skulle få en mer tyngd.

Tur att det isåfall inte blev så, så om källan stämmer, är jag väldigt glad över att han vill ställa upp igen. Han Solo är ju en av de bästa karaktärerna genom tiderna! Även Darth Vader då...^^
 
Så...ni ser ju även att Disney har rättigheterna till Indiana Jones också, vilket betyder att efter Harrisons medverkan som Henry Jones Jr. kanske även det lever vidare och någon annan tar över, vem vet? Vet som sagt inte vad jag tycker, kommer aldrig nånsin kunna se någon annan som Han Solo eller Indiana Jones...aldrig.

Bokat!

Nu framöver har jag många event inbokade framöver!
 
2012:
 
Den 13 November: TwiNight
Den 14 November: John Williams firar 80 år - Göteborgs symfoniorkester spelar kända filmstycken som är komponerade av honom. T. ex Star Wars, Indiana Jones, Jurassic Park, Tintin, Hajen etc. 
Den 12 December: Biopremiär av The Hobbit
Den 14 December: 30 årsfesten med Galenskaparna & After Shave
 
2013:
 
Den 5 April: Anders&Måns kommer till Draken i Göteborg: "Primater med topplån"
Den 8 Juni: Håkan Hellström-konsert i Göteborg, Slottskogsvallen
 
Blir kul! :)
 

Miss Li - 2 November

 
 
 
I fredags var det full rulle. Dagen började rätt chill, familjen kollade på första "Back to the future"-filmen ihop och sedan march iväg mot Göteborg med pappa där Miss Li hade konsert, i Göteborgs konserthus. 
 
Främst var vi där för Elviras skull, hon gillar ju verkligen Miss Li's stil och låtar, men måste erkänna att jag själv tycker hon är riktigt bra. Hon är så tonsäker, sjöng inte falskt en enda gång, och gillar hennes gamla låtar, som "Gotta leave my toubles behind", en favorit, och sen "Ba ba ba" som är väldigt känd, och "O'Boy" och såna där. Men de flesta låtar hade gött sväng, även balladerna.
 
Riktigt bra action, både från henne och resten av bandet, så det var bra. Fint avslut på vardagen.
 

Leverans!

Som student får man rabatter från Mecenat, vilket ja, blir mycket billigare för oss som studerar. Så jag fick 50 kr rabatt på CDON när jag för några dagar sedan beställde följande grejer som igår kom på posten. Köpte tre saker, varav en inte släpps förrän i slutet av november, så det får ni se då :P