Halkan

Igår blev halkan avklarad!
 
Har varit rätt så nervös inför den och kände inte att jag var på den nivån för att klara det riktigt. Och trots att både min körskolelärare, mina föräldrar och mina syskon försöker intala mig om att jag kör skitbra så kan jag ändå inte tro dem. Hur vet man när man är helt fullärd? Risktvåan/halkan gör man i slutet av sin körövning.
 
 
Är jag i slutet? Det är det jag inte vet...jag känner mig säker..det är bara lite finslipning..mest för att visa han som sitter med när man gör uppkörningen att man kan allt perfekt. Sen när man väl har körkort är det ju inga problem.
 
Så vi får se. Jag vågar inte ens skriva vilka planer jag har inför uppkörning för jag vet att det bara blir press för mig då. 
 
Hur som helst så blev jag med säkerhet godkänd och det känns bra. Det har tyngt ner mig ett tag nu men nu är det gjort! Förmodligen den enda och sista gången!

Day One

 
Äntligen än soundtracket till Interstellar ute på Spotify! Den (och givetvis The Last Goodbye) går på repeat här. Sån känsla!
 
 
 

The Last Goodbye

 
 
Billy Boyd...Pippin...you fool of a Took.
 
Varje rad du sjunger får mig att gråta. Varje gång.
 
Varför utsätter du mig för det här gång på gång?
 
Jag har svårt att acceptera att det här är slutet. 
 
It is the last goodbye of Middle Earth.
 
Jag kan inte förstå det. Det går inte.
 
Det kan inte vara slut
 
Snälla.
 
 
 
 
 
 

Drugstore Perfume

Happy Sen Halloween på er!
 
Idag är det öppet hus på min gymnasieskola, då vissa är guider, vissa marknadsför och vissa sitter och arbetar som vanligt för att 9:orna som kommer ska se hur en lektion går till. Obvious, men hur som helst...jag är en av de som sitter ner hela dagen, svarar på lite frågor om någon kommer in. 
 
För att visa dem ett praktexempel samt för att vi ska ha något att arbeta med, blev uppgiften: Vampyr. 
 
Sitter här, lyssnar på Famous Last Words och gör mig till en snygg vampyr. 

Ett ord: INTERSTELLAR

 
Ja...vad ska jag säga? 
 
Det känns som om man levt ett helt liv. 2 timmar och 49 minuter av något jag bara trodde att Sagan om Ringen-triologin hade. 
 
Jag såg första trailern av den i somras. Redan då kände jag "Det här kommer bli en rätt så bra film. Den måste man ju se!"
Idag fick jag det bekräftat. Det var längesen jag grät så mycket som jag gjorde till en biofilm. 
 
Och jag kan hålla med om....att när man ser affischen och trailern i början så tänker man att den verkar bra, men att den nog är som alla andra rymdfilmer...att det är nån actionhjälte, att de ska rädda Jorden mot någon varelse från en annan planet eller så.  
Men
Det är just det den inte är. Den är ett genuint mästerverk. 
Christopher Nolan - du har skrivit filmer som Inception, Batman, Man of Steel etc. De har varit bra, sjukt bra. Men inget toppar denna. 
Det går inte att jämföra varken regissör eller film med Sagan om Ringen-triologin. Det är en helt annan genre och det är något jag lever för, och alltid har gjort. Men detta kom som en nyfläkt och kommer att bli en del av filmhistoriens allra största filmer. Gravity, visst, jättebra, men denna var snäppet bättre. 
 
Varför? Det får ni se själva. Jag kan bara säga att den var mestadels dramatisk och dystopisk, men hade samtidigt en del roliga kommentarer. Den var gjort på ett konstnärligt sätt och manuset detsamma. För att inte tala om skådespelarinsatserna. 
 
Låt oss tala om Matthew McConaughey...som för mig var som vilken sprättbög som helst, och som nu är en av mina stora idoler. Antingen har han döljt sin skådespelartalang under skräpfilmer som "How to lose a guy in ten days" eller "Hemma bäst", eller så har han utvecklats och hittat sin grej. Redan när jag såg serien True Detective blev jag riktigt, riktigt imponerad. Sedan när han vann en Oscar för sin huvudroll i "Dallas Buyers Club" blev jag destomer imponerad och därför så oroade jag mig inte ett dugg inför den här filmen. 
Får inte Matthew en Oscar för bästa manliga huvudroll för detta, blir jag riktigt, riktigt förvånad. Detsamma gäller filmen, om den inte får en Oscar. 
 
För det är ju så, att Interstellar har allt. 
 
Tycker recensenterna det, tycker jag verkligen det, för de är alltid lite extra gnälliga när det gäller film. 
 

Alexander svarar på fansens frågor

 
 
En kvart av vår egna roliga, charmiga och gulliga Alexander. 
 
Denna video spelades in i Alexanders egna lägenhet, där han svarar på fansens frågor. Allt från frågor som berör hans eget komponerande, till frågor om hans favoritsoppa. Enjoy!

Hopp hopp