Snart är sommarn här i purpurvågor

 
Vanligtvis brukar jag och polarna gå på Festivalborg som det kallas. Ett arrangemang via mitt gymnasium. Men iår blev det inte så. Har annars varit en tradition 3 år bak i tiden. Det fanns en del anledningar till varför. Bl a att artisten/artisterna (vet ej vilka de/han/hon var), så ja. Ovärt :)
 
Det blir mys på ett annat sätt iår. Ikväll kommer ju till exempel ännu en bra film med H.F på kanal 5, kl.20.00. Den heter "Six days and seven nights". Sett den en gång förut. Den är lite smågullig sådär :P 
 
Hoppas ni får en bra valborgsmässoafton, och ta det försiktigt. Gå inte för nära elden.. ;)

Vissa har det bra

När treorna har nationella prov idag, får ettorna vara lediga! Så bra har jag det! Kommer ju två bra filmer ikväll också. Först Truman Show , 20.00 på kanal 7, och sedan direkt efter, Air Force One, 22.00 på kanal 5. Bra va?
Helgen kommer gå ut på följande: vila, plugga en del, åka in till Göteborg, ha det trevligt. Nästan allt är ju bra, men inte riktigt allt..^^ Men plugga är något man tydligen alltid måste göra. Nu är iallafall allt i svenska avklarat. Igår var det uppsats, bl a. Så nu återstår matte, spanska och engelska. Kommer dööö..!

Not idly do the leave of Lórien fall

 
En gåva från min kära kära mor! Den kom på posten igår, men så var mitt Internet av hela kvällen så kunde inte publicera det då. Men i skolan funkar det fint, så nu kan jag visa upp den. 
 
Åter, åter, återigen Lord of The Rings. Deal with it. ^^ Detta är alltså Lóriens löv, som alla i brödraskapet får varsin av. Bl a så kastar Pippin den på marken för att visa Aragorn, Legolas och Gimli att de fortfarande är vid liv. Ja, se filmerna så förstår ni.
 
Så nu är man med i brödraskapet ;)
 
 
 

Street Hustle

 
Klockan 10.30 anlände jag och Linnea till Göteborg och ställde oss utanför Rockhouse. Håkan Hellström var nämligen där och signerade sin nya skiva !!!
 
Signeringen började kl. 14.00, så det var som alltid en lång väntan utanför allt vi ska på, för olika event. Men det var det ju värt :) Man fick var sitt könummer, 68-69 fick vi ^^ Så sedan kunde vi ju gå och käka lite. Burger King..mmmm :)
 
Ja, asså. Nu ser man fram emot konserten till sommaren. Skivan är ju verkligen skitbra! Den och 2 steg från paradise... ;)
 
 


 
Kön bakom oss.. ;)
 
Håkan: "Jag ska bara dricka lite te.."
 
Min skiva
 
 

If you're not with me, then you're my enemy!

 
Nu är maratonet på tv6 över. Det har varit väldigt mysigt och väldigt trevligt. Att en halv miljon tittade på första filmen från -77 var ju fantastiskt! 
 
Är ju så känslomässigt i slutet så det inte är klokt! Man fick kämpa med att hålla inne tårarna..:')
 
Så sant ↓ Har lagt upp denna tidigare. 

Tjejmiddag

 


 
En kväll full med skratt och go pizza! Hemgjord pizza och små 33cl Coca Cola-flaskor i glas. Det blir godare i det på något sätt. De gick hem vid elva-tiden, tyvärr för tidigt, hade gärna velat att de stannade ändå in mot gryningen, men så fungerar inte verkligheten..
 
Fler kvällar fram i tiden ser jag fram emot :)
 
 

Fiasko..

Jag var en av de 400 kommentarerna på facebook med klagomål om kvällens fiasko på tv6. Ja, det var riktigt synd. Även om man har filmerna, som fil, med mycket sämre kvalité..ja ni hör ju själva. Det blir ju inte roligt. Så hade sett fram emot Episode lll på tv. Men så strular ljudet och ett långt surrande brus hörs. Bild syns, men inget ljud. Bara brus i 1 ½ timme. Katastrof.. 
 
 
Nåväl, detta var inget som tv6 själva kunde rå för, men tråkigt är det. Det står mer i artikeln nedan. Jag visste inte att detta maraton var en så stor grej för så många. Trodde bara att det var jag som var lite..besatt..eller ja. Vad man nu kallar det.
 

Det tog så lång tid att bli ung

Ikväll var vi hos farmor och farfar och hälsade på. Drog över lite så missade början av Episode ll - Klonerna anfaller. Men, det gör ju inget när man får chansen att träffa sina släktingar. Star Wars kan jag se NÄR JAG VILL. 
 
Sedan så har jag dammtorkat heela mitt rum, behövdes. Blir JÄTTELÄTT dammigt här i lägenheten. Vi tror det kan vara något med vår nya torktumlare, för detta började ungefär då vi hade fått den nya. Men ja. Så nu får man damma väääldigt ofta. Men..det blir ju tillslut inte så ofta eftersom man hela tiden veeet att det bara kommer en massa damm igen. Ja, det är ju konstigt eftersom vi inte har några djur eller så, så då måste det vara torktumlaren.
 
Sedan har ju även H. Hellström's sjunde album släppts på Spotify idag! Har lyssnat igenom den några gånger och den är inte dum! Favoriterna än sålänge är ju då, givetvis Det kommer aldrig va över för mig samt Pistol. Men vi får se.. Det tog ju ett tag innan jag reagerade på "Jag vet vilken dy hon varit i", och sedan blev det ju favoriten. Så vi får se. Det gäller ju att rålyssna och ladda upp så man kan hänga med i texterna sedan när det väl är konsert till sommarn'!
 
 
 

Check!

Blev en mysig kväll :) Imorgon är det skola, på torsdag är det faktiskt skola, och på fredag...då ....då är det, tro det eller ej...skola. ;) 
 
OCH..inte att förglömma.. På fredag 18.00 är det dags för tjejmiddag med Jennifer, Jasmine och Ahm hemma hos mig! Så otroligt, otroligt roligt kommer det bli! Längtar så! 

Dagens video

 
 
Bästa scenerna från "Scrubs" någonsin. Har alltid asgarvat åt detta, och inte insett att söka på den på youtube, men självfallet fanns den ute, för den är ju bäst. Enjoy!

Tisdag.

Tisdag.
 
Spanska - lång håltimma - matte - svenska - hem.
 
Vanlig skoldag med vanligt trevligt folk. ^^ Nu är jag hemma, lite trött, men det hör ju till. Igår var det ju nationella i svenska, och dagens prov var att hålla tal, och det gick helt hyggligt. 
 
Ikväll är det ju Episode l - Phantom of Menace som visas kl. 21.00 på tv6. Var en dags mellanrum mellan alla filmer, vet inte varför. Men nu blir det epi. 1-3 som visas på kvällarna!
 
En kort liten video, men den muntrar upp ^^
 

Söndag.

Nu är två av sex avklarade. Eller ja, inte för att det är en börda och ett måste att se alla filmer. Det är ett rent nöje. Blev väldigt fina färger på pappas 46" tv. Episode 4 såg jag hos pappi, och Episode 5 hos mammi. Pappi är väl lite mer insatt i filmerna än vad mamma är. Hon förstår inte riktigt grejen. Men hon försöker iallafall. Alla kan ju inte falla för scifi-filmer. Men ikväll kommer Jedins återkomst. Det kommer bli väldigt bra, eftersom det är..vet inte om man törs säga det, men en av de bättre av filmerna, enligt mig. Gråter varje gång :')
 
Idag är det tid för föreberedelse av mitt nationella-tal i svenska. Gaaah..så tråk! Har knappt börjat och talet ska hållas imon. Fick alldeles för lite tid. Fick reda på det nu i veckan, så ja. Vi får se. Brukar lösa problem på mitt eget vis i slutändan.
 
Ha en någorlunda söndag :) Även om det är..söndag ^^ Så gör det till något bra.

Dagens video

 
Ännu en kort, roande mini-intervju från -88. Enjoy!

Fantasterna

Just nu på tv4: Fantasterna
Dagens tema: Star Wars
 
Man skäms nästan lite när man kan de flesta frågor i frågesporten. Syrran sitter här bredvid mig och är..lite..chockad, eller vad man nu ska säga. Men...jag är inte SÅ galen som de 5 deltagarna i programmet. De är ju verkligen...fantaster.
 
Frågor som, vad den lille figuren som skrattar hysteriskt och ligger vid Jabba the Hutt's svans heter, vet man inte. Det är egentligen inget man bör veta. Man bör veta att Tatoonie har två solar, t ex. 
 

Dagens video

 
Sjönsång på bryggan!

Dagens LOL

Now You See Them...

Krypa till kojs

Efter ett mysigt lov med många trevliga event, är det nu dags för skola igen. Jag har inte insett det förrän nu sent ikväll, men så är det ju. Skola. Skola. Skola. Sicket ord..
 
Nationella är snart igång och...åh..ne, det orkar jag inte. Inte igen. Det var ju i 9an precis.
 
Nåväl. Förhoppningsvis blir det en lugn vecka, med ett fint veckoslut..Maraton!
 
Nu ska jag sova, det behövs. Ville bara visa hur mysigt ljus det blir här på kvällen. God natt!
 

Gårdagens inköp

 
Idag fick jag tillfälle att vila upp mig efter den underbara gårdagen, smälta gårdagens alla händelser, och sätta upp gårdagens inköp.
 
Är riktigt nöjd! Enjoy!
 
Fick även hem en liten Gandalf-nyckelring.
 
 
 

Sci-Fi Mässan 2013 i Göteborg

 
 
*


En av årets allra största höjdpunkter på HELA året är nu passerat. Jag önskar inte att det vore ogjort, för nu är man helt nöjd. Man har fått sin dos för iår. 
 
Denna mässa var som de andra mässorna har varit ungefär, de tidigare åren. Däremot hittar man ju alltid nya saker att inhandla, och man vet ju ungefär vad man kan räkna med när man går in där, eftersom de flesta företag som säljer grejer brukar vara på plats varje år. 
 
Dagens höjdpunkt: När jag fick träffa John ("Gimli") Rhys-Davies. Även med i Indiana Jones och, såklart, Sagan om Ringen. Att ha träffat honom är stort och det var ett väldigt trevligt möte vi hade. Kanske varade i ca..1 minut, men "totally worth it" att köa 45 min. Ja, det brukar inte vara så många fans vid en kändis. Denna gången fick jag aldrig pratat med Billy Dee Williams alltså Lando Calrissian i Star Wars Episode 5 och 6. Men har bilder på honom och har varit nära, och det är gott nog för mig. 
 
Ingen autograf denna gång, eftersom jag redan har den bäste på min hylla här hemma (om vi tänker utanför Nordens gränser då. Alexander är alltid att räkna med ändå). 
Men, en dörrposter med en klassisk stormtrooper på blev äntligen min idag. Har alltid kommit andra prylar emellan som jag ansett vara viktigare just då, med tanke på att denna poster finns att beställa nästan överallt. Men nu slog jag till. Visar i ett annat inlägg på postern och en liten "Gandalf The Grey"-nyckelring jag köpte. Det var väl det som blev denna gång, samt en bild då med Gimli.^^
 
I år var det jag, systrarna och kusinen som gick ihop. Systrarna, som inte är LIKA insatta i det här temat som jag är, åkte hem vid tre-tiden, medan jag och Ossi var kvar tills stängningsdags. Totalt var vi där i 8 timmar (!). 
 
Men nu är jag nöjd för nu har vi verkligen finkammat varenda bord med saker och blivit riktigt nöjda. Nu är jag HELT slut. Först igår, Anders och Måns, fantastiskt, och idag SCIFI-mässa. Tagga inför vilodagen, nu då. ^^

Primater med topplån - vilken toppkväll!

(Man fick ju ej fota eller filma, men innan fick jag mig en...bild) ^^
 
Igår hade jag ont i käkarna hela kvällen. Så mycket man log och skrattade! Detta var verkligen en riktigt genomtänkt föreställning med bra fakta och bra humor. Bara de öppnar munnen egentligen, så blir man på fnisshumör. 
 
Ja, det var riktigt kul att äntligen få se dem "in action"! Det går inte riktigt att beskriva heller vad det handlade om, eftersom båda akterna var kopplade och indelade i olika kapitel, men allt handlade om hur vi är som människor, vilka drifter vi har och olika situationer som vi befinner oss i, hur vi reagerar osv. Anders & Måns hade valt att kalla sin show "Primater med topplån" eftersom vi är en djurart som är indelade i gruppen Primater, samtidigt som vi lever i denna morderna tid. 
 
Ja, det låter säkert skita tråkigt när man beskriver det såhär, för jag märker nu att det låter som det var någon föreläsning om naturkunskap. Men det var det verkligen inte. 
 
Jag föreslår att ni går på föreställningen innan det är försent, för jag vet ingenting om den kommer ut på DVD eller ej. Men Gud, vad man skrattade, och ja, vad man mådde bra efteråt. 
 
Anders & Måns = Underskattade.

Solayoh

I denna video ser man Alexander i några sekunder. Ingen stor roll, men söt är han som alltid. En liten volt också..^^
 
Alexander kommer in i bild vid 02:43. Enjoy!
 

Primater med topplån

Idag är det torsdag. Imorgon är det fredag. Alltså en dag kvar till Anders & Måns' show i Göteborg! 
 
Har så länge velat se dem "in action", så detta blir riktigt kul. Många har sagt att föreställningen är väldigt bra, och jag tvivlar inte direkt.
 
Mina favorit klipp från "Fråga Anders & Måns". Enjoy!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

NIVEA

Dagen har varit fiiiin! Sådär mysfin. Det började med en kopp te i solen igen, ännu en gång med jackan på, men man känner att sommaren kommer närmare och närmare. Flugor har även börjat vakna till liv, så nu är det snart dags igen.
 
Sedan åkte jag och systrarna till centrum en spontantrip och tog en fika på Tant Rut. De gör väldigt god varm choklad där med allt man kan tänka sig. Skummig mjölk, vispgrädde, mini-marshmallows och chokladsås. Mmm...
 
När Elvira blev upphämtad av pojkvännen sin, drog jag och Linnea till Kungälv och myste lite i solen. Fick köpt mig hela Nivea's ansiktstvätt-serie, en Star Wars bok (igen!!) om alla olika sorters ljussablar och vilka kristaller som sitter i, osv. 
 
Så nu får jag allt ta något gött och käka, sedan en dusch och inviga mina nya produkter. Vad gör man inte för att få en så lindrig pubertet (som tydligen är väldigt långvarig) som möjligt..? Allt annat verkar ha försvunnit i processen förutom finnarna då. ^^
 
 

42 - The White House

Michelle Obama:
"I wanna thank Harrison Ford. I've wanted to say that for a while. Harrison Ford. You're tripped because I'm here? I am tripping out...because he's here!"
 

Från gårdagens streaming från Vita huset, där Michelle Obama håller tal om filmen, Rachel Robinson som har berättat om hur det var på riktigt och vad som hände under tiden, då den förste svarte mannen fick spela baseball i de vitas lag. Det var hennes man som var den allra första, och det är det filmen handlar om. Mannen till vänster om H.F spelar denna roll.
 
Och givetvis Harrison Ford är med. Alla gillar Harrison Ford, så är det. Faktiskt aldrig hört något annat från någon. Bredvid sitter även regissören. Enjoy!
 

Dagens bild

 
 
Hade han insett sicken underbar tjej jag är, hade vi kunnat bygga ihop den tillsammans..... ;) Alexander med en LEGO-Star Wars box...Kan det bliii bättre? xD

Den ultimata guiden till hela sagan

 
I helgen köpte jag "den ultimata guiden" till Star Wars. Bra va? :) Har läst igenom den och det är verkligen bra fakta som fångar intresset snabbt.
 
Har faktiskt inte sett den någon annanstans än i en stor ICA-butik i Västerås. Kollade in den senast vi var uppe i Västerås hos min gammelmoster, men hade inga pengar medhavda då, och nu slog jag till. Som tur var, var den även på rea nu. ^^
 
Så nu står den på min hylla, tillsammans med allt annat. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

4 dagar kvar

 
För varje mässa ritar någon såna här trevliga kollage. Diggar verkligen dessa!
Om fyra dagar står man där igen, redo att få komma in...!

Live-streaming från Vita Huset

Nu sänds det live på nätet från en stor intervju i Vita Huset där de pratar om Harrison.F's nya film "42".
Klockan där är ca 12 på eftermiddagen just nu. 
 
Hoppas att filmen visas i Sverige, jag är inte säker om den kommer på bio kanske, men förhoppningsvis på DVD/BlueRay.
 

Luftens positiva påverkan

Härlig tisdag!
 
Igår och idag har jag pysslat lite och piffat upp mitt rum hos pappa. IKEA naturligtvis, vad annars? :)
Ingen direkt storsatsning, som att måla om eller lägga nytt golv, men lite nya överkast, nya lampor, en ny svart matta och lite kuddar och sådär. Bild kommer väl så småningom, men inte just nu. Min kamera är hos mammi...^^
 
Nu sitter jag här och andas in frisk luft som kommer utifrån. Gardinerna fladdrar gött i vinden och min utsikt är....motorvägen...ca 100 m bort. xD
 

Jag är inte beredd att dö än

 
Vårens första dag, och jag vill va med. Åh, jag vill va såå med. Så att jag kan se. Att jag är en del av allt.
 


Dagens låt

 
Aprilhimlen - Håkan Hellström
 
 
Denna måste man lyssna, och kan endast lyssna på i april. Så e det. 
 
Sitter i solen, med jacka på, med datorn i knät och en tekopp bredvid på ett litet blått plastbord. Systrarna sitter bredvid och gör detsamma. Trots den kalla vinden, jämnar det ut sig med den goa solen. Så alla tre har varsin musik i öronen, och detta är min för tillfället. 
 
Blivit lurade av något aprilskämt än? Inte jag iallafall....
 
.....vad jag vet....(?)

Glad godispåsk!

Ville bara önska er en glad påsk! Har varit hos min mammas moster i helgen, så har inte kunnat skriva något då. Men hoppas eran afton varit trevlig och att ni gjorde den minnesvärd och gett påsken en positiv upplevelse. Man behöver inte fira påsk för att någon som hette Jesus uppstod. Man kan göra det för godisets, gemenskapens och de små gula kycklingarnas skull! ^^
 
Min påsk blev då uppe hos min gammelmoster som är så söt och snäll :) Men resten av denna annandag, tror jag skall spenderas med pappsen :) 
 
Ha ett fint lov och en fin fortsatt påsk och ät mycket ägg!!!