2 st biobiljetter från Estrella

 
Ett tag innan jul så deltog jag i en tävling då man skulle snabbast lösa memoryt på Estrellas hemsida. Jag kom på plats 50 av några hundra, men lyckades ändå få mig två biobiljetter! Najs! Ser gärna filmen igen, den är ju så go! 

Sjuk

 Ny kopp från RoligaPrylar.se!
 
Har idag valt att stanna hemma från skolan denna fredag. Känner mig sjuk och då är man nog sjuk och då ska man vara hemma.
 
Så det blir långledigt för min del..höhö. Ikväll blir det väl inget speciellt att göra mer än att försöka bli frisk. Tråkigt men sant.
 
Imorgon blir det däremot roligare. Då drar Melodifestivalen igår igen, då vi i familjen ska sätta oss och titta. :)
 
INTE NOG MED DET! Så sänds nya avsnitt av SHERLOCK på SVT1 direkt efter Melodifestivalen, så är....GANSKA så taggad!!! För er som sett, utan att spoila, så...slutar ju säsong 2 lite.....eller rätt så..SPÄNNANDE!!! Sherlock är en av de bästa och mest genomtänkta tv-serier som gjorts måste jag säga. Inte nog med att storyn är bra så är ju favoriterna Martin Freeman och Benedict Cumberbatch med i huvudrollerna och båda gör det fantastiskt. Måste säga att denna Sherlock är bättre än den som Robert Downey Jr gör, tyvärr, men så är det.
Hatar egentligen tv-serier, men gud, riktigt bra. (Nu pratar jag inte om komedi-serier etc). Game of Thrones är det samma nivå på, något man också får panik på och orkar inte vänta till april...
 
Men som sagt, imon....! :) 

Dagens låt

 
En låt man inte tröttnar på i första taget :)

Benedict Cumberbatch

 
Har idag legat i soffan och tittat på Star Trek - Intro Darkness som hittills är den bästa av Star Trek-filmerna. Åh jo! Varför är den så bra? Jo, tänkte skriva lite, så häng med!
 
Det var när jag såg denna på bio i maj 2013 som jag första gången såg Benedict Cumberbatch i någon film. Redan då blev jag fängslad i hans sätt att agera och tolka Khan. Han ansiktsuttryck och hans otroligt mörka tonläge när han pratar, giver honom en väldig respekt, som passar till både Khan och andra roller han tidigare och senare spelat.
 
Det gick några månader tills jag fick läsa att han skulle göra rösten och agera som draken Smaug i "The Hobbit - Desolation of Smaug". Precis som jag föreställt mig vart det en succé. Sicken gåshud man fick när man hörde trailern och när man äntligen hörde Smaugs röst! Imponerande.
 
En sida jag dagligen besöker är IMDB.com. En otrolig sida med ALLT du kan tänka dig inom film. Har ett stort intresse i att sitta och söka samband mellan olika skådespelare, vilka som tidigare spelar mot varandra och vad som är på g för någon, etc. Gillar att sitta och läsa biografin och få nya film-tips utifrån skådisar. Det är så roligt! Kanske ingen annan som gör så, men sån är jag!
 
Det var på IMDB som jag fann att Cumberbatch tidigare gjort en roll som Stephen Hawking från 2004. Den fanns på youtube och jag började titta. Jag tyckte den var sketabra! Storyn var söt (mest verklighetsbaserad) och hans agerande som Hawking var makalös. Tror han har fått en del awards för den rollen. Att kunna spela en annan person, samtidigt som man spelar en person med motorisk neurosjukdom är svårt, eftersom mannen bakom karaktären inte har det.
 
Beroende på hur skådisar agerar med gester eller med en replik, kan det fastna i min näthinna, så memorerar jag det och kan sedan tänka på det en hel dag, eller bara bli upprymd i att gå in på denne skådespelares IMDB eller se om filmen för att man får en sådan känsla när man får se.
 
Det är mycket därför jag har börjat gilla Nicholas Hoult så mycket. Han är en ung skådis, men ändå så bra. Man kan vara en bra skådis på olika sätt. Alla passar inte i drama t ex, och det är ofta en genre som många utgår från att man är bra. 
Men det jag gillar med Nicholas är t.ex hans gester i Warm Bodies. Att spela zombie kanske inte är helt lätt, eftersom man måste tänka på att alla rörelser ska vara slappa, men ändå hålla uppe kroppen. Sättet han gör det på, gillar jag. 
 
På samma sätt gillar jag Ben Cumberbatch, inte just zombie kanske, men lite som sagt i Stephen Hawking-filmen, eftersom han spelar en som blir progressivt förlamad. Det kan inte vara lätt när man är fullt fungerlig. 
 
Jag brukar inte prata om detta med mina kompisar eller med min familj ens. Det är inget jag skäms över, men det är heller inget jag går runt och säger, för det kommer ändå aldrig upp i ämne. Så då kan ju jag syssla med mitt mini-skådespeleri hemma i badrumsspegeln själv.
 
P.S Köp Star Trek - Into Darkness :)
 
 

Dagens låt

 
Riktigt bra låt, riktigt bra video, enjoy!

Håkan Hellström bokat!

Yeeeeees! Idag har vi bokat tre biljetter till Håkans konsert i Slottskogsvallen - den enda han gör iår! Så man får passa på!
 
Trodde först att vi inte skulle kunna gå, med tanke på att vi är tre stycken urfattiga studenter, men så kom mamma där och gav oss lite undansparade pengar. Hon är för go <3
 
Och nu är det helg, då är det meningen att vi i familjen ikväll, fredag, ska hyra film och mysa :)
 
 
Slottskogsvallen 2011 - "Dom där jag kommer ifrån"
 
Någon har kommenterat klippet och påpekat att det ser ut som att Håkan tittar snabbt in i kameran vid 0:30.
Ser lite ut så va? :)

Mark Hamill svarar på frågor

 
Igår svarade Mark Hamill på frågor, allt från Star Wars till favoritpizza. Läs frågorna och svaren genom att klicka på den najsiga bilden. Enjoy!

P3 Guld 2014

Sitter här med familjen och kollar P3 Guldgalan. Det är lite intressant att titta på eftersom det är helt random artister och grupper som man aldrig nånsin hört talas om. 
 
Trots att man inte hänger med, så håller man tummarna på att Håkan vinner "Guldmicken" och "Årets låt", annars undrar man vart Sverige är påväg.. :P
 
 

Dagens låt

 
 

The Key To Erebor

Denna fick jag av Oscar i julklapp idag efter hans vistelse i Nya Zeeland. Nyckeln till Erebor - the lonely mountain!
 
Blev sjuuuuukt glad! Hade skojat innan om att han skulle köpa någon grej till mig, men räknade aldrig med det på riktigt! Den är en välgjord replika och står nu i min skrivbordshylla Bilbo och Merry & Pippin!
 
 
(Den glöder inte IRL, ville bara ge fokus på nyckeln ^^)
 
Fílí: "If there is a key, there must be a door!"


 
 

Oscar hemma

Imorse klockan 9 kom Oscar, min käre kusin äntligen hem från Nya Zeeland! Han åkte den 14 (tror jag) december och kom hem nu en månad senare. Han har varit med om EN HEL DEL, bl a besökt Hobbiton..(!!!!)
Har precis kommit hem från gymmet (där det var ett TAAAG sedan jag var på). Började försiktigt med lite CXWORK och eget arbete efteråt. Känns gût!

Så nu tänkte jag och Ossi skypa lite och spela lite, like the good old days ;)
 
 
 
 
 

"That's too much.."

Denna fredagskväll, jag och Linnea, ensamma. Elvira är hos pappa och dom andra sköter sig själva någon annanstans ^^
 
Då blir det Ben&Jerry's, som jag gjort mig välförtjänt av efter att ha intensivpluggat denna vecka, samt förra veckan (notera att vi fortfarande hade lov då..) för att klara provet. Vettefan hur det går, men det kändes okej.
 
Så nu är man utmattad, men myssugen.
 
B&J, en go syster, kollat klart Pip-Larsson, och nu: Warm Bodies!
 
 

Bra saker med 2014

Nu när det är nytt år, tänkte jag göra en liten analys på det kommande året, bra saker, eventuellt anus-saker med 2014. Enjoy!
 
BRA
 
1. Jag fyller 18 år!
 
2. Bra filmer på bio - t ex. X-Men - Days Of Future Past
                                            The Amazing Spider-Man 2
                                            The Hobbit - There And Back Again
 
3. Jag får rösta i riksdagsvalet
 
4. Alexander gästar "Så ska det låta" i februari :)
 
5. Alexander ska ha en konsert med ungdomar med stråkinstrument i Göteborg. Får se till att skaffa biljett!
 
6. Eventuellt Håkan Hellström-konsert som varje år. Det enda det hänger på nu är mina syskons ekonomi.
 
7. SciFi-mässan!!!
 
ANUS
 

1. Att inte Star Wars episode 7 kommer ut 2014, utan 2015...-.-
 
2. Har ett halvår kvar med matte...-.-
 
Var ju inte jättemånga dåliga grejjer, hittils. Men det är väl bra att man inte vet vad som komma skall. Vem villgå och vänta på att dåliga saker ska inträffa? :P
 
Kommer för tillfället inte på fler "stora" bra saker, men givetvis lär det dyka upp fler :)
 
 
 Bilder från nyårsafton. Enjoy!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
:)