Oh, the weather outside is brightful

Foto: Ottilia Holl 
 
 
Sent igår kväll då jag, syrrorna och pappa satt och tittade på film, får vi se att det äntligen faller ner snöflingor ner från himlen. Och det är inga små inte, utan riktigt stora flingor. Klockan är runt midnatt, men vi bestämmer oss ändå för att ta oss en promenad i snön. 
 
Det är kramsnö av högsta kvalité! Snöflingorna är så stora och så många att det blir skugga av dem och man får titta ner för att inte få dem i ögonen. Men oj vad härligt det var! Jag blir som (är alltid sån i för sig) ett barn såfort jag ser t ex en julbelysning eller snö ute. Det är något jag står för. Man ska inte växa upp för tidigt. Åtminstone inte låtsas vara vuxen för tidigt. Ett gott råd är att försöka vara så barnslig man kan hela livet. Då menar jag inte att man inte behöver ta något ansvar. Men man ska se allt ur sitt inre barns perspektiv. Då får man förståelse för mer saker i framtiden och samtidigt en gladare själ.
 
Nog om det. Tog dessa bilder på denna underbara snö! Är så glad att det ligger kvar på marken och inte blivit brun slask än. Ikväll och inatt är det minusgrader. Sist jag kollade var det -6 C° ute. Men är säkert mer nu. 
 
 ©Ottilia Holl
 
Härligt winter wonderland man bor i!
 
 
 
 

Dagens video

 
 
Grym, grym, grym är ordet!
 
Alla vinklar, alla rörelser, alla klipp...ALLT är exakt likadant som orginal! Förutom...ja..en IRL version.
Skitbra! Jag är grymt impad!

Snart jul

Bara tre dagar kvar i skolan, sedan ett murrigt, mysigt och juligt jullov, och bara åtta dagar kvar till jul. Spännandeeeee!
 
Eftersom systern har legat i soffan i över en vecka pga körtelfeber blir det att vi (fast det gör vi alltid ändå) sätter oss och har filmkväll och myser. Oftast blir det något som vi sett 10000 gånger förut. Julens Hjältar, Emil i Lönneberga (julavsnitt), Svensson Svensson firar jul, Pelle Svanslös, givetvis och slutligen barnfilmen Stjärnsystrar som vi inte sett sen vi var riktigt, riktigt små. Bra grejjjjjer :)
 
 

Så mörk är natten i midvintertid

 
 
Oj...fel av mig att fota luciatåg..det är ju numera förbjudet. Men det är ju bara lucia en gång om året...
 

I fredags firades det lucia i skolan, då esteterna sjöng. Mysigt som varje lucia. Däremot första gången för mig på den skolan. Fint pyntat och fin sång.
 
I lördags, då riktiga lucia var, gjorde vi som varje år. Vi vaknar vid 7 (notera att den 13:e iår var på en lördag), värmer på glögg, julmust och ställer fram pepparkakor och lussebullar och sitter och njuter av luciamorgon på svt2. 
 
Jag klädde inte själv ut mig eller något sånt, för det fanns det ju ingen anledning till. Men fint va det.
 

The Battle Of The Five Armies - SPOILERS

Okej....detta inlägg innehåller MASSIVA SPOILERS om The Hobbit: The Battle Of The Five Armies!!!
 
Ni har blivit varnade!....plus att boken är 77 år gammal, så...
 
 
Trots att det här med spoilers har blivit så allvarligt när det gäller större tv-serier och filmer, så tänker jag ändå dela med mig av ALLT jag reagerade på, tyckte och grät till. Och tro mig, jag avskyr spoilers.
 
Åter igen..boken har funnits i 77 år. De som är någorlunda intresserade av Tolkiens värld lär ha läst den.
 
Filmen är 2 timmar och 24 minuter, varav 20 min har klippts bort och kommer läggas på den förlängda versionen. Jag vet väldigt säkert att Sagan om ringen-triologin, extended, är ca fyra timmar/film. Filmen kändes inte heller som 2 ½ timme, den kändes som en timme. Man ville ha mer! Mer! Mer! Så gissa om jag köar till The Hobbit-boxen med extended edition. Lätt.
 
Abropå extended. Beorn syntes ungefär tre sekunder, sedan var han försvunnen och man såg honom inte mer. De har utlovat fler scener med Beorn på de där 20 minutrarna..det hoppas jag verkligen.
(Alla applåderade när Beorn/Mikael Persbrandt syntes i bild, och i eftertexterna. De va fint)
 
Smaug. Huvudnumret i hela Hobbit-triologin. Med sin mäktiga bas, sin vackra animation och sin glödande mage, strax innan han släpper elden lös.
Bard lyckades få död på honom cirka 15 minuter in i filmen. Ingen kunde ha gjort det bättre än Bard. Han blir filmens stora hjälte och tar även över befälet över invånarna i Dal.
För mig, kunde han ha dött senare. Åtminstone en mer utdragen scen. Jag gillar Smaug och skulle gärna se mer av vad han kan göra. Däremot håller jag med om att en drake mitt i en strid mellan fem arméer blir miljoner gånger svårare, så det går väl jämt ut.
 
Sauron. Som man har saknat den lille spjuvern. Det är intressant att se hur han fick den skepnad han har i Lord of the rings. Jag är även glad över att Peter Jackson valt att ta med Galadriel i Hobbit. Egentligen finns det inga kvinnliga karaktärer i The Hobbit, därav Jacksons val att ta in Galadriel, Tauriel och Bards döttrar Sigrid och Tilda.
 
Alfrid. Den äckligaste och fulaste karaktären, men också en av de roligaste. När det var som mest allvarligt och sorgligt, lyckas han liva upp utan att förstöra. Både Bilbo och Gandalf brukar ju hålla i den komiska underhållningen, men denna gång fick Alfrid första pris.
 
Bilbo. Det finns inte tillräckligt för att beskriva honom. Martin Freeman, gud, du vet exakt vad du gör. Och trots att jag alltid sett Bilbo som svag, just för att han faller för Ringens krafter, så blir han den som får ordna upp allas misstag, som vanligt. 
En otrolig tolkning och har gjort fans besvikna. 
 
Thorin. Jag har alltid gillat honom, såklart och ni som läst boken vet hans öde. Han har inte varit min favoritkaraktär men på film blev det så starkt. Han fick sin hämnd på Azog, samtidigt att han var villig att offra sig för att vinna kriget. Inte bara kriget mellan Thorin och Azog, utan kriget mellan alla fem arméer.
Hans avskedstal till Bilbo, och att alla dvärgar hyllade honom, och när Bilbo anlände hem och sa "Han var min vän", blev för mycket. Det fick mig att inse att man inte saknar kon förrän båset väl är tomt. 
Detsamma gäller Fili och Kili. De dog orättvist, men för en bra sak. 
 
Slutet. Dvärgarna fick det bra i Erebor. De fick ett fint farväl av Bilbo. Gandalf och Bilbo tog ett "på återseende"-farväl. Man ser Bilbo komma hem till sitt kära Bag End. Visserligen utan möbler i, eftersom alla i Fylke trott att Bilbo dött, och har därför börjat auktionera ut alla hans ägodelar. Men när han väl lyckas bevisa att han lever och ställer sig i hallen, tar han upp Ringen och tittar på den. När de sedan växlar över till "nutid" alltså till gamla Bilbo, hör man en knackning på dörren. 
 

Bilbo: "No thank you! We don't want any more visitors, well-wishers or distant relations!"

Gandalf: "And what about very old friends?"

Bilbo: "Gandalf?"

Gandalf: "Bilbo Baggins!"

Bilbo: "My dear Gandalf!"

 

 

Finare slut går inte att få.

 

 
 

Svenska Hjältar Galan 2014

 
 
Ni sitter väl och tittar på Svenska Hjältar galan som sänds just nu på TV4=
 
Hittills har man sett ca 10 sekunder av Alexander, då han deltog i ett intro med en mängd andra artister. Vi får hoppas att han dyker upp igen :)
 

The Battle Of The Five Armies

 
 
Jag är..
upprymd, lycklig, glad, ivrig, laddad, sörjande, ledsen, arg, och gråtfärdig, självmordsbenägen..
på samma gång.
 
Klockan 00.03 är det dags att ta farväl av Peter Jackson's genombrott, Tolkiens livsverk, min livsmening.
 

Now comes the day to bid you farewell

 
 
Jag vet inte hur jag ska klara det imorgon.  Nu sitter jag här vid Spotify, och gråter floder. Undra då hur det blir imorgon.
 
 
 


  

Ljus...ljus...strålande ljus.

 
Såhär fint har vi det! Känns lite England-varning med renen...^^
Är det NÅGOT som INTE får SAKNAS under jul..är det BELYSNING!
 
Jag, mamma och mina systrar är helt tokiga i det! Eller ja..tokiga i hela julen, får man nog säga!
 
Idag är det den tredje december...Det är alltså om 21 dagar..oj se där..jag kan visst matte...^^
Mycket skall hinnas göras innan dess. Däremot har jag sagt till mig själv att jag ska vara färdig med alla julklappar i GOD TID så man inte stresshandlar något den 23:e. Vill försöka få klart alla innan veckoslutet, men vi får se.
 
Har nu lagt till mååånga julfilmer i min "att se"-lista. Har redan sett en, samt som vanligt, en mängd julkalendrar. Det har blivit lite då och då...när man städar, när man pluggar, när man somnar och när familjen är samlad vid tv:n. 
 
Det är jul för mig. För att inte tala om julmusiken. Peter Jöback...Carola...Tommy Körberg..
 
Jag återkommer med mer prat om julen. Det kan inte bli för mycket av det. Vi har ju satt upp ljusstakar, ljusdukar, julgardiner och röda ljuslyktor överallt, men tänkte fota allt när det är klart. Det är det bästa nånsin. <3