Dagens LOL

 
 

v.44

Stormigt värre idag.. Så idag har vi spelat musik på hög volym, höststädat och fikat lite. Perfekt för stormiga dagar. Man blir ju lite skraj när man hör om alla olyckor och att vissa dött till och med (!) Men håller man sig inne så ska det väl gå bra. 
 
Chill höstlovsvecka. Mycket bra filmer på tv, fest, och annat kul man kan hitta på. Så hör man ju av sig till vänner också, men inget bestämt än. Blir en mys vecka :)
 
 

Dagens video

 
 
Underbar öppning på en fantastisk film. Finns det någon som ogillar Harry Potter egentligen? Ne, skulle inte tro det. Höj volymen, vrid upp högsta bas och ta in all fin musik och alla fina scener. Enjoy!

När...

 
När sista lektionen på fredagen är slut och man har helgen framför sig.

25 oktober 2009

Idag är det exakt 4 år sedan jag stod i Göteborg, Nordstan för att träffa Alexander Rybak för första gången tillsammans med Emma och Jasmine. Vi fick varsin bild, kram och signering av honom. Senare på kvällen, eller för att vara exakt - 19.30, hade han en konsert i Lorensbergsteatern. Vi hade gjort egna t-shirts med honom på och allting.
 
Att det är fyra år sedan är rätt så otroligt. Jag minns det fortfarande väldigt starkt.
 
Ni kan läsa mitt inlägg om det från december 2009. Inlägg nr 2 på bloggen. Klicka → här ← 
 
 
En av några hundra bilder från konserten 2009. Denna tyckte vi var lite speciell med tanke på att blicken är riktad in i min kamera.
 
 
 

Dagens video

 
 
Jag dör..!

Jack The Giant Slayer

 
Kvällens film: Jack The Giant Slayer
 
Systermys med Elvira. Fick äntligen sett Jack The Giant Slayer. Har spanat in den ett tag, men eftersom det är en typiskt fantasy/äventyrsfilm så är det inte så många som är sugna på att se. Men Elvira är alltid på!
 
Hur som helst, riktigt bra. Fem av fem toasters! Har inte forskat i den så mycket som jag brukar när jag ska kolla en film, så insåg inte att det var Nicholas Hoult i huvudrollen. Då blev filmen plötsligt ÄNNU bättre! ;)
 
Sedan blev det te-mys med familjen. Det är alltid väldigt mycket mys här hemma, vilket är väldigt mysigt.

5 to 7 years

 
 
Nytt från Alexander!
 

Han är tillbaka men en fiiiifiiiiin musikvideo till en go låt som heter 5 to 7 years. Han visar den nu i samband med att han fått över 600 000 gillningar på Facebook. Enjoy!

Söndag

Söndag:
 
Idag blev det en mysig dag med pappi. Vi såg The Hobbit och fikade. Man kan aldrig få nog av varken pappi, fika eller The Hobbit!
 


Sjuk-film

Inga fler läxor, nyduschad, fräscht rum, mysdress på, och precis läge att lägga sig i sängen och kolla film. Så har mina tre dagar som sjuk sett ut. Förutom en massa sjukdom då, givetvis.
 
Första dagen - Warm Bodies
 
Recension: En riktigt trevlig och mild zombie-film. Jag brukar vara skeptisk till zombies pga att de ofta är slemmiga och hetsiga. Men denna är bara söt helt enkelt. Zombiekillen i filmen spelas av Nicholas Hoult som gör det riktigt bra, mycket därför man ser den. Det är bra att han har växt till sig lite också sedan hans medverkan i "Om en pojke" där han spelade mot Hugh Grant. Nu ser han ju riktigt bra ut!
Många kan tycka att den har inspirerats av Twilight. Visst, det kanske är liknande koncept, men denna är inte lika pretentiös. Enkel och trevlig och en film man kan se om och om igen.
 
Andra dagen - The Hobbit An Unexpected Journey
 
Recension: Inget snack om saken. Storartat, precis som den förra triologin. Denna kan däremot ses som lite gladare och mer humoristisk. Sagan om Ringen-filmerna är väldigt kämpiga eftersom det är en hel del lidande i olika situationer, medan denna är mer lätt. Däremot får vi vänta till slutet och se vad som väntar där. Jag vet ju hur det slutar, men blir spännande att se hur de gör det. Ser även fram emot att se Mikael Persbrandt som Beorn. 
 
Tredje dagen - Berättelsen om Pi
 
Recension: Numera är det inte filmer nuförtiden som har samma klass och stil som filmerna för 10-20 år sedan. Jag gillar lite äldre filmer. Nu har det mesta gjorts och numera är det mest filmer som är remakers eller inspirerade från äldre storys. Det är bra att man gör filmer baserade på noveller, precis som Berättelsen om Pi, och även The Hobbit och Warm Bodies. Då får man fram bra idéer till filmer.
Varför jag då väljer att se om denna och till och med köpa den till min egen filmhylla är just för att denna är så speciell. Storyn är olik de som finns på biografer, stämningen är ovanlig och mäktig och man blir väldigt rörd av berättelsen. Jag gillar den, helt enkelt.
 
 
Nu hinner jag knappt se filmen, men det var lite vad jag tyckte. Skulle kunna pladdra på i oändlighet om filmer, men det har vi varken tid, lust eller plats att skriva/läsa om. Imorgon börjar helgen som spenderas med pappi. Blir säkert någon film-tittning med honom med. Det är ju trots allt film man lever för.. ;)
 
Godnatt!

Din Sko

 
Har använt dessa skor i en vecka nu. Sköna och damn snygga! Alla som ser dem undrar var jag har köpt dem, men de är så lätta att få tag på. Ett litet skotips!
 
 
499 :- på Din Sko.
 

50

Förra helgen hölls den stora 50-årsfesten för pappi med folk från släkten jag inte träffat tidigare. Pappas kusiner etc. Det blev väldigt lyckat med tipspromenad (som jag höll i), sångblad vid borden, vi uppträdde med "Kom igen Lena", andra lekar, förrätt, varmrätt och efterrätt, övrig musik, överraskningar, och så vidare. 
 
Lägger ut lite nu för känner att jag kommit back i bloggandet...Mycket på grund av skolan, som alltid.
 
 
 
Söta pappi
 
 

Dagens Bild

 
 foto: Hans Fredrik Asbjørnsen
 
Senast jag delade en Dagens bild var den 19 augusti. Så tyckte det var dags. Det får inte bli att Alexander försvinner från bloggen, och det känns som att han gjort det lite. Har råkollat lite musikvideos och klipp från Youtube för att blicka tillbaka och känna trivsel. 

Får hoppas att vi får höra/se något nytt från honom snart. Leave me alone var ju en sådan succé, åtminstone i vårt hem.


Team Fortress 2

 
 
Efter en lång vecka med DEADlines, matteprov och en massa andra sysslor och lite sömn (pga those damn deadlines) så har jag inte kunnat blogga, träffa folk eller spela Team Fortress 2. Men nu har jag lite tid på helgen så idag blev det av en stund. Även Oscar loggade in och körde ett tag. Damn kul spel, har spelat det under ca 2 månaders tid och har redan spelat i totalt 65 timmar. Blev fast direkt, pröva! Ta det dock lite lugnt, vill ju helst inte uppmuntra till spelmissbruk. Sicken förebild jag är..haha. 
 
Nåväl. Speltips, alltså!
 
Men nu ska jag krypa till kojs. Imorgon väntar många nya spännande äventyr. Då åker jag med Linnea till stan för att hon ska investera i hennes första inköp av en sprillans ny mobiltelefon. Blir roligt, älskar ju tekniska saker som alla vet... ;)
 
Natti!
 
 
 

Tjejmiddag hos Jasmine

 
  
 
 
 
 
 
 
 
Det var riktigt längesen man träffades på detta sätt, med dessa människor. Så ROLIGT!
 
Ofta brukar ju föräldrar säga "Man träffar nya kompisar" när det gäller frågan om skolbyte. Det är i och för sig sant, eftersom jag har träffat en hel del nya människor som jag umgås med också. Men...äkta vänskap består. Jasmine, Jennifer, Ahm och Anna är några av de personer jag hängt ihop med drygt ända sedan tiden då man började skolan. Att få chansen att ha hålla kvar kontakten med sina gamla goda vänner är riktigt värdefullt. Något som jag uppskattar!
 
Under kvällen käkade vi tacos, en sketago efterrätt som Jennifer-raringen kämpat hemma med - bestående av en form gjord av choklad, inuti vit chokladmousse, hallon och lime. Sketago! Kändes som man satt som en av de fyra i Halv åtta hos mig. Hon hade helt klart fått en tia.
 
Resten av kvällen spelade vi "Med andra ord", kollade på gamla videos från förr (givetvis), snackade en jädra massa och avslutade kvällen med en massa SingStar, lite gamla godingar från riktigt förr, samt DISNEY! 
 
Vi hade sååå roligt, och kan ni fatta. Vi alla var nyktra och glada. Som vi ALLTID är :)
 
 

cdon.com

 
Månadens filmköp från cdon.com. Köper nästan bara på cdon, om inte i affär då.
Denna gång blev det en rätt så stor beställning, men kunde inte motstå att det var så billigt. Har sett alla förutom Styrka 10 från Navarone och Helvetets Utpost, så det blir spännande att se hur de är.
 
Samlar ju dock på HF's filmer, så ska ju ha dem i hyllan oavsett hur bra eller dåliga de är. Däremot, så har alla jag sett med Harrison hittills varit riktigt bra, varpå jag nog sett över ett 20-tal filmer med honom redan, och har ändå en hel del kvar.