Harry Potter-halsband med fickur

Denna vann jag bara för några minuter sedan via en auktion med Tradera.com. Riktigt fint halsband som symboliserar den gyllene kvicken i Quiddich-matcherna i Harry Potter. Blev bara tvungen att få det! Folk var som galna med att buda på det och har hållit på hela dagen med att höja 1 kr om och om igen. Där kom jag från ingenstans och vann det ;)
 

Minecraft

 
 
Ligger här och spelar lite :) När man väl lärt sig och kommit igång är det inte alls svårt eller tråkigt. Riktigt kul, särskilt online tycker jag.
 
Ovanför här, ser ni ett exempel på ett hus jag har byggt på en onlineserver. ↑
 
Tyvärr blir detta mer prioriterat än plugget denna helgen...Har historieprov imon, matteprov på tisdag och psykologiprov på onsdag. Puh, puh puh..Allt på en gång.
 
Ska även försöka komma igång med träningen igen, på gymmet. Har legat väldigt, väldigt lågt hela vintern. Sportlifes pass-tider är ju lite ändrade nu med nya scheman, så vi får se.
 
På torsdag ska jag, Anna och Ossi förmodligen på bio. Denna gången blir det THE HOBBIT - igen!
Anledningen har 3 orsaker.
 
1. Anna och Oscar har inte sett filmen än
2. Ska se versionen som är både i 3D och i 48 bilder/sek. De hade inte fått igång den till premiärdagen. (Valigtvis är det 24 bilder/sek, på vanlig film. 48 ger skarpare och mjukare bild.)
3. Den var jävligt bra !

Dagens låt

 
 
 
Detta är alltså den norska tjejen som ska framföra Alexanders låt i MGP i Norge 2013. Låten är rätt enkel, men väldigt bra, särskilt i refrängerna. Man önskar ju alltid att se Alexander, och jag kan se framför mig hur det skulle sett ut om det vore han som sjöng. Men låten verkar vara populär, så vi får väl bara hoppas på det bästa :)

Life of Pi

Fredagen var inte alls dum!
 
Rätt kort skoldag, sedan direkt in till Göteborg för att chilla lite i affärer (Jennifer fick sig ett par jeans), hämta ut biobiljetter, dela en pizza, och sedan då...gå på bio. Som jag nämnt tidigare var det den MÄKTIGA filmen Berättelsen om pi. Otroligt bra film. Bra effekter hela tiden, 3D såklart, bra story, bra skådespelare, ja, det var bra. Musiken var också väldigt fin.
 
Så det är en film jag verkligen tipsar er om, och passa på när den går på bio. Jesus.. ;)
 
 
Efter bion drog vi hem till mig och spelade lite kort, kvällsfikade lite, sen körde vi hem henne. Hon skulle egentligen sovit över, hade vi båda tyckt, men skulle bli så kort tid på morgonen pga hennes träning morgonen därpå. Så är det när man är sådär sportig ;) :love:

Matte...vad matt man blir

 
Matematik en fredag. Blir man trött eller? Däremot kanske kroppen slappnar av nu när den känner lukten av helg? ;)
 
Nåväl, en historalektion till, sedan bär det av mot Göteborg med Jennifer för en liten biokväll, för i GBG, avslutning hemma hos mig :) Det blir att se Berättelsen om pi i 3D. Många säger att den är bra, och det är den nog, Fina effekter etc. Däremot tål jag inte att se när djur dör, så vi får hoppas att ingen gör det.
 
Ha en fin kväll :)

P3 GULD

Sitter och kollar på P3 GULD med familjen och insåg att jag bara känner igen några få artiser av alla nominerade och uppträdande artister...De flesta verkar rätt så påtända, faktiskt...
Idag har man även besökt en loppis ånyo. Min familj gillar ju verkligen att handla second hand. Jag är lite mer emot det, men ibland kan man hitta små roliga prydnads atteraljer. Idag t ex. fick jag med mig hem en mini-mortel. Ni vet en sån där man maler olika kryddor med. 
Den är riktigt liten. Bara tre centimeter hög eller något. För en femma. Behöver jag den? Nja. Men det var ju så söt.
 
På vägen hem besökte vi även mammas farmors grav som låg i närheten. Hon dog 1992, när min syster Linnea låg i magen. Så liten var hon.
 
Nu får jag ta och titta vidare på P3 GULD. Det enda som är bra är att Soran är programledare och att det sänds från Göteborg.
 
Ha en bra lördag! 

Vi går hem till Max

Efter att ha varit sjuk, till att ha legat mycket efter i skolan, ligger jag nu före de flesta i skolan med alla arbeten, och har inget att göra. Skönt när det kan vara så någon gång, eller hur?
 
Bjuder denna fredag på en go låt ifrån 70-talet som jag och Linnea ofta lyssnar på. Diggar verkligen sångarens stil ;)
 
 
Lite dålig kvalité, dock. Finns tyvärr ingen annan LIVE-version. Enjoy!

Have a really good time.

 
Blev bara tvungen att ta kort och visa er hur mys man kan ha när man duschar. Här behövs ingen jacuzzi, inte ;) Allt som behövs är, en ledig kväll, många värmeljus, lite go musik från mobilen och det supernajsiga nya duschmunstycket som lyser tre olika färger beroende på vilken temperatur vattnet har. När det är kallt, lyser det grönt, när det är "lagom" (det jag alltid har) lyser det blått och när det är väldigt varmt lyser det rött. När det blinkar rött varnar det, för då är det farligt varmt.
 
Detta munstycke går ej på batterier, utan går via vattnets ström. Alltså är det ofarligt att duscha med. Finns även så man kan se temperaturen på vattnet i handfatet. Funderar på att inskaffa det ;)
 
Hur som...såhär mys hade jag det för ca 1 timme sedan ^^

Merry & Pippin

 
 
Två av mina favoritkaraktärer i Sagan om Ringen är ju helt klart de små hoberna Merry och Pippin. De lyfter verkligen upp filmerna, när det är så mycket elände däremellan. 
 
Denna har jag köpt via tradera.com. Den är handmålad och är bara ca 6-7 cm hög. Merry står upp, och Pippin sitter. Precis som i filmen. Ett fint litet samlarobjekt att ha på rummet, så de alltid gör en på gott humör. :)

Alexander Rybak, som Melodifestival-låtskrivare

 
Han som skriver så bra musik. Ska bli riktigt roligt att höra. Hoppas den vinner då, så man får se den i ESC :love:

Dagens bild

 

Harry Potter-maraton

Denna helgen var riktigt najs, faktiskt. Trots min sjukdom som hållit i sig, var det riktigt mysigt. Särskilt lördagen.
 
Jag, systrarna mina och pappan min började ca 10.00 på lördag morgon med att börja beta av alla Harry Potter filmerna. Alltså 8 stycken. Detta pågick hela dagen, och vi var klara sedan, ungefär vid 06.00 på söndag morgon.
 
Vi hade laddat upp med massa godis, dricka, filtar och kuddar. En riktig heldag. Man kommer mer in i filmerna när man får följa alla år efter varandra.
 

I'm back

God Kväll.
 
Efter två långa veckor med influensa är jag nu tillbaka i skolan. Det hela började med ett bok samtal. Vi var några som läst Jonas Gardells bok: "Ett ufo gör entr'e". Rätt så bra faktiskt.
Blir ju att man hamnar efter, annars var det en helt okej skolstart. :)

Min otur

I mer än en vecka nu har jag gått runt (legat för det mesta) här hemma med värsta influensan. Det har varit allt ifrån 40-gradig feber, huvudvärk, halsont, snuva, frossa, svett, hosta, kräks till svimmning. 
 
Låter ju farligt, men det har ändå gått bra även om det är ett rent helvete när man väl ligger där. Och svimmade gjorde jag bara en gång, och det var under uppsikt.
 
Så den där 5-timmars långa resan jag nämnde blev aldrig av, för detta skedde precis dagen innan. Vi skulle egentligen till Västerås, men fick ställa in i sista sekund. 
 
Kul avslut på lovet.... men har iallafall haft det väldigt mysigt hemma med familjen hela tiden. Mycket film, tv och LEGO Lord of the Rings.
 

SSU

 
 
Är man SSU-medlem så får man sånahär fiiina grejjer ;) 

Inhandlat idag

 
'
Det första är, som ni ser, ett spel till Nintendo DS. Lord of the Rings. Passar väl mig? ;) Ska åka 5 timmar lång bilresa imorgon, så det blir att ta med DS, en bok, och hörlurar. Lite att pyssla med.

Det andra är en bok med 11 kända scener från de alla 6 filmerna. När du vänder blad ser du bilderna röra sig, precis som i filmen. Var på rea nu, så de klart man slår till :) Har velat ha denna länge, men vart så dyr. Nu är man nöjd ^^

Nyårsafton

 
 
 
 

Mellandagsrea

 
 
 
 
Lite det jag har handlat in veckan mellan jul och nyår, då det är sådär billigt ni vet ;) 
 

Hårda paket

Lite av det jag fick i julklapp. Iallafall de "största" sakerna, utöver pengar osv. :)

1/1-13

 
Känns underbart. Känns sorgligt. Känns ovant. Känns nytt. Känns trevligt. Känns oroande. 
 
Lite blandade känslor över de nya året. Ett år som aldrig nånsin i historien tidigare existerat. Inte vad vi vet och har räknat från iallafall. Ett år som ingen känner sig van vid. Vecka 1 är här igen. Man var ju så van att skriva en tvåsiffrig vecka. 
 
Lite förändringar som påverkar människan mer än man tror. Vi är glada för framtiden, men samtidigt oroliga, eftersom ingen har någon aning om nånting. Det har man ju inte gällande morgonen därpå. Men ett sådant udda tal som 2013. Blir nog spännande.
 
Året som hittils är inplanerat är följande:
  • Gå ut första ring och börja andra ring
  • Gå på Håkan Hellström-konsert
  • Gå på Anders & Måns' show
  • Gå på 30-årsfesten som Galenskaparna håller i
  • Bli ännu mera awesome
  • Diverse
Låter väl bra? Resten kan bara flyta på. Har ju funkat de senaste 16 åren.