Dagen uppmärksammande

 
 
 
 
Robin Stjernbergs nya video till låten "Body Language". Enjoy!
 

Ville bara dela med mig av denna fantastiska video som för en gång skull representerar låten på rätt sätt och har karaktär. Robin vågar bjuda på sig själv och vågar även ta upp samhällsproblem på en och samma gång. Man kan tro att han bara tramsar, men det är så mycket mer bakom.
 
Se videon här och nu så kan ni ju själva försöka analysera, trots det uppenbara budskapet.
 
Med tanke på den kritik han fick under sin tid i Idol då han efter varje vecka skulle "hitta sin stil", "hitta sin klädstyle" och "hitta sin normala kroppsvikt"...Men det är väl inte så lätt när man redan hittat sig själv..? -.-
Robin var den kille som stod och sjöng, för det var det han var bra på, och då ska man uppmuntra det och inte försöka göra honom till någon pop-fjolla han inte är. Var glad att han är naturlig!
Nu på senare tid har han även visat att han både kan dansa otroligt bra och även att han har vett i sig.
 
Håller ni inte med? Istället för att åma sig och rulla sig i lera och sjunga om hjärtesorg i alla musikvideos så har Robin hittat något bättre, och som visar bra budskap, representerar en otroligt bra låt, fina miljöer och färger samt en styrka som inte brukar finnas annars. 
 
Dessutom som levererar han så fin musik! Han är ingen one-hit-wonder. Han singlar som t ex "You", "Pieces" och nu då "Body Language" har slagit igenom och jag tror och hoppas att vi ser honom i tv-rutan i många år framöver.
 
Ville bara dela med mig av lite tankar...
 
BRA ROBIN!

Söndsgsångest?

Första söndagen sedan skolstart, och har jag söndagsångest? Faktiskt inte. Jag har haft en bra söndag. Fikat i stan hela dagen och kommer hem lagom till Bingolotto som har blivit så mycket bättre. Det känns som förr när man var liten. Från Marie Sernholdt till Ingvar Oldsberg, ja ni kan ju räkna ut resten själva.
 
Direkt efter det kommer Parlamentet - Superval 2014, så här är allt tipp topp! 
 
 

Dagens video

 
 
Hört talas om Ice Bucket Challenge som sprids som en löpeld på nätet? Om du missat det är det till min förvåning.
 
Genom att hälla iskallt vatten och is över sig i en hink, samt donerar pengar, stödjer du ALS fonden som vill få fram forskningen och tillslut kunna eliminera sjukdomen. Stephen Hawking är ett känt exempel till sjukdomen.
 
Denna utmaning har många, många kändisar tagit fasta på, och här ser vi vår egen favorit Benedict Cumberbatch hälla över sig. Vill dela med mig av denna just för att han är den som hittills engagerat sig mest och lyckats få en att skratta mest. Enjoy!
 
Vill du veta mer om ALS sjukdom, klicka → här ← !

Vill du donera pengar till ALS fonden? Lyd skylten på videon eller skicka in din gåva → här ← !

Nyhetsmorgon

Förra söndagen fick vi ÄNTLIGEN se Alexander i svensk TV! Han gästade Kattis i Nyhetsmorgon och fick sjunga tre låtar samt en tio minuters lång intervju. Inte illa!
 
Det har tagit tid för folk/Nyhetsmorgon att lägga upp klippen, men här är det! Enjoy!
 
Intervju 
 
Visa vid vindens ängar 
 
Into a fantasy 
 
 
 Träden i Villa Borghese

Väldigt gräddig choklad

Dagen började med att mamma väckte oss halv tio istället för halv ett, vilket gjorde att det kändes som om man vaknade väääldigt tidigt. Vilket det var för oss, men inte okej för det. Så är det på sommarlov...
 
Redan vid halv elva snåret kom pappa med bilen så att vi alla kunde åka på en tur på ca 9 mil..idén kom upp mest för att jag ska få köra så mycket som möjligt, så allt gick bra.
 
Vi käkade otroligt god stenugnsbakad pizza med räkor och kollade i affärer. Vi åkte sedan hem, för att igen åka ut. Denna gången buss och tåg. Vi tog det lugnt, pratade, satt å drack choklad/kaffe på Espresso House...en fin dag. Passar perfekt som sista riktiga helgdagen innan skolstart....hjäääälp....
 

Allsång på Gränsen - klipp

Ja, det var ju ett tag sen som Alexander var artist och programledare på Allsång på Gränsen (som han i övrigt är med i varje år). Svårt att hitta alla klipp från det när det precis varit, men nu verkar detta ha ordnat till sig.
 
Han sjunger Fairytale (självklart), spelar fiol på en duett samt sjunger och spelar sin "nya" låt Into A Fantasy som man bara inte kan få nog av. Enjoy!
 
 
 
 
 
 

Jag och Anna

Jag och Anna på nya äventyr!
 

I torsdags var det äntligen dags för mig och Anna att träffas, som vi inte gör alltför ofta längre med tanke på olika linjer trots samma skola, bor på olika orter, osv.
 
Eftersom vi är panka (mest jag) men ändå har fritidskort, bestämde vi oss för att åka lite random-buss...se vart vi hamnar.
 
Vi hamnade i........*trumvirvel...*.........*BAM!*...BORÅS!
 
Konstens stad.
 
Jag tror att jag aldrig varit där tidigare. En timme busstur, å vips, så va man där. Vi gjorde inte så mycket mer än det som syns på bilden, men det var hur kul som helst.
 
Så det är ett tips till alla er där ute som är lika fattiga studenter som vi...åk ut och va random så löser sig resten!
 

Anders, Jan, Knut & per

Har inte blivit så mycket skrivande här. Men jag antar att det inte finns så många bloggsugna läsare heller, eftersom det fortfarande är sommar.
 
Det som skedde i måndags var något av det bästa på hela sommaren. Att äntligen få vara endast några meter från fyra av de bästa personerna som finns (egentligen Kerstin, Peter och Claes också). Nu vill man se 30 årsfesten igen!!! Paniiiik!
 
Säsongsavslutningen av Lotta på Liseberg kunde inte bli bättre. Allt var så bra.
 
Här är bilder och videos från i måndags. Det har tagit sådan tid att ladda upp klippen i hyfsad kvalité att det blev klart först nu. Men här kan man se allt från genrepet och allt från live-sändningen. Enjoy!
 
Genrep 
 
Live-sändningen
   
 
 

Allsang på Grensen 2014

 
Missa nu inte detta! 
 
Det var allt längesen vi såg vår lilla Alexander i tv rutan. Denna gång blir det på den norska allsångsscenen!

Lotta på Liseberg

 
Lotta på Liseberg som alla andra år!
 
Jag och systrarna ska dit den 11 Augusti, för då kommer After Shave och Anders Eriksson dit och bor vi så nära, vi har Lisebergskort, och jag är ihärdig med att boka sittplatser, så är det en självklarhet!
 
Denna gång va vi där med pappa för att titta på goingar som Robin Stjernberg och Caroline Af Ugglas. Två stora favoriter! 
 
För att gå rakt på sak...Robin Stjernberg har den bästa manliga rösten i Sverige. Så de så!
 

En riktigt bra dag.

 
 
 
 
 
 
Ut på äventyr!
 
Vår kära kusin Oscar kom en dag och föreslog att vi skulle upptäcka världen ute i den stora vida världen...eller staden Göteborg. Vi alla tre tyckte det var en strålande idé.
 
Vi begav oss över tröskor och snår för att tillslut hitta en liten restaurang som hette Hard Rock Café. Vi sträckte på oss, gick in med spänning i blicken och slog oss ner vid ett litet rundt bord. 
 
En vänlig servitris kom fram till oss och erbjöd oss allt vi kunde tänka oss. Vi beställde en hamburgare var och under tiden som hamburgarna stektes njöt vi av tjoet och tjimet som ljöd inne på restaurangen.
 
Våra hamburgare placerades tillslut ut på vårat bord, en till oss var. Vi mumsade och smaskade på våra möra hamburgare. Vi blev så mätta att vi nästan rullade ut ur restaurangen.
 
 
Vi fortsatte vår färd ut i vida världen. Göteborgs gator är tomma. Man kan blott se stjärnorna på himlen, höra skatorna kraxa och vinden susa. Vi går flera kilometer minst, tills vi stannar till då vi upptäcker något ljus som uppenbarar sig bakom ett gatuhörn. Det är en stor uteplats iklätt stora gullysande lampor. En man med utländskt ursprung välkomnar oss in och vi får sätta oss.
 
Vi beställer något att dricka. Jag tar Coca Cola.
Där sitter vi ett bra tag. Det börjar komma fler och fler till denna stora lysande kub. Allt fler samlas vid baren och man hör alla tjoa.
 
Vi njuter av kvällen.
 
När vi är nöjda, och orkar varken gå eller sitta där längre, ringer vi farbror Stig som genast kommer och plockar upp oss.
 
Alla somnar snabbt i bilen, lutar på varandras axlar och i drömmer härliga drömmar om dagens upplevelser och tänker: "Det här var en riktigt bra dag!".