Onsdagssjuk

God morgon får man väl säga! Eller ja, för er som jobbar eller studerar denna dag så kryper det ju fram emot lunch. Men för mig är det morgon. Blev sjuk i fredags och förkylningen har suttit hårt, så är hemma än idag. Tyvärr rann bara helgen förbi och helt plötsligt var det bara måndag...och nu är jag här. Måste iallafall gå imon, hur mycket jag än hostar eller snyter mig. Ska ta igen ett gammal seminaretillfälle så jag också var borta. Sista chansen att klara kursen. Har man inte gjort alla delar får man ett F helt enkelt. Surt men sant.
 
Men jag ska inte klaga. Det är ju rätt så mysigt att vara hemma. Mycket mysigare än att vara i skolan, däremot vill man ju gärna vara frisk när man väl får vara hemma..^^ 
Men igår vaknade jag rätt tidigt och gick och satte mig och kollade Return of the Jedi. Sen kom Elvira och joinade. Det kvittar hur många gånger jag ser mina älskade filmer. Samma tårar och gåshud kommer fram ändå. Jag menar, kroppen borde ju ändå lära sig någon gång vad som komma skall? xD
 
Men samtidigt är det härligt, så jag är tacksam över att spänningen finns kvar. Vore ju tråkigt om man inte kunde njuta lika mycket av filmerna som jag gör nu.
 
Hur som helst, så idag blir det lite fotouppgifter som skall göras, samt förbereda mig inför seminariet. Kanske det blir lite Indiana Jones eller något liknande medan jag pluggar...;)
Solen skiner däremot och kaninerna ska ju ändå ut så det blir nog mycket sånt innan :)
 
 En fin sol
 
 
 

Alice 1 år

Idag fyller min älskade, underbara Alice 1 år! Så idag har hon fått springa lite extra mycket ute och fått lite ledigt ifrån de 6 energikrävande ungarna som fått stanna kvar i buren sålänge.
 
Älskar dig Alice <3 Du är hur go som helst och väldens snällaste mamma!

"Chewie...we're home."

 
 
Det här är så stort att det nästan är för svårt att skriva om. Det var 38 år sedan vi såg Han och Chewie för första gången. Kanske inte för mig då eftersom jag inte fanns -77 men ändå. Sista gången vi såg dem ihop och även Luke och Leia var -83 i Return of the Jedi. 
 
I denna andra teaser trailern får man se Vaders sönderbrända mask bevarad, en gammal stjärnkryssare som kraschat, R2D2, höra Lukes röst, återigen stormtroopers och till slut Han och Chewie. Har sett teasern om och om igen och jag får gåshud varje gång och blir alltid våt i ögat. KAN DET INTE BLI DECEMBER SNART!? 
 
Hoppas ni förstår att det här är ett historiskt ögonblick som man inte bara kan prata klart om. Lär tjata sönder det här tills jag är helt tom, vilket jag antagligen är i graven. Att se alla igen kommer förändra hela min bild av Star Wars vilket både känns sorgligt och stort. Var det är sorgligt? Jag kommer nog aldrig kunna se orginalfilmerna på samma sätt igen, vilket jag kommer sakna eftersom jag verkligen älskar hur allt slutar. Alla Ewoker dansar tillsammans med Luke, Leia, Han, Chewie, R2D2, C3PO, Lando, Yoda, Obi-Wan och Anakin Skywalker efter att de lyckats förstöra dödsstjärnan och utplåna kejsare Darth Sidious. Allt slutar verkligen perfekt. 
 
Men att få se alla igen, få se fortsättningen och få se alla moderna effekter som inte kunde göras på 70-talet. Nog för att jag uppskattar tekniken de använde sig av då, med tanke på att de använde sig av modeller med sådana otroliga detaljer. Så visst, dagens teknik med animering är så otroligt välgjord, men det är så coolt att man för 40 år sedan har kunnat skapa sådana storfilmer! 
 

SciFi-Mässan 2015 i bilder























Årets mässa!
 
På grund av pengabrist blev det inte jättemycket jag fick med mig hem i år. En pin samt (inte så litet dock) David Prowse's autograf! Att ha träffat självaste Darth F*****g Vader är något jag aldrig kommer att glömma! Så coooooooooooolt! Så nu ska jag köpa ram på Ikea och rama in. 
Ossi och Linnea följde med som tur var, men på plats träffade vi även Linus, Jesper, Max och Andreas som vi hängde en del med. 
 
Sen förra året har vi pratat om att åka till Comic Con i Stockholm, vilket är ÄNNU större än SciFiWorld. HOPPAS DET BLIR AV! (Helst av allt vill man ju till Comic Con i San Diego där man kan stöta på Peter Jackson, Benedict Cumberbatch, Andrew Lincoln och massa andra riktigt cooooola människor! Men det är nog en dröm som inte slår in på ett låååångt tag).
 
Ha det!
 

Anna på översovning!

Nu när det är lov är det så mysipyspys att träffa Anna och co. Däremot blev det bara Anna denna gången, men så var det bestämt från början. Så hon kom hit i fredags för att myyyysa med B&J, snacks, massa dricka och massa go film! Det blev såna där filmer man alltid ser när man snart är 19 år...t ex Kejsarens nya stil och såna goingar ^^ Sedan käkade vi tacos med mina älskade systrar också, kan det bli bättre än att ens tre närmaste umgås med en samtidigt? :)
 
Sen fick hon äntligen träffa och hålla våra sex underbaraaaa kaninungar som nu är 5 veckor gamla! På bilden ser ni Valentin, men hos mamma Alice finns även Petter, Alicia, Botvid, Ros-Marie och Valdemar! 
 
 

En perfekt dag för ett lov

Nu när man har lov (aaahhh) så får man ju se till att göra sånt man verkligen känner för! Solen är ju mestadels framme och har varit nu under påskhelgen, så då har det blivit mycket utomhus och inte så mycket hemma. Det är ju så det ska va, eller hur? :)
Igår fick jag mig en lång sovmorgon innan jag tog tåget med Anna till stan för att bara hänga. Har visserligen inte en spänn men en liten visit på McDonalds har man alltid råd med. Sedan fick Anna köpt ett gäng snygga grejjer medan jag mest fönstershoppade. 
Dock fick jag med mig en skinnjacka hem från Missäy för 399 :- ...lite har man ju på det så kallade "framtidskontot" men det är meningen att jag ska försöka lägga ut det för att sedan kunna betala tillbaks därifrån, antingen efter studenten, min födelsedag eller om nu kanske mamma elr pappa väljer att bjuda på den. För det var verkligen kris. Hade enbart min vinterjacka och jag står inte ut att ha den i den här värmen!
 
Så jag tyckte änna att jag förtjänade den ^^ 
 
Som vanligt garvade vi mycket och det känns alltid i mungiporna efteråt. Det är därför Anna är min bästa vän. Det är för att man nästan kissar ner sig varje gång vi träffas! (Det har hänt små olyckor ibland...men det var längesen) 
 
 14 juni 2012

På en annan dag

Då var man tillbaka efter grill på påskafton, pizza i Alingsås med pappa på påskdagen och fika vid havet på annandag påsk. Sicken påsk!
 
I Alingsås bjöd även min fina pappa på en skjorta på Ginatricot, medan mina andra kära systrar också fick välja ut något! Jag övningskörde hela helgen vilken verkligen har behövts! Det är viktigt att hålla igång det.
 
Lovet ser fiiint ut! Förutom att det lär bli en del förberedelser inför nationella prov i svenska som är direkt efter lovet, lite inlämningar etc, så är det späckat med grejjer. Förutom att jag ska ha det mys med film o serier som alltid, blir det mycket umgånge med vänner och sådant. ^^ 
 
Imon blir det att åka till stan med Anna, sedan kanske träffa Ida lite på kvällen. På onsdag blir det ev storstädning + åka och kolla/prova balklänning, på tordag kommer Anna hit och sover över (!), på fredag är det plugg (ev hjälp av pappi), på lördag är det SCIFIMÄSSA 2015!!! och söndag som vanligt - vilodag/ångestdag.

Najs vecka!!!!!!!
 

Glad Påsk!

 
Önskar Vera, Valdemar, Botvid, Alicia, Alf och Petter.
Kan man få något bättre i sitt påskägg? Jag tror inte det. 
 
Mamma Alice, pappa Vincent och Sigrid önskar glad påsk från sina burar! 
 
Ha en go påsk!

SciFi-Mässa 2015

Bara 10 dagar kvar till en av årets BÄÄÄSTA dagar!!! 
 
Är så glad över att David Prowse kommer! De gånger han väl tänkt komma till Göteborg har han blivit tvungen att ställa in, och när han väl har kommit har han varit i Stockholm. Jag ser MER en gärna fram emot att få träffa den man som representerar en av filmhistoriens absolut bästa och underbaraste karaktärer - Darth Vader.
 
Sedan är jag glad att ännu en dvärg kommer på besök. Förra året kom Stephen Hunter (Bombur) till mässan. Sedan önskar jag bara att de kan få hit en The Walking Dead-skådis också. Förra året kom David Morrissey aka The Governor till mässan i Stockholm. SNACKA om att jag var deppig...ångrar fortfarande att jag inte åkte upp.

Så nu är det bara att vänta på årets grymmaste dag!!! (Detta slår t o m studenten...!)