Återigen kvalité på tv

 
Tv3 brukar mest leverera diverse skit-program. Men NU....håll i er! Fyra lördagar i rad ska de visa en Indiana Jones-film varje vecka! Isn't it awesome!? 
 
Först hade tv6 sitt Star Wars-maraton, nu hänger tv3 på så smått. Gööött! Den första visas nu på lördag, den 1 juni kl.21.00.
 
Missa INTE det!

Sommar, sommar och sol

 
 
 
 
 
Solig dag!
 
 
 

Dagens video

 
 
En av många gripande scener från LOTR. Vad vore Frodo utan Samwise Gamgi? (a)

Nostalgikväll
 
 
 
 
 
Snart är alla nationella prov avklarade. Endast det muntliga i spanska och matte återstår, mina absoluta hatämnen.. 
Men, ju närmare de kommer, desto närmare sommaren kommer vi. Sommarjobb är fixat, camping bokat, sinnet redo. 
Fredagen tillbringades med syster-yster Elvira, då vi delade våra nostalgiska vibbar ihop, när vi spelade Crash Bandicoot - Warped från 1998 på PS. Hääääääärligt!!! 
 
Sedan tittade vi på Harry Potter och de vise sten. Ännu lite nostalgi, även om det var rätt nyss vi hade det stora Harry Potter-maratonet med Linnea och pappa också. Man kan aldrig tröttna på den grabben :)

Min rätta vinnare

Foto: Scanpix Sweden
 
Igår fick man sig en rejäl överraskning. Man hade sina aningar om att Danmark skulle komma bra till, men Sverige..!? 14:e plats? Omöjligt!
 
Kvällen tillbringades med Linnea, Elvira och Stevan. Käkade pizza, käka goa pringles och kollade Eurovision. Vi gjorde listor om vilken ordning vi ville att alla skulle komma på. Inte trodde, utan ville.
 
Visst, Danmarks bidrag var väl okej, men vinnarlåt? Knappast. Robins framträdande - felfritt, känslosamt med en rivande go låt. En låt man aldrig lär tröttna på, iallafall inte på ett väldigt långt tag. Jag känner lite trött-vibbar redan med "Only teardrops" redan nu, dagen efter. 
 
Positivt: Robin blev inte knäckt över placeringen, iallafall inte som han säger, vilket är skönt. Att känna sympati gör jag redan, men hade inte klarat av om han börjat gråta eller liknande <3
Dessutom slog inte Danmark Eurovision Song Contest's poängrekord... ;) Vilket är väldigt bra.
 
Men för mig, är Robin den rätta vinnaren. Rösten satt som en smäck, numret var bra, låten är fortfarande bra, kläderna var ju fina. Bara +++++. Kunde inte blivit bättre. Jag tror det är en nackdel att kvala in, alltså inte delta i någon av de två semifinalerna. Under dessa två kvällar hinner folket lyssna på dem, rösta vidare, och återigen höra dem en gång i finalen. För Sveriges del blev det ju bara ett framträdande. Det kan ha haft en stor betydelse.
 
(Min lista över ländernas placering, vad jag tyckte de borde ha hamnat, samt poängsättning från 1-5, då 1 är sämst och 5 är bäst)
 

1.      Sverige – 5

2.      Nederländerna – 5

3.      Rumänien – 5

4.      Danmark – 4

5.      Litauen – 4

6.      Vitryssland - 4

7.      Grekland – 4

8.      Ukraina – 3

9.      Norge – 3

10.  Tyskland – 3

11.  Irland – 3

12.  Moldavien – 2

13.  Ryssland – 2

14.  Belgien – 2

15.  Estonia – 2

16.  Malta – 2

17.  Armenien – 2

18.  Storbritannien – 2

19.  Island – 2

20.  Azerbajdzjan - 2

21.   Georgien – 2

22.  Italien – 1

23.  Ungern – 1

24.  Spanien – 1

25.  Finland – 1

26.  Frankrike – 1

 


Syttene mai

 
Glad 17 maj!
 
Även om inte vi i Sverige firar denna dag, så tycker jag ändå den borde uppmärksammas. Det verkar så trevligt allting och alla är glada och klädda med flaggor och folkdräkter! Verkar vara en fin högtid för norrmännen. Önskar att vår nationaldag var lika uppskattad. Däremot..vad har vi egentligen att fira?

Eurovision Song Contest 2009

Idag är det exakt 4 år sedan vår lille gutt från Norge vann hela skiten, satte 387 poäng som sedan blev det högsta hittils, och fick hela sitt liv förändrat.
 
Jag talar givetvis om Alexander Rybak. Det utgår jag från att ni förstår. Alexander Igorovitj Rybak. 
 

Ikväll är Sverige i fokus

Eurovision är inte detsamma utan lilla Rybben..
 
Sedan den 26 maj 2012 har jag sett fram emot denna kväll. Att se hur det kommer se ut när Sverige för en gångs skull håller i det. 1999 vann vi ju, men då var man så liten så man kommer ju inte ihåg något.
 
Men, Sverige, Petra Mede...inte illa pinkat ändå. Tycker hon grejade det bra, skulle aldrig klara att stå och prata inför hela Europa. Naj naj..inget för maj...:P Och Sarah Dawn Finer gör ju sin lilla del bra :)
 
Att Europa ikväll får en känsla för hur Sverige är, är ju gött. Jag menar, de flesta känner ju till ABBA, vilket är till vår fördel. Vi får la hoppas att resten av Europa lär sig lite kulturvett efter detta ;) Ne, det är bra att man har kultur, och jag gillar att vi faktiskt gör lite narr av oss själva. Det ska vara så svenskt och trevligt, men här vänder de på det på ett väldigt bra sätt som blir roligt. Iallafall för oss svenskar.
 
Så nästa gång: Torsdag och sedan...FINAL!
 
Jag visste faktiskt inte att de som vann automatiskt gick vidare. Egentligen logiskt kanske, men ändå. Så blev positivt överraskad när jag upptäckte detta. Vi får hålla tummarna för Robin nu då...Nu jädrar ska vi vinna igen! :D
 
Kvällens favoriter: Birds (Nederländerna) och Solayoh (Vitryssland).
 
Ha en bra kväll!
 
 

Dagens video

 
Jag garvar ihjäl mig.. :D

Fantasterna ånyo

Fantasterna är ett himla bra program. Har hittils tittat en gång och då var det ju Star Wars som tema. Ikväll kommer det igen och ikväll: Sagan om Ringen!
 
Kunde det mesta förra gången, nu sätts återigen mina kunskaper på prov. Ska jag äntligen få svar på om jag är ett sådant fan som jag påstår mig vara, eller är jag bara en wannabe? Det återstår att se..

Älskar denna bilden
 
 
 

27

 
27 år är en lång tid. Jag har väl känt till dem båda sedan 2009, alltså ca 4 år, och de har ju inte direkt gjort mitt liv sämre, snarare tvärtom. Två goa killar/män/gubbar/glittergossar.
 
Robert är ju mest känd efter Twilight, men han bör uppmärksammas för sina andra filmer också. Han bör ju inte bara ses som en sexig vampyr, utan han har ju verkligen skådespeleriet i sig. Alexander talar för sig själv här på bloggen, så det är ingen tvekan.
 
Tänk att båda fyller år just idag, den 13 Maj, båda födda 1986. Vi får väl ta å önska dem en go dag!

Into Darkness

 
Äntligen fick man sett den! Ikväll var jag och pappa och såg denna överraskande bra-iga filmen. Ja, det var faktiskt bättre än den senaste, och ändå var den förra väldigt bra. De nya filmerna handlar alltså om tiden innan, alltså när Spock och Kirk var unga. 
 
Ja, jag kan inte direkt förklara den för er, haha. Det är bäst ni går och ser den själva. Väldigt häftiga effekter hela tiden och i 3D. Underbart! 
 
 

30-årsfesten

 
Igår = Överjävligt bra
 
Ja, det var det betyg Bruce Springsteen för kvällens konsert. Om han får det, måste ju också Galenskaparna & After Shave få det. Kanske till o med över-överjävligt bra..?
 
Det var ju, av de 30 numren de körde, var det ett nummer jag inte sett tidigare. Resten är ju underbara repriser från alla goa grejjer de gjort under sina 30 år tillsammans. Man inser inte hur mycket det är! Massa föreställningar samt 6 hela långfilmer. 
 
Även om vi får det väldigt roligt när vi ser allt detta, måste ju dom ha det väldigt kul, annars hade de ju inte fortsatt..? :)
 
Ja, 3 timmar av ren eufori och nostalgi. <3
 
Btw, ääälskar denna fina affisch till Macken-filmen. Såå fiin !

17 år av underhållning

Galenskaparna och After Shave har sedan den 11 September 2012 firat sina 30 år tillsammans med en föreställning som blev totalt 3 timmar långt, med ett nummer för varje år. 
 
Imorgon är det ÄNTLIGEN dags för oss att gå på detta. De firar, och har firat en tid nu, 30 år. Men jag firar 17 år. Jag har alltså känt till dessa goa människor - Claes, Jan, Anders, Peter, Knut, Per & Kerstin - i 17 år nu och aldrig tröttnat på några av deras produktioner. 
 
Har ju tidigare varit på Hagmans konditori, deras senaste föreställning, live på första raden. Att se (åtminstone fyra av dem) i verkligheten är något väldigt speciellt. Har ju även sett Claes egna föreställning när han körde massa roliga saker helt själv, och besökt Peters grav och lite sådär. Så sett dem har jag ju. Men imorgon blir det annorlunda.
Imorgon blir det endast sådana saker som jag kan utantill och har sett sedan jag var liten, fast nu i andra versioner. Nu är de äldre, Kerstin och Peter är inte med, det händer just då, och givetvis annat tonläge på de repliker man är så van vid att höra på ett visst sätt.
 
Kan inte vänta tills imorgon. Men..man ska inte längta för mycket. Rätt vad det är, är showen slut och det  roliga är över på ett ögonblick. Men imorgon ska jag bara njuta. Och kanske gråta en skvätt, vem vet? Är rädd för det. Att sitta på första raden och gråta. Ingen höjdare. ^^
 
 
 
 

Horoskop

Meme Horoscope
Horoskop som stämmer in rätt bra för en gångs skull ;)

Vättlefjällsvandringen 2013

Igår gick jag, Linnea, pappa och Pia en promenad på 1,5 mil. Har gått den två gånger tidigare. Den är tuff, men den går att ta sig igenom. Bilden ↑ gör oss inte rättvist, det är härligt att känna hur det bränner i ben- och ryggmusklerna.
 
Däremot fick jag väääärldens skoskav , har ju sådana babyfötter. Det gjorde inte såå ont när vi väl gick, eftersom vi satte på skoskavplåster, men när jag tog av det såg jag att det inte var nådigt. Skulle egentligen simmat med klassen idag, men det fick jag hoppa över.
 
Om foten läks, kommer nog detta bli en rätt så okej vecka. Två dagar extraledigt är inte fel! 

Om mig

Tänkte att det var dags att göra en liten uppdatering om mig själv, med hjälp av en liten enkel "Om mig"-spalt. Dessutom är det rätt kul att fylla i dom, faktiskt..^^
 

1) Har du ett smeknamn? Ja. Har sedan jag varit liten kallats Otto. Det var min pappa som började med det. Även Ottila Kroksholmen i skolan..(it's complicated)

2)Vilket ämne är ditt favorit i skolan? Det har alltid varit svenska och samhällskunskap. Det ligger väl fortfarande i tiden, men efter nästa läsår hoppas jag kunna skriva in media-kurserna också. :)

3)Favorit dricka? Coca Cola, Fanta Exotic (går inte att sluta dricka!) och vatten

 

4)Favoritlåt just nu? Lyssnar på så många juu! Det är väl May it be med Enya fortfarande då.

5)Vilka namn skulle du namnge dina barn? Min syster är mer intresserad av det där, men har några pojknamn jag tycker är fina och enkla: Peter, Anders och Erik. Inga flicknamn ännu.

6)Tränar/ sportar du? Tränar med gymkort på Sportlife.

7)Favoritbok? Ser fram emot "Sagan om Ringen", naturligtvis. Men har ingen direkt favorit. Håller på och läser "Låt den rätte komma in" och den är väldigt spännande.

8)Favoritfärg? Svart och röd.

9)Favoritdjur? KATTER! Alltid gjort kommer alltid att göra.

10)Favoritparfym? Kenzo

11)Favoritårstid? Vinter

12)Vilket program läste du under gymnasiet? Läser* Samhäll-Media.

13)Har du varit utomlands? Vart har du varit? Utomlands och utomlands. Vet inte om det räknas. Räknas verkligen Norge och Danmark? Om ja, japp det har jag!

14)Hur många språk talar du? Svenska, engelska och bedrövligt dåligt spanska.

15)Hur många syskon har du? Två storasystrar <3

16)Favoritaffär? TeknikMagasinet är alltid roligt. CDON.com handlar man en del på, och kikar även runt på roligaprylar.se

17)Favoritresturang? Hmm..Jensens bøfhus? Äter sällan på riktig restaurang. Men det eller Pizza hut!

18)Tycker du om skolan? Att en hel del bör ändras, men att min skoltid ändå varit lugn och mild. Många har ju problem med skolan eftersom de inte får rätt hjälp. 

19)Favorit kanaler på youtube? PsykakutenTV, AlexanderRybakVideo, SuperEd86, officialthehobbit, HakanHellstromVEVO och många fler..:)

 

20)Favorit serie? That 70's Show, heeelt klart. Andra favoriter: The IT Crowd (Även en stor favorit), How I met your mother, Simpsons, Scrubs, Family Guy och Jims värld.

21)Favorit film? Svårt att säga en..De som följer mitt liv vet vad jag gillar. Lord of the Rings, Star Wars, Harry Potter och Indiana Jones är dom stora favoriterna. Sedan finns en rad fler, de flesta från 70-90-tal

22)PC eller MAC? De är bra på olika sätt. Ska man ha en speldator, och eftersom jag alltid haft det i min uppväxt - PC. Ska man redigera och vill ha en dator med stil - MAC.

23)Vilken telefon använder du? Avskyr min mobil. Touch å allt. Vet inte vad den heter, men det är en Samsung iallafall. Det är en tillfällig mobil. 

24)Hur lång är du? Ca. 1.56 cm

 

Sådär! Lite random frågor, men det är ju i för sig lite kul :) Hoppas ni hade en fin lördag. Själv spenderade jag den med Linnea. 

Imorgon ska vi gå en promenad på 1,2 mil med pappa. Den jag gått två gånger tidigare. Så det gäller att ladda!


May the 4th be with you

Idag är det en viktig dag för de som anser den viktig. 
 
 
May the forth be with you

En jagad blade runner

Dessa två kom på posten idag! Två underbara filmer av Harrison Ford från 1982 och 1993. Mitt mål är att ha alla filmer på BlueRay/DVD, beroende på vad som finns i affärerna numera. Såpass gamla filmer brukar de inte sälja längre..Men några till vet jag, så här ska köpas......:D.....Så småningom ^^
 
Nu ska vi åka och se min kära syster Elvira uppträda på hennes skola som även jag ska börja i nästa år. Inte något jag planerat, men så blir det när ens egen skola läggs ner...-.- 
Hur som helst, så är det en föreställning de satt upp: "The Wiz". Blir roligt! Man är ju inte direkt nervös när man ska se henne uppträda. Hon är ju alltid så chill och så himla duktig. Man är så stolt!