Var nöjd med allt som livet ger 
En stark och modig tjej som skriver om varför hon avstår från alkohol. Riktigt intressant, och lite sorgligt. Att man nuförtiden måste redogöra varför man INTE dricker. De som gör det borde ju blogga om VARFÖR de dricker. 
 
Däremot är det lite roligare att läsa om tjejer som Jennifer, eftersom de har så mycket fler och vettigare argument än vad en som säger att den dricker har. Vad kan den säga mer än att det blir roligare, man blir modigare och att det kanske är lite gott? Nja, inte så mycket mer, va?
 
Detta inlägget har fått flera hundra kommentarer om hur bra hon är som går ut med detta öppet och hur hon förklarar allt så pedagogiskt och fint. Efter detta kan ingen rubba eller tillrättavisa henne.
 
Har ju själv skrivit ett liknande inlägg om just detta, men det fick inte alls lika stor uppmärksamhet. Tydligen tog några läsare åt sig av det jag skrev till och med. Jag antar att de kände sig dumma att de själv drack och satt och läste mitt inlägg. Men det får de ta. Jag är oerhört glad över våra grundlagar. Vad hade vi gjort utan yttrandefrihet? :)
 
 
Jag råder er att läsa både mitt ( Läs det här ! ) och Jennifer Stroud's inlägg. Där kan ni faktiskt få lite smak på hur livet är utan dessa gifter. Jag menar...please. Alla bantar och "håller sig i form" genom att inte äta godis eller ens mat. Men supa fortsätter man med? Och rökning?
 
I  d o n ' t  w a n t  t o  l i v e  o n  t h i s  p l a n e t  a n y m o r e . . . 

Michael Jackson 1958 - 2009

 
Idag har det gått fyra år, fyra somrar sedan denna underbara, goa man avled. Är inte det orättvist?
Jag citerar Gandalf: "Some that live deserve death. Some that die deserve life."
Sant.
 
Jag vet bara att Michael Jackson var som medicin för många. Han gjorde många glada och gav många livsgnistan tillbaka. Jag blir iallafall väldigt glad när jag lyssnar på hans låtar, fast ändå väldigt ledsen nu när man vet att han inte finns längre, och att han själv haft ett väldigt jobbigt liv under sina år. Även när jag tänker på hans stackars familj som saknar honom.
 
 
Allt det jag säger, är ju rätt så självklart, eller hur? Så att det nästan känns lite smörigt och klychigt eftersom det ju är...självklart. Jag hoppas fler än jag tänker på detta.
 
Jag får den spontana känslan...han ska ju alltid finnas!? Han har ju ALLTID funnits, eller hur? Jag minns det som igår, när jag som under de flesta sommarlov, satt uppe på natten, i min mammas stora dubbelsäng där vi tidigare på kvällen kollat film allihop. Alla sov förutom jag. 
Plötsligt ser jag hur folk spammar deras bilddagböcker med : "RIP MJ". Jag blev väldigt fundersam, och gick in på Michael Jackson's wikipedia där det stod: 
 
Då förstod jag hur det låg till. Kungen av pop var död, och hade alltså dött någon timme innan. Minnesstunder hölls överallt i världen. Även grupper i Nordstan samlades runt en bild, ett gäng blommor, värmeljus och en bandspelare som spelade hans mest kända låtar.
 
Fyra år idag då, alltså. Vad tiden går...
 
 
Ville ändå säga några ord på hans minnesdag, för det förtjänar han.
 
För du vet väl det, Michael...You're not alone, I'm here with you. Though we're far apart, you're always in my heart.
 

Birds are flying over Europe's skies...

 
Midsommar över, en ny vecka får sin början. Jag jobbar ju, så de e gött. Hela förra veckan har kommun-gubbar varit utanför vårat hus med ställningar för att måla huset. Varje morgon har man vaknat av att de hamrar hårt i ens vägg....-.-
Men nu är det förhoppnignsvis klart så man kan sitta på uteplatsen igen! 
 
Vet inte riktigt vad som händer idag för trevligt, något förhoppningsvis. Är lite trött efter grillningen igår som blev så mys, så. Nåväl, slå dank hemma och lyssna på musik är väl inte så himla pinkat det heller? ;) Vem har sagt att man måste gå ut för att ha gjort något?
 
Ha en fin söndag!
 

Barbeque

Foto från 2010
 
God morgon! Haft en trevlig och lugn midsommar? Kvällstidningarna antyder att det var riktigt vilt på många ställen igår kväll. Polisen fick mycket att göra. Synd att det blir så, att folk aldrig lär sig...?
 
Själv tillbringade jag midsommarafton hemma hos kära mormor och morfar med moster å allt. Sedan jag, mamma och Janne omkring ute på vägarna helt random och spanade in folk å käka lite glass. En helt mysig och vanlig kväll. 
 
Ikväll ska vi grilla hemma hos moster Anna. Blir mys! Hoppas det blir riktigt köttiga bitar. Enda grillningen jag gjort iår var med klassen på skolavslutningen, men då va det bara vanlig körv som jag inte ens grillade själv, så det räknas inte.. :)

At the end of the world or the last thing I see

 
 
 
 
 
 
 
 
Foto: Rybaklover ©

21

Ännu en dag på jobbet är avklarad. Bara 13 kvar. 
 
Idag fyller min älskade syster Linnea 21 år! Förutom jobbet, så grattades hon som alla andra på sängen med go glass å paket. Senare blev det firande hos farmor och farfar med pappi å paketer.
 
Tiden går fort. Själv fyller jag 18 nästa år. Kan inte tro det. ^^
 
 

Dagens bild

 
 

Sommarkneg

 
Första dagen på sommarjobbet och man stortrivs. Sicken tur att man kryssade i att man kunde tänka sig jobbet som sommarmusikant. Det är hur kul som helst att sitta och hitta på passande låtar till en spelning för dagisbarn. Vi kör rakt på bara, med Disney-tema. Najs va? ;)
 
Senare ska vi som sagt göra en även för gamlingarna. Men de blir längre fram i veckan. Men vi har kommit en lång bit på vägen. Längre än jag trodde vi skulle.
Asså. Jag vet inte om detta räknas som jobb? ^^ Eller jo de klart det gör, för det är ansträngade, tro det eller ej. Men det är så roligt. Dela ut solon och kopiera låttexter. Nåväl, nästa vecka börjar det RIKTIGA kneget. Börja ringa runt till olika dagis i kommunen samt ålderdomshem/vårdhem i området. Så detta blir nog bra. Vår handledare är så snäll, å några som jag spelar med kände jag lite sedan innan så, de e gött mos alltså.
 
Enda nackdelen...förkyyyld som bara den. Så de e ju lite jobbigt att kommunicera med en igentäppt näsa och en hostig hals. Men om jag somnar i tid kanske den försvinner snart? Annars....ja du. 
 
 
Här har ni eran dos kvalitetsmusik för idag. Varsågoda!

Allsång på Grensen 2013

Läääängesen det var något med bloggens huvudperson, inte sant? Det var ju trots allt under hans medverkan i Let's Dance jag hade flest läsare, vilket jag förstår, eftersom många fans hittar en blogg vars domän är rybaklover.blogg.se. Men på den tiden var han ju aktiv varje vecka, mycket stod i kvällstidningar, mycket skrev han själv, många klipp på youtube. Ja ni vet säkert. 
 
Nu är han också aktiv. Hela tiden. Det är en del av honom, gissar jag. Att hela tiden skapa. Men numera mest i Norge där man tyvärr inte kan åka hux flux. Har ju även ett arbete som börjar imorgon. Så för mig finns det inte så mycket att skriva om mer än att dagligen påminnas av hans fina person.
 
Däremot! Kommer här lite uppdateringar om sommarens alla event. 
 
3-4 juli: Allsång på Grensen - den norska versionen av Allsång på Skansen. Han har varit på Grensen två gånger tidigare samt två andra gånger på Skansen. Vi får hoppas att det blir en tredje gång i Sverige också då. För nu blir det tredje gången i Norge. Den 3:e ska han uppträda, den 4:e ska han vara programledare, som tidigare gånger. Lite roligt :)
 
11 juli-26 juli: Sommarshow med Didrik och Bettan - en turné de verkar ha varje år nu. Hade gärna vela gå, men vi får se hur det blir iår. Om man väl ska åka bör man ju åka med hela familjen, men tror de har lite andra planer. Kanske nästa år :)
 
Resten finns att se på hans officiella facebook-sida. Den kommer ni till genom att klicka här !
 
 
 

Skolavslutning

Det känns som det var igår man gick runt i skolan och fick en rundtur för att se hur allt såg ut, när man presenterade sig för den nya klassen och läsårets schema delades ut. Att det redan gått ett år är svårt att tro. Nu kallas man inte "etta" längre, utan härmed börja kallas "tvåa". 
 
Det är inte bara min titel som kommer ändras, utan hela min vardag. Till hösten kommer jag som sagt vara på en ny skola, ny resväg, ny klass å nya lärare. Det känns inte så bra just nu när man inte vet exakt var man hamnar och sådär, men jag vet att det alltid ordnar upp sig i slutändan. Det blir ju bra på något sätt.
 
Men jag har även bestämt mig för att inte tänka så mycket på höstterminen under sommaren, utan bara fokusera på min sommar, vilket låter rätt självklart eftersom mitt sommarlov äntligen börjat.
 
 
Förutom avslutning i skolan med en liten konsert i skolans teater (där jag var med), tal från lärarna och tårta med alla ettor i bamba, bestämde vi i klassen att vi själva skulle ha en liten avslutning med grill. Vi blev tillslut 18 st som drog hem till Julia där vi käka go kôrv, spelade boul å pratade en hel del. De flesta  ska ju med mig till den nya skolan, men tyvärr inte alla. Så några tog man ju farväl av ordentligare än andra. 
 
 
 
(Galenskaparna: "Boul är ett spel som vi fått från ett främmande land...")
 
Bara så alla vet...jag drack saft....
 
 
 
 
 
 

17

 
 
 
 
 
___________________________________________________________________________
LISEBERG
 
Glad 17-åring!
 
En mästare på Podracers. Precis lika bra som Anakin.. ^^
 
Naturbegåvning som gitarrist!
 
 
Då var man äntligen 17. Ett år till och det säger "unlock" för en hel del saker. Körkort, krogen, myndig (för det mesta), anses som cool, mer eget ansvar, säkert massa annat som står i lagen å grejjs som jag inte riktigt har koll på.
Hursomhelst så anses man som vuxen. Nu är man tonåring, om ett år vuxen. Så bra att man på exakt ett år kommer utvecklas och får en plats vid vuxenbordet på alla kalas. Eller?
 
Men....den tiden får vänta lite. Vid 17 års ålder händer inte jättemycket, rent..vad man får börja göra och inte. Det är helt enkelt det år man ska ha det trevligt och ladda inför det stora, tunga livet. Eller det nya awesome livet, kanske, beroende på om jag lyckas med det jag vill.
 
Imorse väcktes jag av en kör vars röster jag väl kände igen. Mammas, Jannes, Linneas och Elviras. Min familj (plus pappa egentligen inräknad då). De grattade mig på sängen och fick mina första presents, vilket jag fotat och finns överst i inlägget. Blev sååå glad för allt. Det var mpwah! Perfekt! The Hobbit på BlueRay + pengar + armband av mamma och Janne, och självaste RINGEN, one ring to rule them all-ringen av Elvira och Linnea. Otroligt! Så den gick jag runt å bar på resten av dagen.
 
(Smycket med Ringen finns att köpa på Guldfynd, där den är inglasad vid smycken "Till honom". Vadå "Till honom?" Daaáa?? Kan inte tjejer gilla det då elle? Jag känner en massa tjejer som gör det, och jag själv borde väl veta? :P Tycker bara det är onödigt. Men har vi tur kanske de menar att den borde vara till män, eftersom det bara är män i filmen som bär den. Vem vet?)
 

Det där var en liten parantes bara. Men hur som helst, jag är supernöjd med min födelsedag. Efter uppvaktningen på morgonen gav jag mig av till skolan (egentligen ledig pga inga lektioner). Dels för att lämna min älskade, älskade (my precious..) skoldator, men också för att Anna ville gratta mig med en liten present. Awww... 
 
När jag var hemma - sola och sedan äta min Ben & Jerry - glass jag också fick på morgonen, men glass på fastande mage när man knappt fått upp ögonen? - Nej tack.
 
Så det blev istället att jag och Elvira tittade på The Hobbit och myste på glass. Härlig eftermiddag.
 
Och på kvällen bar de iväg till en myskväll på Liseberg. Denna kväll skulle inte bli någon åka saker-kväll. Utan snarare en dag då vi firar mig, går runt i spelhallen och försöker vinna stjärnvinster på lotterier. Vilket vi aldrig gör (!???)
 
I spelhallen..där...där spelade vi faktiskt....spel! De trodde ni inte va?? ;)
Nä..men vi spelade å hade de sköj. Men när vi var påväg ut såg vi ett litet bås, och inuti en liten musik-studio. Man kunde spela in sin egen karaoke-version och få på skiva! 50 kr.

Eftersom jag var födelsedagsbarnet blev det jag som skulle pröva. Fanns flera tusen låtar att välja mellan, men tillsist valde jag "Welcome to the black parade" med My Chemical Romance. Inga låtar på listan toppade den låten, och den är ju underbar. Så nu finns min version på skiva. Hela familjen blev chockad över hur bra jag lät. Jo, vi är alla musikaliska i min släkt, men de hade tydligen inte hört mitt sanna jag. Fråga mig inte varför. Jag brukar ju sjunga hemma. Så vi lyssnade på "min skiva" hela tre gånger i bilen påväg hem. Hehehhe, ja, det var en härlig dag.
 
Nu är jag för trött så jag flamsar bort hela inlägget. Ska bli skönt att vila i 10 veckor (förutom 3 då jag sommarjobbar som sommarmusikant).. Hehe där kom mer musik in i det hela. Godnatt!
 
P.S Ännu en glädje med den 11/6 - min födelsedag. Kl 19.00 visades för första gången den nya trailern till The Hobbit - Smaugs ödemark. Såg den nu när jag kom hem. Den verkar ju skiiitbra. Legolas är med nu också. Det är ju bara så trevligt. Mycket verkar hända i den å mer av söta Bilbo. Blir nog kanoners! (y)
 
 
 
 

Jag vill inte skiljas!

Sitter i skolans bibliotek i väntan på ett infomöte om mitt års sommarjobb. Även om alla uppgifter nu är inlämnade och klara, inga F och skåpet utstädat, känns det inte så bra.
 
Känner jag hur det känns i nuet, eller någon vecka framåt, känns det bra. Jag har ju bara lov. Varmt. Mysigt.
 
Men tänker jag på höstterminen, känns det inte längre lika bra. Jag älskar min skola. Jag trodde inte det skulle bli så bra som det blev. Jag kände "vilken tur jag har!". Jag valde rätt! Jag gjorde verkligen det!
Under detta läsår har det bara varit glatt, även om skolarbete tagit upp lite tid. Men kompisarna, de mysiga rasterna och att ha det så mysigt och nära sitt hem, har varit underbart. 
 
...Fram tills den dagen så de skickade ut meddelande till alla lärare och elever att ett beslut tagits. De hade då beslutat att lägga ner skolan. För stor konkurrens, för få sökande. Jag förstår detta, så mycket som alla gymnasieskolor konkurrerar om alla ungdomar. Och fler och fler friskolor som öppnas.
 
Jag har nu accepterat detta. De första veckorna var jag rent av förbannad och ledsen. Jag som hade en bild av hur mina två år med media-inriktning skulle bli här. Nu blev det helt plötsligt inte så, och man tvingas gå till en skola man inte valt. Alla andra har ju fått välja gymnasium. Varför får inte vi? Vi som redan blivit lovade?
 
Så känner jag fortfarande, men känner att det inte är någon idé att vara arg. 
 
Så nu sitter man här, sista gången på biblioteket, där man suttit vid Fantasy-hörnan som är klädd med en väldigt fin plansch på Frodo bredvid mig. Det klart att byggnaden och biblioteket kommer finnas kvar. Men det kommer inte längre vara mitt. Jag kommer inte längre komma hit för att jag ska göra klart ett arbete eller trösta mig med lite fin musik av John Williams eller Howard Shore. Den tiden är förbi.
 
De flesta i min klass kommer följa med till min nya skola, men inte alla. Vi som fått sådan fin kontakt allihop. Det är jag förstås ledsen över, nu när jag inser att det bara är tre dagar kvar ihop. Men det kommer mer. Att tvingas skiljas från min skoldator. Varför kunde vi inte fått dem som plåster på såren för allt de ställt till med!?
 
Ikväll är det dags att rensa den. Imorgon, glider den ur mitt grepp. Vi har haft ett bra år ihop, må jag säga. Vi två, har gjort stora framsteg.
 

Bild från dagen då jag fick den

Dagens video

 
 
 
Älskar att sitta och titta på såna här klipp. Underbart! Och det behöver ju inte vara Sagan om Ringen, det är givetvis kul att se, men även alla möjliga olika saker. Hur man målar tårar, ögon, läppar, olika åldrar på personer, kändisar, ja det mesta finns. 
 
Gillar ju själv att rita, både på datorn och för hand. Men aldrig på långa vägar att jag skulle nå såna här resultat. Då krävs det en starkare talang, kurser, rätt redskap och den starka viljan. Man kan väl säga att jag har en vilja, kanske en gnutta talang, men inte rätt redskap, och inget jag vill satsa på, inte just nu iallafall.
Ibland kan det bara vara lite kul att sitta i bilen vid långfärder och skissa på sådant man ser. Den som kör, någon som sover, stereon, en fluga på rutan. Ja , det mesta går ju att skissa ner lite snabbt, om man har orken. ^^

H å k a n H e l l s t r ö m S l o t t s k o g s v a l l e n

  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sedan i höstas har vi bara gått och väntat på att denna dag ska komma. Üüüüberbra kväll! Soligt, mysigt, mycket folk (lite väl många systemkassar??) och slutligen en go Håkan som ställde sig på scenen. Dock en halvtimme försenad, men vad gör det? Jag tror det bidrog till den goa stämningen under konserten.
 
Hörde att folk övernattat för att för att få så bra platser som möjligt, men liksom, hallå? Vi som är vana köare, kom dit vid fem. Ja, väldigt sent, men det blev så denna gången. Var så orolig över platserna, men...vi hamna ju exakt där vi stod år 2011. Det bästa är att stå på sidan, längst fram. Han springer ju ut på kanterna så mycket, så lite ögonkontakt får man ju allt. Dessutom slipper man all trängsel i mitten. Herregud. Jo, vi har ju tidigare upplevt hur man får kippa efter luft när folk trycker en mot stängslet. Det gör man inte om. 
 
Så vi var på TOPPhumör! Fick filmat mina favoritlåtar. Ojojoj! Maffigt! Alla från senaste albumet är givetvis sketabra, men mina absoluta favoriter är såklart: "Det kommer aldrig va över för mig" och "Du kan gå din egen väg" (som inte fått så bra betyg, jääättekonstigt nog). 
 
Men vad man gick igång när "Kom igen, Lena!" satte igång! Sket i att filma den, eftersom jag ville fokusera på att dansa. ^^
 
 
Vi köpte även varsin fin fin tröja av denna sort. 
 
Känner mig riktigt, riktigt glad. För några veckor sedan fick vi ju även chans att träffa självaste Håkan med skiva signerad å allt. Väldigt nöjd. Så nöjd :) Å inte långt kvar till skolavslutningen, heller. Imorgon bara 4 dagar kvar till sommarlov!!
 
Videos från konserten kommer snart upp här. Men det lär dröja eftersom det tar ett antal timmar att ladda upp varje låt, eftersom det är HD. 

Du kan gå din egen väg

Sitter här på en av de allra sista naturkunskapslektionerna under detta läsår, denna termin och på denna skola. Vi sitter och pluggar på det allra sista naturkunskapsprovet som förhörs imorgon. Jag däremot har fått dispens eftersom jag ska se till att Elvira får en så bra student som möjligt, och ska därför göra provet på måndag. 
 
Så snart sitter man i förtältet vid husvagnen med en go grilldoft i vinden. Låter la mys? Men...först! Sommarjobb i tre veckor. Jajjemen. Förra året fick jag chansen att hjälpa till på dagis, i år blir det sommarmusikant. Planera två små gig, ett till förskolor och dagis och ett för ålderdomshem och vårdhem. Blir nog roligt. Tjäna pengar för att sjunga och underhålla andra människor? Nu förstår jag hur alla artister har det (y)
 
Tillbakablick på naturkunskapslektionen. Eftersom provet är på måndag sitter jag och chillar lite just nu. Har ju hela helgen på mig att plugga ^^ Nu sitter jag och lyssnar på "När lyktorna tänds" med Håkan. 
 
Tänk, om några få dagar står vi där igen. Återigen på Slottskogsvallen och lååångköar inför ännu en konsert med Håkan Hellström. Rooooligt! Förra gången på Slottskogsvallen var det bara jag och Linnea. Nu ska Elvira med också! Ännu roligare! Ser fram emot en hel dags kö-ning. Blir mys!
 
 
Från konserten i Lysekil 27 juli 2011

Studentbal 2013 


 


Foto: Rybaklover ©

För några år sedan var det Linnea som posade för bal och taggade inför student. Nu är det äntligen Elviras tur. Om två dagar tar både hon och hennes pojkvän/kavaljer studenten. Tiden har gått så fort. Innan man hunnit blinka är det min tur...(!)
 
Vi får hoppas att de får en sista rolig kväll tillsammans <3

Michelles student

 
 
 
 
 
Min söta lilla bonussyster firades i lördags med släkt efter att ha tagit studenten och nu fått titeln Florist. Go kycklingsallad, go paj, go cider, gött väder (lite väl varmt kanske?) och massa andra goa grejjer.
 
På onsdag är det dags för Elvira att ta studenten!!!! Jag har även fått i uppdrag att fota hennes bal imorgon och givetvis, student. 
 
Kvällen tillbringades med syster Linnea då vi tittnade på Witness från 1985 och senare på kvällen kom ju Raiders of the Lost Ark på kanal 3. Två riktigt bra filmer! Bra helg med gott väder!