According to Jim

God morgon!
 
Idag var det ingen vanlig dag, för klockan 07:00 gick vi in till mammi och grattade henne på 47-årsdagen!  Hon fick frukost på säng, en liten kalashatt på huvet och paketer. Av sina kära barn fick hon sin favoritparfym samt ett nagellack.
 
Nu är det torsdag, dagen innan långfredagen, så imorgon är alla lediga. Så då åker vi till Solbritt, mammas moster och hälsar på henne lite. Sedan är det lov!
 
Men innan det, återstår en skoldag kvar. Med en inställd spanskalektion, så är ändå ganska bra. En sovmorgon gör det inte direkt tråkigare. ;)
 
Snart är det ju påsk och man känner i luften att det är vår. Solen står på och vinden är mildare. Inte hunnit komma några riktiga färger än. Gräset är fortfarande gult och träden fortfarande nakna. Men det har börjat ploppa upp lite blommor i rabatten har jag sett. Har varit en lite för lång vinter känner jag ;) Men.... på söndag ska man ju vrida om klockan en timme, till sommartid! En timme till godo.
 
Så nu sitter jag här i morgonrock, dricker lite te och kollar på "Jim's värld". Myyyys!
 
 

Star Wars Maraton

 
Den 12-18 april blir det grejjer på tv6
 
Då visar de alla sex filmer, en varje kväll! Myyyyys! Passar bra efter en rolig mässa också.
Hade faktiskt planerat att ha ett maraton snart, men med alla sex filmer på samma dag då, men det kan man ju ha ändå. Man tröttnar aldrig på dem. :)
 
 
 
 
 
 

Molitva

Bild: © Rybaklover 
 
God måndag på er! För mig tillbringas den hemma ännu en dag, efter helgens sjukdom. Det jobbiga just nu är alla nysningar och snuva, som man inte direkt kan gå runt med i skolan. Men försöker gå imorgon.
 
Nu sitter jag här och lyssnar lite Spotify. Nyss spelades ESC vinnarlåten Molitva från min riktigt blandade spellista. Bra låt :)
Vi får se vad som händer med dagen, men nu är man så sjuk så det lär inte bli så mycket. Film är ju jag väldigt förälskad i, så det kanske man skulle ta och mysa med lite. Man får aldrig nog av film. Tur att det finns så mycket.

Humans need nature

Klicka på bilden för att komma till videon!
 

En gullig och bra intervju med Harrison om miljö, denna gången. Trots att han är skådespelare, är han ingen ytlig Hollywood-fjolla för det. Nej nej, han är faktiskt riktigt bra på det här med att prata och lägga fram argument och att tänka, vad är bäst? Så det är riktigt kul att se. 
 
H. Ford: "Humans need nature, nature doesn't really need humans." 
 
True story..

Jurassic Park 3D

Jurassic Park-filmerna har man ju verkligen sett...tusen gånger. De är riktigt underhållande att se på och jag har alltid gillat dinosaurier, varför vet jag inte. Men inte så mycket som en killkompis i min klass. När han var liten kunde han svara rakt av vad man än frågade om någon speciell ras. Nej, nej. 
 
Men, oavsett hur många gånger man ser Jurassic Park, är det lika trevligt. Jag såg nu på sf.se att den 1 Maj börjar de visa 3D-versionen av första Jurasic Park. Roligt va? Har man nästan lust att gå och se på, bara för att. :) Har ju även pratats mycket om en Jurasic 4 också. Hoppas på det. Många nya uppföljare som är planerade nu. Star wars, Indiana Jones, Jurassic Park, Iron Man, Transformers, ja, rubbet.
 
 

My Chemical Romance

Idag läste jag på text-tv att My Chemical Romance "emogruppen" som de skriver, ska lägga av. De har varit ett band i 12 år och skapat underbar musik. Känns sorgligt, även om de lägger av för att de ser att det inte kommer kunna skapas mer. En del bandmedlemmar har även hoppat av tidigare, och de insåg sedan att de inte skulle kunna fortsätta med bara fyra kvar, vilket är tråkigt. Men deras musik finns som tur är alltid kvar. Hade dock alltid velat se dem spela live.. 
 
Detta är liksom låtar som följt med en så länge, som ger en rysningar och fina tillbaka blickar. Men även, fasen vad grym musik! Man inser inte det alltså. Otroligt!! För detta är nämligen låtar vars melodi aldrig tidigare konstuerat. Jag menar, ofta har ju typiska fjortis-rockband ett visst sound som många andra har. T ex de som sjöng "Falling" nu i Melodifestivalen. Det finns 10000 likadana rocklåtar som låter så, men dessa har något speciellt som gör att jag verkligen trivs. 
 
Här är mina favoritlåtar med MCR. Enjoy <3
 
Framförallt hela "The Black Parade"-albumet från 2006. Men detta är mina utvalda favvosar!
 
Demolition Lovers 
 
The End. & Dead!
 
 Helena
 
 I Don't Love You
 
 Welcome To The Black Parade
 
Cancer
 
 Mama
 
 
 
<3 So long and goodnight <3

Trevlig helg

Åååh.. Igår var det en väldigt jobbig dag. Elvira fyllde 19, vilket var väldigt roligt, såklart. Men.. redan på morgonen kände jag mig konstig i halsen och lite ont i huvudet. Sedan dess låg jag i soffan i vardagsrummet med dunkande huvudvärk, hög feber och ont i halsen. crap.. Elvira hade tydligen smittat mig, för hon var sjuk någon dag innan det bröt ut på mig.
 
Så det var inte roligt. Vi fick ställa in firandet med farmor och farfar och istället familjefira smått med mamma. Så kan det vara. 
 
Nu ligger jag i sängen, vaknade tidigt (?) och kollar på...något fail program på tv. Mår bättre, men fortfarande dåligt. Bara inte resten av lördag och söndag blir jobbig. Att detta är en snabb sjukdomsprocess.
 

Strövtåg i hembygden

Min klasskompis håller hela tiden på att uppdatera sin Facebook-status om hur det går för hennes hund att få ut sina söta valpar. Ser ut på bilderna som det är små labradorer. :)
 
Dagen började bra med en inställd spanskalektion. Vill man ha någon lektion iställd, så är det spanskan.
Senare ikväll blir det CXWORK och vanlig fritid. Ska nog ta och försöka fortsätta på "Låt den rätte komma in" som jag började läsa på förra året. Ja, sedan kom ju julen och skolan och allt, så den har blivit lite dammig nu. Men jag tänkte att om jag skriver det här på bloggen har jag ju "lovat" mig själv och ni som nu läser detta, så jag inte kan komma undan. Jag vill även börja på fjärde boken i Twilight-serien, men för att börja på den måste jag ju slutföra denna. Såna e vi.
 
Det är inte långt kvar heller till SCIFI-mässan!!! Bara 2 ½ veckor kvar.... Ärligt talat, jag ser så otroligt mycket fram emot det! Får spara mars' månads studiebidrag så man har en hel tusing att gå runt och köpa grejjer för. Har även erbjudit mig att åka runt nu veckorna innan och sätta upp affischer. Får se om de behöver min hjälp.
 
 
 

Dagens bild

 
 

SciFiWorld 2013

Som jag nämnt för ett tag sedan är det nu igen, äntligen, dags för Sci-Fi Mässan igen! En av årets alla höjdpunkter!!! Har redan pratat och förklarat var det innebär så mycket, så antigen googlar ni eller så kollar ni i mina gamla inlägg. ^^
 
Men..ville bara visa en summering av de gäster som dyker upp, eftersom jag detta år är sjukt nöjd! Enjoy!
 

Prima Ballerina

Helg! Äntligen! Ikväll blir det först en ZUMBA med pappa och Linnea, sedan myys hemma hos pappa. Det är ju ändå så helger ska vara, inte sant?
 
Lite sur bara... Helgen blir nog bra, men veckan därefter.. De har ändrat vårat schema en hel del, vilket krånglar till det för samhällseleverna. Det gör att vi ibland kanske börjar tidigt med en kort lektion, sedan tre timmar håltimma (???) Det är ju inte klokt. Vad ska man göra på den tiden? Spela Minecraft? Jo, kanske det, men skolan har låst ute alla minecraft-servrar så man kan bara spela offline.
Man vägrar ju självstudera, vilket man inte ska behöva göra. 
 
Så är lite småsur såhär på eftermiddagen, men i övrigt känns det faktiskt ganska bra. 
 
 
 

Det kommer aldrig va över för mig

Btw, märkte att de tagit bort Håkans låt från Youtube som jag tidigare länkat i "Dagens låt". Får ta och länka den igen, men denna gång via Spotify. Där finns den nu. Lagligt, hela, och med mycket bättre kvalité.
 
Enjoy!
 
Håkan Hellström – Det kommer aldrig va över för mig
 

Såna e vi.

Denna vecka kör vi hårt, som vanligt. Idag var det Zumba på schemat igen. Passet börjar med en en gammal, riktigt lång och go mixning av olika låtar som varar i ca 10 minuter. Mmmm..får gåshud av vissa toner och hela stämningen, just på den mixningen!
 
Har även haft spanskaprov..bara 1½ år kvar med det...buuuuh.. Tror ärligt talat att det inte gick så bra. Jag har ju inte direkt tränat och förberett mig, för det går bara inte med spanska. Men, vad gör ett omprov i det stora hela? ;)
 
Nu är man nyduschad och fräsch, och trött. Så ska nog krypa ner hos ena systern min och titta på något nostalgiskt och trevligt. Vi brukar annars titta på gamla serien Eva och Adam eller kanske Ebba och Didrik eller någon gammal julkalender från 90-talet. Såna e vi.
 
Det bästa med dagen (förutom Zumban) var att jag idag började 12.55 (!) så jag vaknade vid 9 (!) och tillbringade dagen med Linnea och mamma som också var hemma idag. Vi tre tittade på MacGyver som jag nämnt tidigare. En (numera) mesig serie från 80-90-talet. Ja, när jag säger mesig menar jag att den är mild och "kärleksfull" nästan, om man jämför med actionserier idag. Lite "tänk på vad han känner när du gör sådär". Lite den. Men ändå med spänning och karaktär. Har blivit vår lilla grej det här med att alltid kolla på MacGyver på kanal 9 kl. 11.10 varje gång jag har sovmorgon eller är ledig. 
 

Dagens låt

 
Idag spelades Håkans nya singel "Det kommer aldrig va över för mig" på radion för första gången någonsin. Har lyssnat på den, och det är riktigt bra. Hur kan man lyckas så många gånger i rad? Med så många album?
 
Lustigt att jag precis satt och lyssnade på Håkan nu direkt innan jag hörde den nya. ;) 
 
 

Nej, åt det gamla ska vi binda vackra kransar

 
Och ta vårt liv och mina katter som de är.
Och trots all kärleksbrist och trasighet och fransar
Dig skall jag älska livet ut, dig har jag kär!

Onsdag eftermiddag efter en stor, go portion tacos som det bjöds på idag i matsalen. Mmmm.
Nu åt psykologi och engelska, sedan ska jag ta mig en go RPM och plugga rejält på spanska, som jag fruktasvärt, sorgligt nog har prov i imorgon. Jag ska verkligen fira när jag har haft sista spanskalektionen i mitt liv!
 
Så nu sitter jag här bland skåpen och lyssnar på Håkan Hellströms version av "Trubbel". Väldigt fin låt, och en ännu bättre version på en väldigt fin låt. Rekommenderar.
Ser väldigt tomt ut i skolan, märker jag. Brukar definitivt vara myycket mer folk, men jag vet inte, många har nog lektioner såhär efter lunchtid...
 
 
 
 

CXWORK

Efter en halvtimmes CXWORK och en halvtimmes styrketräning vid maskinerna, har jag nu tagit en dusch. Min dagliga 30-minutersdusch, som innehåller mest värme och dagdrömmar. Mmmm..Riktig Mindfulness för mig.
 

Nattens film - ett misslyckande

Inatt blev det film igen, trots dagens skola. Man får ju inte missa när väl en bra film går på tv, och ville gärna se den. Har faktiskt inte kunnat se "Misstänkt för mord" eftersom de gamla filmerna med H.F ofta har utgått. Men den började 00:25 på kanal 3. Jag såg en timme, och mitt i en reklam somnade jag. Jag vaknade och insåg att det var morgon. Crap...
 
Ännu värre när man påbörjat och kommit in i en film....-.-
 

Dagens video

 
Seeee så gammal video, med en ung Harrison. Bara 38 år :love:
(Bredvid sitter Anthony Daniels som spelar C3PO) Enjoy!

If you're happy, clap your hands!

*Klappar händerna*
 
Sicken lyckad final det blev! Ja, jag är helt tagen, fortfarande. Är så glad för Robins skull. Det var han värd. Efter all dassig förnedring i Idol, då de klagade på att han inte "hittat sin stil" i både upptädande och kläder, kom detta perfekt! Både Amanda Fondell som VANN Idol åkte ut. Även Idol's jurymedlem Alexander Bard.
 
Istället kommer denna kille (utan stil), går vidare i Andra Chansen, vidare till final, och vinner hela skiten! Fantastiskt! Han är så glad, tacksam, naturlig och en stjärna. Det stämmer ju - Stjernberg. ;)
 
Jag tror jag röstade 15 gånger. Den sista rösten hann registreras när det var 2 sekunder kvar. Kanske det som avgjorde? (Höhö). Men...jag tål ju inte att de andra jag gillar inte får några röster alls. Så vi röstade även på "En riktig jävla schlager", "Copacabanana", "Bed on fire" och "Skyline". För mig känns det inte så viktigt att vinna ESC iår, eftersom vi vann förra året. Jag ville bara att en härlig låt, med en go artist skulle vinna. Och "You" sätter sig ju verkligen på hjärnan.
 
Fler borde vara som han. Han är i nivå med Alexander. Både är lika goa och musikaliska.
 
Detta blir en rolig Eurovision Song Contest. Det ser jag fram emot.
 

Vad är det för en dag?

Vad är det för en dag, är det en vanlig dag? Nej, det är ingen vanlig dag, för det är faktiskt fredag idag!
Hurra, hurra hurra!
 

Just nu: Samhällskunskap
 
Ville bara dela med mig av glädjen jag bär på, till er alla. Helg är alltid trevligt!
 
 

Harrison-time!

 
Detta är utifrån vad som kommer att hända i USA åtminstone. Sedan får vi se när filmerna (förhoppningsvis på bio) börjar visas i Sverige. Inget på SF's hemsida ännu, men vi får se. Alla tre filmer verkar bra på sitt sätt. 
 
För några dagar sedan skrev han även på för "Anchorman - The Legend Continues". Ovanligt att se Harrison i en sådan "överdriven" komedi, som första Anchorman-filmen är. Däremot blir det roligt att se honom i något annorlunda, i en film tillsammans med Will Ferrell, som är en riktig komikfavorit! 
 
Det står att denna film ska ha premiär i Sverige 28 Februari 2014. 

Våren var som vackrast när du kom till mig

Imorse hände något riktigt najs. Istället för att börja 8.50 med rätt så trökig Naturkunskap, blev istället lektionerna inställd med min lärare, så idag börjar man istället 12.55.
Som tur var hann jag bara fram till busstationen som ligger ca 7 minuter från mitt hem, innan kusinen min ringde, så de e gött!
 
Nu sitter jag här hemma med mamma. Vi dricker lite te, jag sitter lite här med datorn, och sedan ska vi kolla lite på Macgyver. En gammal 80-talsserie som e sådär småmysig ;)
 
Känner även att våren är påväg. Det har den i för sig varit ett par dagar nu, men solen lyser som aldrig förr! 
Det börjar påminna mig om alla olika spännande event nu inför våren/sommaren.
 
 
5 April - Anders & Måns-föreställning (Primater med topplån)
 
Detta är något helt nytt för mig, vilket bara det ska bli väldigt roligt. Men dessa två herrar har underhållit mig under några års tid med gamla klipp på Youtube från "Fråga Anders och Måns", och "Succéduon", bl a. De flesta känner ju igen dem, och de har just nu en turné runt om i Sverige. Jag och Linnea har fått tag i varsin biljett till föreställningen i Göteborg! Ska bli riktigt roligt att se dem båda live!
 
6-7 april - Scifi-mässan!
 
Det här är en av de största höjdpunkterna under hela året! De får aldrig sluta med dessa underbara mässor! Man blir aldrig riktigt nöjd efter en timme eller två. Man måste gå heeela dagen, kanske till och med båda dagarna. Sedan får man vänta ett år....
Jag har fått hem en hel del fina saker därifrån. Harrison's autograf, två posters från Star Wars, filmer, olika snygga knappar att ha på väskan o massa annat. Nu i april ska jag nog satsa på autograf (om jag vågar?) från "Gimli - Lord of the Rings" (John Ryhs-Davies) och "Lando Calrissian - Star Wars" (Billy Dee Williams). Vet inte om jag vågar, haha, men vi får se. Sedan en dörrposter, som jag kollat in redan för tre år sedan.
Sedan får man ju alltid med sig något hem som man inte räknat med. Aldrig att jag trodde att jag skulle få tag på en autograf från Harrison. Det fanns nämligen ingen 2010. Betalade ju 900 :- för den. Det var han värd :)
 
10 Maj - 30 årsfesten - Galenskaparna & After Shave
 
 
Nu har vi väntat alldeles för länge på dessa goa glittergossar. Vi bokade biljetterna till 30 årsfesten...vintern 2011! Sedan blev ju tyvärr Knut Agnred sjuk vintern 2012, och vi går ju inte på någon föreställning när inte han är med, så vi fick möjlighet att flytta fram våra biljetter till 10 Maj, vilket var jättebra. Det har ju tagit lite längre tid nu..ett halvår framåt. Men...det var det värt! 
Att Knut var sjuk var egentligen inte enda anledningen, däremot en stor sådan. Det var även att en av mina systrar inte kunde följa med(!) pga sin egen uppvisning i skolan. Så vi är så tacksamma så :)
Första raden också...det blir INTE dumt!
 
8 Juni - Håkan Hellström på Slottskogsvallen - Göteborg
 
Under 2011 så var ju Håkan verkligen sommarens fokus för mig och familjen. Jag och Linnea framförallt, eftersom vi är de som lyssnar på honom mest, och var på tre (tror jag) konserter det året. Kanske det var fler? Jag minns inte, så många. Men då var det i Slottskogsvallen, Liseberg, Lysekil...ja de är nog dem.
 
Den 8 Juni är det alltså återigen på Slottskogsvallen! Där var det bäst, kan jag säga nu såhär i efterhand. Sicket drag! Sicka fyrverkerier! Sicken Håkan! :D
 
Denna gång blir det bara jag och Linnea. I Lysekil var det ju även pappa och Elvira. Men detta blir roligt! Läste även att filmen "Känn ingen sorg" har blivit framflyttad till juli 2013! Då blir det ju så go sommar för då blir det album - konsert - film !
 
Just nu känner jag verkligen ingen sorg ;) Jag ser ljuuuust på framtiden!
 
Här är mitt blogginlägg från 2011, dokumenterat från Slottskogsvallen. Enjoy!
 

Ebba, Ebbe

 
 
Idag har man namnsdag. Trevligt. Visste det inte själv förrän mamma grattade mig på Facebook. Däremot är det ju inte mitt förnamns dag idag, men men. Alltid trevligt att få random gratulationer från folk.
 
Här är lite najs fakta om namnet Ebba. Enjoy! ;)

Kvinnonamnet Ebba har ofta uppfattats som en femininform av Ebbe men är troligen ursprungligen en kortform av fornhögtyska kvinnonamn på Eber- ’vildsvin’ och Egil-. Mansnamnet Ebbe är dels en kortform av de nordiska namnen Esbjörn och Ärnbjörn, dels identiskt med det fornhögtyska Ebo, Ebbo, som är en kortform av Eberhard.

Namnet Ebba har använts i Sverige sedan 1400-talet men förekom länge enbart inom adeln. Ebba Brahe (1596–1674) var namnet på Gustav II Adolfs ungdomskärlek. Först under senare delen av 1800-talet blev det allmänt även bland ofrälse. Namnet var vanligt omkring 1900 men försvann sedan och kom inte tillbaka förrän på 1990-talet. Under de senaste åren har det hört till de flicknamn vilkas frekvens ökar snabbast. Vid utgången av år 2000 låg det på 13:e plats på listan över de vanligaste tilltalsnamnen bland nyfödda flickor. Vid samma tidpunkt var siffran på de svenskor som heter Ebba omkring 17000.

De tidigaste svenska beläggen för Ebbe är från 1300-talet. Namnet nådde Sverige från Danmark, där det även fortsättningsvis har varit vanligare än i de andra nordiska länderna. Det förekommer i flera medeltida ballader av danskt ursprung, t.ex. Ebbe Skammelsson. Vid millennieskiftet fanns det omkring 4000 svenskar som hette Ebbe.

Ebba förekom på 1790-talet i svenska almanackor, men dess datum var då 12 februari. 1898 placerades namnet på dagens datum för att hylla Ebba Munck af Fulkila, maka till prins Oskar, Gustaf V:s bror. Tidigare var dagens namn Fulgentius till minne av en nordafrikansk biskop som levde på 500-talet. Ebbe kom in i almanackan 1901 på datumet 14 augusti. I tvånamnslängden från 1993 sammanfördes det med Ebba på dagens datum.


Dagens bild

En gammal bild, men dock så vacker :)
 

Takes just a minute

Studiedag ett av två.
 
Idag har man tillbringat dagen hos kära mormor och morfar med systra' mi' :) Sedan hem och kollade på lite gamla familjevideos från 2007 och 2008. Längesen!!! Känns som igår, men man har utvecklats i hela kroppen, märker man. 
 
Ett kärt moment var från 2008, då jag och Jennifer upptädde med röda kavajer, glasögon och plastflint som tvillingarna Rongedal. :D Det var otroligt roligt. Vi är bättre än vad jag minns faktiskt. Sååå goa! 
 
Två bilder tagna på tvn
 


Dagens video

 
Väldigt söt video från 1993, då "Jagad" precis börjat visas. Goda tiiiider :)

Nattens film

Ett litet filmtips för er sömnlösa inatt ;)
Kanal 9
00:10
 

Bort och hem igen

Ny uppdatering om kommande The Hobbit - del 3. En både bra och dålig nyhet, på något sätt. Den skulle kommit under sommaren 2014, dock kommer den 17 December 2014 ut på bio istället. Då blir det väldigt lång väntan, som det är mellan 1-2 filmerna, men ja, det är ju faktiskt tradition att Sagan om Ringen/The Hobbit-filmerna ska ha premiär strax innan jul. Så har det alltid varit. Tyckte från början det var konstigt att de lade sista delen mitt i sommaren? 
 
Alla filmers premiärdatum i Sverige:
 
Lord of the Rings:
  • The Fellowship of the Ring:  19 December 2001
  • The Two Towers:  18 December 2002
  • The Return of the King:  17 December 2003
The Hobbit:
 
  • An unexpected journey:  12 December 2012
  • The Desolation of Smaug:  13 December 2013
  • There and back again:  17 December 2014 (?)