2013 - Summering

Som jag lovade, här är en summering av året. Det är en summering på saker som inte bara jag upplevt, utan även andra saker som har hänt utöver. Enjoy!
 
 
Harry Potter-maraton med systrarna och pappi
 
Såg The Hobbit - An Unexpected Journey för andra gången på bio tillsammans med Anna och Oscar.
 
 
Höll tal i skolan om Harrison Ford - det kallar jag bra utbildning!
 
 
Den 22 mars skrev gruppen att de har bestämt sig för att sluta som gruppen MCR. Det var sorgens dag. Hade varit otroligt att fått se dom live... :'(((((
 
 
     
 
5 april -  Anders & Måns' egna show "Primater med topplån". Satan vad mungiporna var trötta efteråt!
 
 
Håkan-signering! Han är lika go i verkligheten som på scenen och på Skavlan. Det var värt timmarna av väntan!
 
 Tjejmiddag med Jasse, Ahm och Jeje!
 
 Sci-fi mässan! Årets höjdpunkt varje år! Detta året träffade jag bl a John Rhys Davies (Gimli i Sagan om Ringen/Sallah i Indiana Jones). HEEEEELT OTROLIGT!
 
 TV6 hade Star Wars-maraton. Inte ofta det visas såna goa grejjer på tv!
 
     
 
 
En viktig dag för alla SW-fan
 
 
BÄSTA DAGEN EVER!!!!! VAD SKULLE JAG GÖRA UTAN DESSA GOA GUBBAR OCH DEN GOA GUMMAN!?
 
 Gick på bio med pappa och såg den "2:a" nya Star Trek filmen. Fö' jävla bra!
 
 
 
Michelles student!
Elviras student!
 
 HÅKAN KONSEEERT på Slottskogsvallen!
 
Sundhammar en vanlig kväll...
 
 Jag fyller 17 - firar med familjen på Liseberg
 
 Skolavslutning. Sista dagen på skolan. Sedan var det ju ny skola efter sommarlovet.
   
Sommarjobb som sommarmusikant. Lättförtjänta pengar.. ;)
 Gick och såg Känn ingen sorg på bio. Den va ju bra. Eller snarare, det var Adam Lundgren som spelade så bra så att man gillade den. Resten vet jag inte. Men han iallafall! 
 Bad!
 Grill!
 Star Wars Box!
 
 
Elvira sjunger med Leffe Carlsson
 
 
Köpte min iMac! <3 Äntligen!
 
 
Paddling med skolan
Tjejmiddag igen, denna gången med Anna också!
 Mycket att titta på.. :)
Pappas 50 årskalas!
 
HALLOWEEN
Lika som bär...? ;)
 
 
 
Beskedet om Brians död. Läs mitt inlägg om det här!
 
Har på senare tid läst att Brian kommer återvända, vet inte om det är hädanefter, eller bara ett avsnitt. Men det gjorde mig hur som helst mycket gladare. :) 
 
 

Ännu en Håkan konsert. Denna gång i Scandinavium!!!

Gick på premiären av The Hobbit-Desolation of Smaug i Göteborg med syrrorna, pappa och Oscar. Det är sånt man inte glömmer i första taget. Så j'vla bra!
Oscar åkte till Australien den 14 december. Bl a Nya Zeeland...(!) Vilket innebar Hobbiton....Så LAGOOOM avis!!!! Men men....:P
 
 
Åt middag, sedan bio med Jennifer och såg den nya Hunger Games. 
Julafton <3
Fick mig allt lite kläder.. ;)
Bild från förra nyårsafton
Nyår! Ikväll! Om en timme!
 
Det var mitt år, ungefär! :) Tyvärr ingen Alexander-konsert iår...Är jag väldigt ledsen över, men hoppas att 2014 ändrar det. :) Han släppte iallafall en del låtar som är oerhört bra. Får önska honom och er andra ett gott nytt år, och ta hand om er ikväll, akta fingrarna när ni pillar med raketer och annat, och håll er nyktra!
 
Hej på er!
 
 
 
 
 

Shirework

 Känslan när du inte orkat blogga på en vecka...(!)
 
Ja, sorgligt men sant. Har velat, och planerat inlägg i huvudet, men inte ens haft orken att överföra bilderna från julafton eller nånting. Och nu, 6 timmar innan tolvslaget, början på det nya året, så har jag tid att blogga. Eller ork, eller lust. Ja, det kvittar.
 
Jag som även alltid har summering av året. Men det ska jag försöka fixa innan tolvslaget. Under dessa timmar ska jag få till allt. Om julen, mellandagsrean, övrigt och nyår givetvis. Även en lista om bra saker som sker under 2014 och (eventuellt) dåliga som man redan vet ska ske. Däremot kommer jag inte på några just nu. Vi får se. :P
 
 
Nu är man rätt pirrig....
 
 

Dagens bild

 
 

Friiiii tillslut

Säg aldrig förbi, nej säg att du är fri tillslut!
 
 
 Hade lite kul för några dagar sedan.. x)
 

Igår fick man äntligen jullov! Yes!!!! Alla julklappar har varit klara sedan någon vecka, julgran på plats, etc. etc.
 
Sitter nu och tittar på den gamla julkalendern "Dieselråttor och Sjömansmöss" från 2002. Är kanske ensam om det, men brukar nästan alltid titta på någon gammal julkalender, t ex. "Jul i Kapernaum", "Trolltider", "Dieselråttor och Sjömansmöss", "Julens hjältar", "Mysteriet på Greveholm" (den från -96), "Pelle Svanslös", "Kaspar i Nudådalen" och "Ronny och Julia", etc. etc.
Det brukar vara så att mina vänner råkar komma in på ämnet: "Åh! Kommer ni ihåg "Håkan Bråkan's julafton"!??". Där sitter jag och tänker: "Men hallå!?? Såg ju på den igår?? Dáaaa!?" xD
 
Hursomhelst, älskar julen. Det vet ni nu. Så nu när det är så nära. Bara tre dagar kvar. Satan vad mys det känns nu!!!

Snart fri

Sitter i skolan, precis slutat idrotten (som dansade juldans/polka på), och har nu satt mig i biblioteket för att invänta min mor som är här snart för att hämta upp mig så jag kan åka heem.
 
Tänk, imorgon efter skolavslutningen är jag fri från den här skiten på ett tag!
 
 

Game of Thrones

 
Nu har man under några dagar nu, intensivt, sett klart alla tre säsongerna av Game of Thrones. De gäller att ladda nu inför april då säsong 4 kommer. Man har ju varit så bortskämd med 30 timmar avsnitt att man inte reagerat på varje avsnitts spännande avsnitt och bara tänkt: "Nästa avsnitt!". Men så är det ju inte nu, så nu kommer lidandets tid.
 
Vad ska jag nu göra på lektionerna och efter skolan? xD
Antar att de flesta har kollat in serien och kan den hyfsat, så vill bara lägga några ord här om vad jag tycker.
 
De som är mest badass i serien: Jamie Lannister, Tyrion Lannister och Arya Stark.
I övrigt: Sjukt bra serie. Riktigt bra! Trots de 30 avsnitt som är 1 timme långa, så duger det inte. Vet inte om den fjärde som kommer nu är den officiellt sista säsongen. Synd isåfall. Känns som man vill ha mer. Däremot så är ju (Spoiler!!! - de flesta från början döda nu, så vad ska hända i de resterande?)
 
Man sitter ju och totalönskar att Joffrey (han ovan) nån gång ska dö för allt han gjort. Däremot så känner man spontant (Nääeeee...) för...vad är serien utan Joffreys uttalanden och agerande i allt? Det blir rätt tråkigt utan honom ändå. Faktiskt! 
 
Det man kunde tagit bort, är alla onödiga och porriga sexscener som förekommer i VARJE avsnitt. Tror inte någon tjej man sett i serien inte visats naken nångång. Även alla brutala mord och överdrivna blod och inälvor-scener. Visst, det blev nog blodigt, men lite vääääl mycket har dom nog hällt på... ;)
 
Trots detta: 5/5 toasters. Kanon kul!

Dagens bild

 
 

Desolation of Smaug - soundtrack

Nu ska man sitta hela kvällen och lyssna! I better put seatbelts on my ears!
 
 ...och stjärna låtar! 


The Hobbit - The Desolation of Smaug

 
Igår/Igår natt hade äntligen The Hobbit - Smaugs ödemark premiär i Sverige! Givetvis var man där direkt efter skolan. Jag drog dit med kusinen och mötte sedan syrrorna och far på plats. 
 
Guuuud, vad filmen var bra. Peter Jackson överträffar sig själv som vanligt. Och vad vore Bilbo utan Martin Freeman? Och Gandalf utan Ian McKellen!? Även Persbrandt, som man verkligen har sett fram emot, var imponerande! Så j*vla coolt! 
 
Nu kan man ju inte vänta ett helt *pip* år på sista delen....Ett år har dock gått rätt så fort, men ändå. De närmaste veckorna kommer man gå och gräma sig över detta, och efter det har man nog kommit över det, och då går tiden ganska snabbt.
 
Alla säger att denna är bättre än "En oväntad resa", och på ett sett ja, eftersom man äntligen får se Legolas igen, äntligen Beorn och givetvis Smaug. Denna är man på helspänn hela tiden. Däremot är "En oväntad resa" bra på det sätt att den inte är lika "tung" som t ex. LOTR. VIlket jag håller med om. Dock kommer jag alltid ha en speciell kärlek till LOTR som inget kan överträffa.
 
Så visst, folk får tro att denna är mer uppiggande, men då ska de vänta till tredje delen - "Bort och hem igen". Där finalen äntligen träder in och det ibland inte är så glatt.

Men nu är man iallafall riktigt glad över att ha sett den. Nu väntar man på BluRay-releasen....! Kommer dock köpa (antar att det kommer, konstigt annars) samlingboxen med alla tre extended filmerna senare, men SÅ länge orkar man ju inte vänta.
 
Gör inget om jag äger två av varje ;)
 
 
 

Stille Natt, Hellige Natt

Ni kanske undrar, eftersom jag hela tiden följer upp hur det går för Alexander, har en blogg döpt efter honom, lägger ut bilder och är så himla, himla "galen" i honom: Varför går du inte på hans julkonsert "Stille Natt, Hellige Natt" i Norge?
 
Svar: Jo, jag har grubblat på detta. Jag VILL. Men jag kan inte. Jag brukar vara envis i allt jag vill och brukar ofta lösa det för mig så att det jag verkligen vill går i uppfyllelse. För jag vet, att om jag vid ett ögonblick tvekar och inte gör det jag innerst inne vill, går jag därifrån med full ånger. Så det är lika bra att gasa på.
 
Däremot, i detta fall så är det annorlunda. December är något av den stressigaste månaden på hela året, och det är den månaden man ska glömma allt annat, umgås och julpyssla och mysa ordentligt. Men så blir det inte. Inte ens på julafton. Man far och flänger till olika hem (det är så med skilda föräldrar). 
 
Så jag känner att, det går inte. Ingen vill/kan heller gå med mig mitt i julstöket. Så är det ju skola också, och pengar. Ja, ni fattar. Jag är lite smådeppig över detta, men om jag känner Alexander rätt så kommer det fler chanser. :)
 
Ser väldigt trevligt ut iallafall, och hade gärna velat skapa ett julminne genom att relatera julen till Alexander :)
 
 
OM ni har undrat, nu vet ni :)

Dagens bild

 
 
Haha, folk alltså... ;)

Håkan Hellström - Scandinavium 2013

Tre dagar efteråt, först då får jag äntligen chans att skriva. Har man planerat var ett inlägg ska innehålla så gäller det att hålla sig till det.
 
Har nämligen under dessa två dagar laddat upp 6 videos från konserten i lördags. Dock filmade jag med en kamera med bättre ljudupptag, men med sämre zoom så att, det är väl sådär. Men man ser och hör att det är en konsert som pågår. Den har däremot HD-kvalitéer så, inte så illa.
 
Fick ju så fina kommentarer på Youtube för tre år sedan (förra gången på Scandinavium) att det var så fin bild. Då satt jag närmre, hade som sagt en bra kamerazoom och hade bättre grepp på grejjerna. Denna kameran har två mickar längst fram i nosen på kameran. Kameran är nämligen formad som en fjärrkontroll ungefär med kameran på kortsidan. Ja, då blir det som det blir.
 
Hur som helst, ska inte tjata sönder detta också. Ville bara säga att det var en skitbra konsert som ALLA jag varit på hittils och kom fram till att detta blev min 6:e konsert under 3 års tid. Ingen har varit dålig.
 
Bästa moment på konserten:
 • Du kan gå din egen väg (bra effekter, samt bästa låten. Fick gåshud på hela låret)
 • Ramlar (Alltid lika fartfylld och alla älskar den. Man ser även det på mina videoklipp att jag står å hoppar hela låten)
 • Midsommarnattsdröm (Grym låt, och inte nog med det så sjöng Håkan den tillsammans med våran alldeles egna "Pål"/Adam Lundgren! Då vart man på topp)
 • Du kan gå din egen väg (Förutsägbar, däremot alltid lika bra)
 • Du är snart där (Så fiiin, man vet att den kommer på varje konsert. Fick gåshud överallt. Har ju hört låten på hans konserter förr, men så stämningsfullt det var. Att sitta på läktaren är inte så illa pinkat det heller. Man får en helhet av alla människor och ser alla underbara ljuseffekter. Gåshuden började gåsa sig när konfetti sprutade över hela arenan)
 • Alla Håkans små mellansnack :) 
  T.ex:
  "Allt jag skriver om är sant.........Det har bara inte hänt än."
  "Det känns så intimt när det är inomhus såhär. Som om vi vore i ett vardagsrum. Nu har ju inte      jag såhär stort vardagsrum men...någons vardagsrum".
 
Enjoy! (Rycks som sagt med i stämningen, därav alla skitjobbiga ryckningar)
 
Bara dårar rusar in
 
 Kärlek är ett brev skickat tusen gånger
 
Pistol
 
Känn ingen sorg för mig Göteborg & Ramlar
 
 Midsommarnattsdröm (Håkan och Adam)
 
 När lyktorna tänds
 
Ha det!

Jeje

 
 
 
Äntligen lite bloggande innan läggdags! Har slarvat rejält, har en del inlägg att ta igen som jag arbetar med. 
 
I bilder från i fredags ovan. Så myyyys och roligt och go mat och en go Jeje. Allt va bra. Catching Fire var ju sketagrym! Ja, bättre än ettan och nu kan man ju inte vänta på de två sista filmerna heller!
 

Catching Fire

 
Äntligen är det dags för min och Jejes alldeles egna dag. Det blir extra speciellt eftersom vi inte kan ses så mycket på fritiden. Jag menar, vi bor i samma kommun och går på samma skola, men när jag har aktiviteter och hon har ännu fler aktiviteter efter skoltid så blir det inte så mycket av 'et. 
 
Min födelsedagspresent till Jennifer, som fyllde år i september, var just det, att bjuda henne på bio och innan äta middag på biografen. Först nu har vi verkligen tid, och det ska bli skitkul!
 
Vi har valt att se The Hunger Games: Catching Fire eftersom vi var och såg första filmen tillsammans och tyckte den var riktigt bra. Dessutom säger ju alla att denna ska vara ännu bättre så det blir nog värt pengarna.
 
En bra start på en kommande riktigt bra helg!
 

Kan någon låna mig 2 miljoner kronor?

Att de inte bevarar alla värdefulla saker från filmerna på ett ställe och kanske bygger upp ett museum av allt. Hade inte det varit bra? Jag menar, istället för att sälja ut allting. Däremot hade ju jag lätt köpt kapten Solos blaster om jag nu ägde två miljoner, men det gör jag inte. Går 275 kr bra? ;)
 

Första advent-snack

 
Första advent har passerat. Första ljuset är tänt. Julkalendern är igång. Den är riktigt bra hittills. Fast det blir ju alltid bra när Fredde Granberg är med, så...Men i helhet, trevlig. Känns dock som allt som ska hända redan har hänt på tre avsnitt. Men vi får se vad som kan hända. 
 
Oavsett hur gammal jag blir tänker jag följa varje år julkalender. Det hör ju till. Vad är julen utan julkalendern? Rätt mycket, men inte samma.
 
Jag själv firade första advent i kyrkan med syrrorna då vi stod för sång under gudstjänsten, med vår moster Anna som är kantor i kyrkan, som spelade piano till. Blev riktigt lyckat, och musiken hade satt sig djupt in på många, sa de till oss efteråt. Är ju kul när man kan glädja någon. Plus att man själv blir glad av att vara i kyrkan på jul, som vi alltid varit då mamma sjungit i kör.
 
Jag säger ju det, julen ÄR den bästa tiden på året. Det slår alla somrar och sin egen födelsedag. Julen Är så det egentligen ska vara året om. Däremot hade vi inte uppskattat julen lika mycket och man hade tröttnat. Men mysigt hade vi haft det.

Smaugs Ödemark

9 dagar kvar...!