Dagens video

 
 
En bra version av The Hobbit - Misty Mointains song. Den alla dvärgar sjunger hemma hos unge Bilbo Baggins kvällen innan de ger sig av.
 
The Shire-living: "Hey, Bilbo! Where're you off to!?"
Bilbo: "I'm going on an adventure!" 

Dagens låt

 
En go låt som liknar "Taking the Hobbits to Isengard". Inget slår ju den, givetvis. Men detta var riktigt gött också! Enjoy!

Aunt irma visiting

Istället för att vara på CXWORK fick jag krypa ner i sängen och kolla på Air Force One (Harrison Foooord, som alltid). Riktigt bra film. Ännu ett tips jag giver er från hans filmer.
 
Det är tråkigt när man tvingas ställa in något, men mår man inte bra så mår man inte. Men tablett, vatten, vetekudden och Mr Ford är mina botemedel denna afton. Alltid lika svårt att säga det rakt ut vad problemet är, men ni förstår nog. ↓  Ha en bra fortsatt kväll! 
 

Mitt tal

Hejhej!
 
Idag på svenskan var det dags för grupp 1, alltså de i klassen som tidigare varit flitiga med att ha in arbeten i tid, och som alltså då inte behövde mera tid att jobba ikapp, börja med att hålla sina tal inför halvklass.
 
Mitt ämne var: Harrison Ford. Bra va? Jag märkte att de flesta valt att prata om en upplevelse, som deras semesterresa, eller om krig eller historia, medan jag pratade om vår käre Dr Jones, bl a. Det tillhör ju historian nu, och jag var väldigt nöjd med valet. 
 
Jag pratade om de mest kända filmerna han hittils medverkat i, hans familj och hans bakrund. Hur hans karriär tog fart och att han tidigare varit snickare,  och bl a byggt ett eget hus i Wyoming. Och självklart då, varför jag valt att hylla honom, varför jag gillar honom och vad allt detta betytt för mig. Så jag vart nöjd! 
 
Visade även detta collage under hela talet.
 
 

42

Det har länge stått på Harrison's IMDB-sida att han ska medverka i den nya filmen "42", som ska ha premiär nu 2013. Nu har jag äntligen fått se trailern. Så här är den
 
Måste säga att jag blev lite omställd när jag såg hur gubbigt stylad han var jämfört med hur han brukar se ut i filmer och som privatperson. Men är man 70 så ska man väl se ut så, hehe. Men tycker personligen Harrison fortfarande ser väldigt bra ut för sin ålder. 
 
 

"Jag ringer på fredag, så syns vi på lördag

..jag kommer i bilen. Vi tar oss en tur...."
 
Idag har man varit iväg till Nordstan för att inhandla en mobilladdare. Japp. När man har numera pappas mobil, som är en likadan som min mellansysters, har vi fått dela laddare ett rätt så långt tal, vilket är störtomöjligt. Men så är det när man inte har haft tid eller pengar att köpa en egen. Så den dagen kom idag. Så nu ligger min mobil på laddning förfullt :)
 
Ville även passa på att kommentera kvällens fjärde deltävling i Melodifestivalen:
 
Min lilla önskelista:
Final: Army of Lovers och Ralf Gyllenhammar
Andra chansen: Robin Stjernberg och Ulrik Munter
 
Nästan rätt, men vad hände med Army of Lovers? :( Väldigt tråkigt. Nåväl, strax efter programmet var slut, 21.31 släpptes ju Melodifestival-skivan på Statiol, så får bli att hämta den omedelbart imorgon, som vi alltid gör varje år. Den kan man ju oftast inte leva utan. Vad tyst vardagsrummet skulle bli. Vad ska vi då träna till? ^^
 
 
Deras bästa låt

Dagens video

 
Back in the good old days. :-)
Har en kanadensisk vän som jag pratat med via Facebook sedan 2010. Även hon är otroligt förtjust i Alexander, vilket gör det mycket lättare att prata och skapa kontakt. Så Alexander för även med sig en hel del gott, utöver hans otroliga personlighet, sin musikalitet och sin allmäna söthet. Man träffar faktiskt väldigt trevliga människor från andra delar av jorden man inte trodde fanns. Så det är underbart. 
Denna vän från Kanada, ska idag på sin första konsert med Alexander Rybak. Han har aldrig tidigare haft konsert där, vilket har gjort henne otroligt glad nu då. Så vi firar detta idag för hennes skull med denna UNDERBARA videon! Kommer aldrig tröttna på denna sekvensen. Så härligt, verkligen :D Älskar när någon knackar på och han börjar bete sig helt normalt igen, som om ingenting hade hänt. :D Har nog visat eller pratat om denna förut. Denna finns med på filmen om Alexander: "Fairytale - The Movie" som givetvis står på min hylla. Enjoy!

Dagens video

 
Höll på att garva ihjäl mig när jag såg detta. Ha ha ha! Så najs diss, det är Harrison i ett nötskal!

Dagens låt

 
Tänkte ta många "Dagens låt" idag, alltså alla tre filmernas musik. Det finns fler versioner och mer
musik egentligen, men detta är de mest kända. Enjoy!

Rybak!?

Ni såg väl våran goa norrman i publikhavet i Melodifestivalen som ägde rum i Skellefteå ikväll? Visste inget om det, så när jag hörde hans namn hoppade jag till lite och började applådera lite inför familjen.
 
Han ska ju ha två konserter i Skellefteå imorgon, så trevligt att han hann med att sitta i publiken för en gångs skull. :)
 
 
Från Allsång på Skansen 2009 

Jagad

Just nu: Kanal 5 är på, då Jagad (The Fugitive) är på tv, rollerna spelas av bl a Harrison Ford och Tommy Lee Jones. Riktigt bra från 1993, har givetvis nämnt den förut. Handlar om en man som inte vill sitta i fängelse..
 
Alltid liiika roligt när bra kvalitétsfilmer går på tv. :)
 
 

Han Solo is BACK !

Jag vill nu med stolthet kunna meddela följande... Det är bekräftat att Harrison Ford kommer att återvända i Star Wars Episode VII som HAN SOLO! Åååh, fantastiska nyheter!!!
 

S K Y F A L L - Cover

Igår tillbringades dagen med pappa och Elvira, då vi först röjde vinden och hittade en mängd av saker från när man var yngre. Då blir man så glad.
Sedan tittade vi lite på "Little Brittian", underbar serie. 
 
Till sist, avslutade vi kvällen, ända in på natten, med att spela en en cover till Adele's "Skyfall". En låt jag VERKLIGEN beundrar. Den tröttnar man aldrig på.
 
Så, tänkte dela med mig av den till er. Enjoy !
 
 
 
Jag sjunger första versen, pappa andra och Elvira fick den goa sticket innan sista refrängen.

Alla hjärtans dag

 
Får önska er alla en glad och kärleksfull Alla Hjärtans Dag, då. Idag firar jag denna mysdag med umgänge av familj. Ett rätt så vanligt sätt att fira det på för de som inte har någon speciell person på det sättet, i sitt liv.
 
Men, märkte idag i affärerna att folk är som galna. Hjärtan och presenter överallt, blommor och kartonger, ja allt. Det är jätteroligt att folk engagerar sig så på denna fina dag.
 
Kvällen blev alltså följande. Tacos, film, mys och.....mys :)
 
Som avslutning på kvällen tänkte jag dela med mig av lite ren fakta om hjärtans dag. Enjoy!
 
  • Alla hjärtans dag är en temadag om firas den 14 februari varje år och har sitt ursprung i traditioner som uppstod kring helgonet Sankt Valentin under medeltiden i Frankrike och England. Den kallas därför också Valentindagen eller Sankt Valentins dag.
  • Allt började inom den katolska kyrkan redan i slutet av 400-talet.
  • I 1300-talets England och Frankrike blev Valentindagen en fest för ungdom och förälskade, och parbildningslekar av olika slag var vanliga.
  • Under medeltiden uppstod där också en sed att skriva kärleksbrev med rimmande dikter till sin käraste.
  • Sankt Valentin blev dömd till att lida martyrdöden efter att ha trotsat Claudius ll förbud att viga unga par. Men, innan Valentin avrättades lyckades han smuggla ut ett kort till fångvaktarens dotter  som han var mycket förälskad i: det första Valentinkortet och ursprung till seden att skicka kort denna dag. Valentin sägs även ha haft för vana att plocka blommor i trädgården och ge dem till älskande par. Detta påstås ha givit upphov till seden att ge varandra blommor på Alla hjärtans dag.

Faktiskt väldigt intressant. :love:
 
 

D'oh!

 
Man kan summera dagen som följande: Vakna, skola, gymma, laga mat, diska, duscha, plugga, Simpsons, sova.
 
Låter väl ändå som en rätt så nyttig dag, eller hur? Alla dagar kan inte vara slöa-godis-ej träna-dagar ;)
 
Skulle bara visa en liten bild på hur min hylla ser ut och har sett ut ett tag nu. Innan hade jag ju en massa filmer där, men jag gissar att det inte är så bra för hyllan. Så det får bli endast en samlarhylla. Så är det. Men så ser det ju mer genomtänkt och luftigt ut, inte så plottrigt.
 
Imorgon börjar man skoldagen 12.00, så det är chill. Däremot lite vanliga små läxförhör och sånt krafs, men det gör ju ingenting när det är två dagar kvar till ännu ett lov! Inte så långt som sommar eller jul, givetvis inte. Men en vecka är lagom nu när man faktiskt haft lov rätt nyss. Skönt att komma tillbaka till rutiner igen. Gött !

Kurt Olsson

Nu blir det Kurt Olsson som får natta mig till sömns ikväll. Kan inte få nog av denna underbara människa. Lars Brandeby, vart tog du vägen? :(
 
Nå väl, finns väl ingen tid såhär sent att grubbla och bli nedstämd av det nu. Det fina med att man lever i denna moderna tid är att personerna man saknar alltid finns med en på film. :')
 

Remember it

Igår kom äntligen mitt efterlängtade smycke! Värt det höga priset, för den är ursöt och kommer alltid påminna mig om två saker: Harry Potter och..hur mycket klockan är ;)
 
 
 

H a r r i s o n F o r d

Om man ändå levde på hans tid.. :)

Dagens bild

Från musikvideon till låten Leave me alone

3/2-13

Började morgonen med att ta fram step-up-brädan och köra hårt i en timme. Det är ju väldigt tråkigt att göra det där själv, så med mig hade jag mamma och mina två fit-for-fight-systrar som alltid är med när det gäller träning ;)
 
Idag, söndag, blir nog lite som de flesta söndagar. Lite mys, kanske ut och äta, kaaanske bio, får se. Pappa föreslog detta, och det är alltid bra att avsluta veckan med en riktigt go film. Men vi får se. Den här Les Miserables verkar ju bra ;)
 
 
Från julafton uppe hos farmor och farfar :love:

Två favoriter med i final

Att Sverige för en gångs skull hade bra smak var väldigt förvånande. Brukar aldrig rösta själv, och då är man ju extra orolig över hur det ska bli. Men YOHIO och David Lindgren var ju bäst, så var det ju. Särskilt YOHIO's låt. Har haft den på hjärnan sedan igår, och kommer man ihåg en låt, så är den bra och har en lagom melodi.
 
 

Born too late

Indiana Jones kommer alltid leva vidare för mig, även Harrison Ford, oavsett. Den senaste Indiana Jones-filmen hade ju ett väldigt fint slut, så det är bra att stanna där, för den anledningen.
 
Men, man vill ju bara ha meeer med vår lille Henry Jones Jr. Många säger att Harrison är för gammal för att spela in film numera, och att sonen borde ta över som Indiana Jones. Men då borde det inte längre heta Indiana Jones. Ingen kan ju byta ut honom för att han är 70 bast? Om Christopher Lee kan spela Saruman i The Hobbit nu när han är 90 år, klarar väl mr Ford detta? Han är ju i full gång att producera olika, nya filmer hela tiden. 
Jag hoppas att det är en dålig handling som gör att den inte blir av, hellre än pga ålder. :love:
 
I was born too late, helt enkelt.