Vilket år

Hej på er!
 
Vart lite segt nu med uppdatering här. Det inser jag. Men man får nog ha lite överseende med att det är sommar och väldigt fint väder varje dag..Förutom idag då, eftersom det regnar. Kanske därför jag har tid att sitta här nu då..? Nåväl..
 
Igår kom lönen från sommarjobbet in på kontot. 5460 :- rakt in på sparkontot, det är inte illa! Förra året var jag ju sjuk i 3-4 dagar och blev tvungen att stanna hemma från jobbet. Däremot tror jag det var jobbet som smittade mig. På dagis sprider sig bakterier otroligt fort. Men iår lyckades jag vara på plats alla de 75 timmarna.
 
Om 1 ½ timme drar vi iväg till Helsingborg över dagen. Kommer berätta mer om vistelsen där senare, och med bilder förhoppningsvis. Under tiden får man ladda klart kameran och käka lite frulle. Får se om jag lyckas få fram någon frukost, familjen ockuperar köket och har "Vilket år" med Bo Kaspers på repeat...:) Ha det sålänge!
 
 
 

Dagens LOL

 
 

Dagens låt

 
 
 
Visst var det ett tag sedan jag delade med mig av mina heta låttips eller kanske delade med mig av en fin bild? Tänkte väl det...
 
Så här är dagens låt för den här gången. Det är dags att folk börjar ta vara på den riktiga musiken här  världen och inte bara lyssnar på låtar som i just den minuten är inne. Låtarna är säkert bra, men förblir sedan bortglömda, medan MCR lever vidare. Iallafall för mig.
 
Därför blir detta dagens låt, eftersom det är en av mina favoriter, lyssna på texten också. Jag glömmer ofta texterna utan fokuserar och fastnar för en låt på grund av musiken. Men denna, och många andra, har både och. Enjoy!

Känn ABSOLUT ingen sorg

Dagens höjdpunkt: Bio - Känn ingen sorg
 
Jag skulle gärna vilja börja spekulationerna med att direkt ge den 5 av 5, utan tvekan.
Första tanken när eftertexterna började rulla: "När är datumet för DVD (BluRay?)-utsläppet?" och "Hur kan jag ha missat Adam Lundgren!?".
 
Väldigt udda, men samtidigt så himla bra. Jag var rädd att jag skulle ha för höga förväntningar efter alla skriverier om hur fantastisk den är, men när jag väl satt där i biostolen släppte det. Den var ju så bra!
Jag tror att det var mycket Adams (Påls) agerande som gjorde den himla bra. Han är ju grym! Ja, jag blev positivt överraskad från alla håll.
Det var ju även roligt att de fått med så mycket från Håkans olika texter inbakat i hela filmen. Ibland kan det nästan bli krystat när man ska smälla i så mycket olika saker och samtidigt ha en bra story. Så det lyckades, kan man säga. 
Lite sött att även Håkan själv fick en liten roll i filmen :)
 
 
Återigen, nu ser man fram emot när man kan köpa ett eget exemplar...(!)
 
 
 

Olé olé olé oléeeee!

Aaaahh sommar! Den har gjort att man inte suttit vid datorn så mycket och kunnat blogga. Men men, nu är jag här. 
 
I helgen vart det camping och igår blev det bio med systrarna. Jag fick äntligen sett "World War Z". Jag rekommenderar den till folk som inte är så lättskrämda, utan har lite mer skinn på kroppen, eftersom den har en del "Hoppa till"-moment. Men Brad Pitt är ju alltid bra och den hade en bra story.
 
Efter bion mötte vi upp pappa och Pia, fikade lite och drog sedan till Gamla Ullevi för att se damfotbollen med Danmark - Finland. Ingen av oss är ju ett dugg intresserad av fotboll, men det var ändå kul att sitta där å heja. Pappa som är voluntär under fotbolls-perioden på Ullevi fick gratisbiljetter, och det var därför vi drog dit. 
 
Idag blir det återigen utflykt med pappa och Pia, vi drar och solar vid havet på klipporna och ska ta med oss lite fika. Man får hoppas att man kan få lite brynska iallfall.
 
Mobilbilder från igår
 
 
 

Harrison J. Ford

Harrison J. Ford - född 1942 den 13 juli. Idag: exakt 71 år. Under en månads tid har jag då och då letat upp klipp från varje film/serie som han medverkat i. ALLT finns tyvärr inte, men, jag har ändå letat klipp från serien, men i de flesta finns han med i, givetvis. Det har varit väldigt kämpigt att slutföra inlägget, eftersom inläggets storlek gjort att datorn kraschat..-.- dessa rader håller jag just nu på att skriva på iPaden, vilket jag inte är så van vid. Jag vill med detta inlägg, med dessa rader bara gratulera vår lille gubbe och önska honom en fin dag. <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24:46
 
 
http://www.youtube.com/watch?v=0IFNPB0WbQ0
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vid 02:16 dyker han upp, ungefär 
 
 
Hela filmen kan du se här !
 
 
 
 
 
 
 

Grill

 
Att ens "riktiga" lov, alltså utan jobb skulle få börja med en fin kväll med mina mostrar, mina kusiner och min egen familj hade man inte kunnat tro. Det blev go grillning med go cider till (0,7). Kallt och mygg till sist, men då gick man in och sov lite...iallafall jag och Linnea..^^
 
Nu är jag trött, ska duscha och sova. Ja, klockan är 20.26...
 
Imon är det upp tidigt, eftersom vi ska stå på loppis och sälja massa junk vi har här hemma. Blir trök, men ska nog bli rätt najs väder ändå. Kanske man kan bli lite brun, vi får se. Gonatt!
 

Mitt sommarjobb är över

Undrar ni varför vi ser ut som vi gör så är det såhär vi ser ut...När vi uppträder för dagis...:)
 
Det har varit tre kämpiga, men grymt roliga veckor tillsammans med dessa 6 ungdomar. Vi har haft det väldigt kul, och ibland väldigt tråkigt, oftast av onödiga skäl. Jag tror det kan bli en väldigt pressad situation för alla när man är i samma lokal 5 timmar om dagen i två veckor. Vem skulle inte bli ovänner av det? :) 
 
Men som tur har jag lyckats hålla modet uppe och bara försökt acceptera läget, även om alla har påverkats av den negativa situationen. Men, det är ju så det ska vara och det lär komma värre saker än det här när man börjar jobba på riktigt sen. Oavsett yrke. 
 
För mig som växt upp i en musikalisk familj har haft det väldigt lätt under dessa tre veckor eftersom jag bara stått och sjungit som jag brukat (och spelat lite tamburin då). Så för mig har det varit "lättförtjänta pengar" även om processen varit lång och tiden ibland gått långsamt.
 
Jag är hur som helst väldigt nöjd över vår prestation under dessa tre veckor och vi har haft mer kul än trök.
Idag var sista dagen med gänget och vår handledare. Då vart det bara utvärdering och fika på räkmacka och kakor. Underbart! Få betalt för att få räkmacka (Naajjjs).
 
Nu är det bara lönechecken man väntar på...
 
Här är ett litet smakprov på hur det kan se ut och låta när vi är ute och spelar..enjoy!
En låt vi körde för ålderdomshemmen

Allsång på Grensen 2013

Glöm INTE att sätta på kanal 7 imorgon (Fredag) kl. 20.00 för då blir det grejjjjer! Både Robin Stjernberg och Alexander Rybak besöker Allsång på Grensen i Norge. Blir inte det kul? :) Två goa killar med vett.
 
Som Alexander själv skrev på sin facebook tillsammans med bilden nedan: "A very good artist, and a down-to-earth guy. And we like down-to-earth guys, Robin Stjernberg. :) :) "
 
Håller helt med dig, Alexander. Men..du är också en down-to-earth-kille. De är ni båda. Lika goa.
 
 

Star Wars - The Complete Saga

 
Ääääääääntligen! Beställde den i förrgår, idag fanns den i brevlådan. Jag undrar själv, och många som känner mig undrar nog..varför jag inte köpt den tidigare? Jo, lite beror ju på ekonomin. 599 :- har man inte heeela tiden, därav att man avvaktat. Men nu när man jobbar och fått studiebidrag för juni månad så förtjänar man att köpa det man älskar allra mest. I mitt liv, många saker, men i det ingår givetvis Star Wars. Givetvis!?
Så jag är vääldigt glad idag. Underbart! Sitter och tittar just nu på Episode IV och njuter av dess kvalitéeee i både audio och bild. Har ju innan bara haft dem på min hårddisk med världssämsta kvaliten, vilket gjorde det väldigt tråkigt att se dem på min tv. (Det är ALDRIG tråkigt att se SW, men man kan säga att det gjorde inte hela stämningen bättre, om vi säger så). Ser även fram emot att titta på de tre skivorna med extramaterial, kommentarer från skådespelarna, borttagna scener, etc.
 
Jag är glad.