Oscarsgalan 2015

 
 
Då var årets Oscarsgala förbi. Det är lika kul varje gång! Från klockan 00.00 till 06.00 har jag ständigt suttit och följt galan. Det har varit väldigt mysigt och spännande. 
 
 
 
Angående de vinnande filmerna, är jag såklart besviken över att Imitation Game bara fick en Oscar av 8 möjliga, och som dessutom var över en rätt så lam kategori. Hade såklart hoppats på en Oscar för bästa manliga huvudroll för Benedict och att även Kiera Knightley fått en för bästa kvinnliga biroll. Men shit happens. The Theory Of Everything höll god kvalité så man kan väl säga att det inte var allt för dåligt att Eddie fick sig en. Men bara att få en nominering är stort, och det är något man ska vara stolt över. :)
 
En annan sak att påpeka, var ju att Grand Budapest Hotel fick 4 av sina 9 Oscar, vilket för mig är obegripligt, med tanke på hur mycket jag ogillade filmen. Visst, den hade sina stunder, och den är väldigt unik i sitt tänk, men är det en bra film? Njaa..inte riktigt. Jag beundrar Ralph Fiennes, men den borde inte fått så mycket uppmärksamhet som den nu fick, och borde absolut inte vunnit för Bästa musik. Lyssna på soundtracket och ni kommer tro att ni tagit LSD. :P
 
Här är den kompletta listan över vinnarna:
 

Bästa film
”Birdman”

Bästa utländska film
”Ida” (polen)

Bästa dokumentär
”Citizenfour”

Bästa regi
Alejandro G. Inárritu – ”Birdman”

Bästa originalmanus
”Birdman”

Bästa manus efter annan förlag
”The Imitation Game”

Bästa kvinnliga huvudroll
Julianne Moore – ”Still Alice”

Bästa manliga huvudroll
Eddie Redmayne – ”The Theory of Everything”

Bästa kvinnliga biroll
Patricia Arquette – ”Boyhood”

Bästa manliga biroll
J.K. Simmons – ”Whiplash”

Bästa animerade film
”Big Hero 6″

Bästa kortfilm
”The Phone Call”

Bästa kortfilmsdokumentär
”Crisis Hotline: Veterans Press 1″

Bästa animerade kortfilm
”Feast”

Bästa foto
”Birdman”

Bästa redigering
”Whiplash”

Bästa ljudmix
”Whiplash”

Bästa ljudredigering
”American Sniper”

Bästa visuella effekter
”Interstellar”

Bästa musik
”The Grand Budapest Hotel”

Bästa sång
”Glory” (Selma)

Bästa produktionsdesign
”The Grand Budapest Hotel” 

Bästa kostymdesign
”The Grand Budapest Hotel”

Bästa makeup & hår
”The Grand Budapest Hotel”


Alice och Vincent i snön

 
Min son och dotter ute i snön och har sig. Bilderna är tagna för några veckor sedan, men själva poängen är att jag vill visa vilka underbara varelser som man får spendera tiden med här hemma varje dag. Puss på er, Alice och Vincent!

Jupiter Ascending

 
 
Igår var det bio igen. Denna gång med pappa och Linnea och vi såg Jupiter Ascending med Channing Tatum och Mila Kunis i huvudrollerna. Ja, man förstod ju att den skulle vara bra med tanke på att skaparna av Matrix gjort denna. ;) 
 
Älskar sportlov. :) Synd att det nästan är slut imorgon. Samma gamla söndagsångest...tyvärr.

Kingsman: The Secret Service

 I måndags var jag på bio (som alltid) med Max, Linus och Andreas. Det blev Kingsman: The Secret Service med Colin Fifth i huvudrollen. Bra film med bra handling och bra skådisar. Rekommenderas!
 
Nu när Linus har körkort fick jag åka med honom för första gången. Var inte det minsta nervös för det heller ;)

Alexander Rybak som Elvis Presley (Don't be cruel)

 
Nytt om Alexander!
 
Han medverkar tydligen i ett ryskt program. Är inte 100, men jag tror det går ut på att en artist ska försöka härma en annan artist/legend. Och när jag säger härma menar jag verkligen...HÄRMA. Videon talar för sig själv. ^^

Gerard Way Fryshuset Stockholm Februari 3 2015

 
 The Bureau - Öppningslåten på konserten och på skivan. Underbar!!!
Se fler här!
 
Trodde aldrig att den här dagen skulle komma...så kom den! Snabbare än jag hann inse! 
 
Innan jag börjar prata om konserten och Gerard och alla känslor kring det, så vill jag skänka min far ett STOOOORT TACK för att han ställde upp under denna dag genom att köra 6 timmar upp till Stockholm för att sedan sitta och vänta utanför konserten i ca 1 ½ timme för att sedan köra 6 timmar tillbaka till Göteborg! Kan inte vara mer tacksam! Tack!!!
 
Har pratat om detta tidigare. Men känslan när jag insåg att jag skulle få chans att få se åtminstone en av My Chemical Romance medlemmen live (huvudpersonen i bandet, om man säger så). Det var så overkligt att..jag har ännu inte reagerat eftersom...det finns inte. Det är något som är omöjligt. Meeeen så har det hänt! 
 
Mina systrar var där som alltid och efter konserten köpte vi varsin gig-tröja med ett stort G på framsidan och på baksidan hela turné-planen. 
Så, är sketanöjd och blev så otroligt glad när han sa att han nog skulle återkomma nästa år med konsert och ny skiva!!!
 
Tack Gerard!!!