Alla hjärtans dag

 
Får önska er alla en glad och kärleksfull Alla Hjärtans Dag, då. Idag firar jag denna mysdag med umgänge av familj. Ett rätt så vanligt sätt att fira det på för de som inte har någon speciell person på det sättet, i sitt liv.
 
Men, märkte idag i affärerna att folk är som galna. Hjärtan och presenter överallt, blommor och kartonger, ja allt. Det är jätteroligt att folk engagerar sig så på denna fina dag.
 
Kvällen blev alltså följande. Tacos, film, mys och.....mys :)
 
Som avslutning på kvällen tänkte jag dela med mig av lite ren fakta om hjärtans dag. Enjoy!
 
  • Alla hjärtans dag är en temadag om firas den 14 februari varje år och har sitt ursprung i traditioner som uppstod kring helgonet Sankt Valentin under medeltiden i Frankrike och England. Den kallas därför också Valentindagen eller Sankt Valentins dag.
  • Allt började inom den katolska kyrkan redan i slutet av 400-talet.
  • I 1300-talets England och Frankrike blev Valentindagen en fest för ungdom och förälskade, och parbildningslekar av olika slag var vanliga.
  • Under medeltiden uppstod där också en sed att skriva kärleksbrev med rimmande dikter till sin käraste.
  • Sankt Valentin blev dömd till att lida martyrdöden efter att ha trotsat Claudius ll förbud att viga unga par. Men, innan Valentin avrättades lyckades han smuggla ut ett kort till fångvaktarens dotter  som han var mycket förälskad i: det första Valentinkortet och ursprung till seden att skicka kort denna dag. Valentin sägs även ha haft för vana att plocka blommor i trädgården och ge dem till älskande par. Detta påstås ha givit upphov till seden att ge varandra blommor på Alla hjärtans dag.

Faktiskt väldigt intressant. :love:
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback