Mobiluppdatering

Påväg hem från Malmö med Janne och mamma. 3 timmars resa. Då passar det bra med Loa Falkman som kör "O helga natt". 
 
 
 

SPOILERVARNING - Dagens uppmärksammande

 

OBS! INLÄGGET NEDAN ÄR EN SPOILER! BLUNDA OCH SCROLLA NERÅT OM DU VILL LÄSA INLÄGG UNDER.

Spoilern har redan spridits rejält och tidningarna skriver om det, så det är inte svårt att missa. Däremot är det bra att förvarna för de personer som verkligen, verkligen inte vill veta. 

Mina vänner...Det ni nu ska läsa..jag säger inte "Enjoy!".
Jag fick igår reda på att skaparna bakom Family Guy valt att döda en av huvudkaraktärerna i hela serien - min favoritkaraktär: Brian Griffin
 
Man kan tycka att det inte är något märkvärdigt, men för mig är det rent av...fruktansvärt. Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det, men jag hoppas ni förstår. Efter att ha sett Brian i 216 avsnitt är det ganska svårt att acceptera, särskilt eftersom han är den stora anledningen till att man tittar på serien. Eller, jag får nog säga att man tittar pga Brian och Stewie. 
 
Jag ville inte titta på avsnittet "Life of Brian" där han dör, igår eftersom jag visste att jag skulle bryta ihop. Tokigt va? Men sån är jag. Jag AVSKYR avsked av alla slag och särskilt när det är av en sådan dum anledning som han dör. Vadå påkörd av en bil? Så många gånger de rest i tiden och han har tappat kroppsdelar men NU dör han? På ETT avsnitt dör han. På ett halvt, faktiskt. Andra halvan väljer familjen att bearbeta sorgen genom att skaffa sig en ny (SKITJOBBIG) hund vid namn Vinny. 
Idag har jag dock sett det, för att ha sett det. Jag visste att jag skulle börja gråta, så jag var redan förberedd.
 
Ni får ursäkta mig, men jag tål inte detta. Tar så illa vid mig. Kommer inte Brian tillbaka finns det hög risk att jag bojkottar serien i fortsättningen, och bara ser de första tolv säsongerna. 
 
Brians sista ord: "You've given me a wonderful life. I love you all."
 
Sånt här klarar inte min kropp av. Nu är denna dagen förstörd, precis som en anna kväll då jag som vanligt tittade på Scrubs innan jag lade mig. Just den kvällen var det avsnittet där J.D arbetar sin sista dag på sjukhuset. Det slutar med att han säger adjö till alla på sjukhuset och blickar tillbaka. 
Eller i alla sista avsnittet av O.C då familjen ska flytta (!) och Ryan går och minns tillbaka i de tomma gamla rummen, hans gamla poolhus och allt. När han sedan ska åka med sin bil, tänker han sig att Merissa står vid vägkanten utanför hennes gamla hus som hon alltid gjorde då hon väntade på sin pojkvän Luke i första säsongen.
 
The feels!
 
Nåväl, åter till ämnet: Skaparna, bl a Seth MacFarlane som har skrivit det mesta och gör/gjort rösten till Peter Griffin, Brian Griffin, Quagmire och Cleveland säger att de tyckte att de kunde arbeta utifrån nya idéer till nya episoder och att det skulle bli mer realistiskt om hunden dog tillslut. 
 
MAN DÖDAR INTE EN HUVUDKARAKTÄR! Hellre att man slutar med hela serien isåfall. Detsamma tycker jag med t.ex. Two and a half men där Charlie Harper dör, och åter igen, i O.C där Marissa dör. Då ska man avsluta serien, annars spårar det ur. Visst, alla har samma risk att dö, men en serie kan man väl ändå få drömma sig bort i lite?
 
Hur som helst, så har miljontals människor reagerat som jag, skapat facebook-sidor och hemsidor om Brian och hoppas att han ska återvända. Klicka på länken för att påverka om du håller med mig och några miljoner människor till: http://www.socialvevo.com/savebrian/ Det enda är att du delar det på Facebook eller twitter. Det räknas som en påskrift.
 
Nu ska jag ta och se två avsnitt av Simpsons för att avdramatisera det hela. The Simpsons kan man alltid lita på. 
 
Blogginlägget tillägnar jag Brian Griffin <3

För jag är lite jultokig

 
Nu är det bara fem dagar kvar tills 1:a december. Då julen officiellt rullar igång. Den absolut BÄSTA tiden på året. Screw sommar! Julen är så otroligt mysig och man får verkligen frossa i allt som har med julen att göra. Bomba huset med julsaker, tänka igenom fina julklappar, mysa i snön (förhoppningsvis) och framför allt julmusiken. Den kan man inte leva utan, precis som julen aldrig överlever utan utebelysning. 
Och, inte att förglömma - julkalendern. Oavsett vad jag och andra tycker om nutidens julkalendrar så tänker jag aldrig ge upp. Jag tänker flitigt kolla varje år. Särskilt iår, eftersom det medverkar så bra skådisar, t ex Fredde Granberg och Björn Gustafsson.
 
Ja, julen. Mmmmm :)
 
Lyssna på denna låten, men byt ut ordet TÅG till JUL. Då fattar ni hur jag är. Enjoy!
 

Saker att se fram emot

Viktiga datum:
 
29 november: Biljetterna till The Hobbit - The Desolation of Smaug släpps i Sverige!
 
6 december: Bio + biomiddag med Jennifer (Catching Fire)!
 
7 december: Håkan Hellström-konsert i Scandinavium!
 
8 december: Random dans-föreställning (är nog fräckt) som mamma ska ta familjen på!
 
11 december: The Hobbit på bio!
 
24 december: Julafton! (Men det vet ni säkert redan)
 

Från julen 2011

Dagens låt

 

Hit the road, Jack

I lördags var man i SKOLAN..(!?) eftersom vi hade öppet hus. Lite ovärt, men ändå värt att få vara ledig nu denna måndag som börjar om en kvart. 
 
Måndagen blir dock lite spenderad på sjukhus eftersom jag ska komma och hämta en blodtrycksmätare jag ska gå runt i och sova i i 24 timmar. Detta för att få en exakt diagnos på hur mitt blodtryck är. Det är väldigt viktigt att kolla mitt blodtryck eftersom jag har för små njurar och så.
 
Men när jag väl har den där makapären på mig så är jag ju fri. 
 
Nu ligger jag, och mina två systrar nerbäddade i Linneas säng och ska somna till Jack the Giant Slayer. Blir riktigt mys! Godnatt!
 
 

Dagens video

 
 
MÅSTE jag välja en scen från LOTR är det helt klart denna. Enjoy!

Våra värsta år

FREDAG!
 
Sitter här i vardagsrummet och genomlider ett avsnitt av "Våra värsta år". Som TUR är ska jag till skolan strax.
 
Två lektioner, sedan helg!

Dagens video

Klicka här för att se hans framträdande från idag då han körde Pieces akustiskt. 
 
HÖJ VOLYMEN!
 
Som sagt, screw alla i Idol som nånsin försökt vara något de inte är. Robin Stjernberg är oslagbar.
 
Enjoy!
 
 

28 dagar

28 dagar till premiär!
 
Har inte blivit något bloggande på en vecka. Har inte haft något att skriva riktigt, samt att jag har fått ta hand om morfar i två dagar.
 
Hur som helst, nu längtar man så in i .....! på premiären den 11 december. Var ju fantastiskt att se An Unexpected Journey på bio förra året. Gick faktiskt två gången. En på premiärdagen och en lite senare, fast i High Frame. Alltså när de filmat med 48 bilder/sekund. Blev så fint. I 3D givetvis.

Tur i oturen

Bild från i somras
 
Nu sitter man i skolan igen
 

Efter ett gött lov är man tillbaks igen. Har lite saker framför mig nu i veckan gällande skolarbeten och diverse, men det löser sig alltid. Nu gäller det mest att försöka klara att gå upp på morgonen när man ser hela familjen ligga och sova medan man själv måste gå ut i kylan när det är alldeles bäcksvart ute. Det är något jag aldrig kommer vänja mig vid.

Man har även lite tur i oturen. Var här strax innan 08.00, och fick då reda på att lektionerna med religionsläraren är inställd. Jahapp...Så nu sitter man här när man kunde ha varit hemma i sängen och sovit. Nåväl. Det är bra att ha kommit igång iallafall. Dessutom är det alltid tur att man ibland slipper vissa tråkiga lektioner.
 
Så nu sitter alla här med varsin dator, varierandes mellan Minecraft och andra gottegrejjer. Själv sitter jag och bloggar samtidigt som jag lyssnar på Jack The Giant Slayer-soundtracket. Bra grejjer.
 

Dagens video

 
 
 
Enjoy!

Halloween 2013

 
 
 
"R" (Warm Bodies) - inspirerad maskeradklädsel
 
I kväll hölls årets Halloween-fest hos Emma. Vi var 13 pers från klassen som hade riktigt roligt. Och som ni ser så älskar jag Halloween och gillar att gå in för det. Har gjort detaljer å allt, vilket inte syns så bra på bilderna. Men det var väldigt lyckat. Det var roligt att gå in för en roll och spela "död" hela festen... ;)
 
Nu är jag avduschad och helt ren och ska sova. Sweet nightmares :)