För jag har tagit studenten...

 
 I fredags tog jag studenten, och det är först nu jag kan skriva om det. för det första tar det ett tag att smälta och sedan har en massa annat hänt emellan. Men här är slutligen min student i bilder.
 
För att sammanfatta det kort var det en av de roligaste dagarna, eller har snarare varit den roligaste veckan i mitt liv hittills. Både balen, själva studentdagen och stämningen däremellan mitt i denna vackra sommar har bara varit..så BRA! Lite sorgligt är det ju att aldrig få ha på sig sin studentmössa igen för det var något jag riktigt älskade.
 
Så här nedan kan du följa hela min studentdag i bilder. Enjoy!
 
 
 
 Jag gick upp halv fem på morgonen för att göra mig iordning och blev sedan hämtad av Oscar tio i sex för att vara hos Ida klockan sex. Hon hade ett stort partytält där hela gänget var samlat för och käka massa go frukost och dricka lite champange. Som tur är fanns Pommac också :) Vi skrev även då i våra mössor.
Klockan åtta skulle vi samlas i skolan, och det första vi gjorde var att ta klassfoto. Innan det passade vi på att sitta en sista gång på vårat favoritställe på "bron".
Efter fotograferingen samlades vi alla med våra mentorer i vårt hemklassrum där de satt på musik och bjöd på läsk och snacks. Där skrev vi återigen i våra mössor, lärarna läste upp bra egenskaper hos var och en av oss och fikade och chillade.
Klockan tio var det samling i idrottshallen för alla studenter. Rektorer och lärare höll tal, studentsången sjöngs och konfetti flög! Det var så fint att jag blev tvungen att hålla tillbaka tårarna...Är så svag för stora gemenskaper där alla är glada och det spelas fin musik och är sådär traditionellt. Är man känslig så är man.
Efter "ceremonin" öppnade de andra delen av idrottshallen där de förberett långa bord för varje klass där det bjöds på cider och varsin räkmacka. Samtidigt delades betygen ut och sånger sjöngs ihop - så som "Idas sommarvisa", "Den blomstertid nu kommer" och återigen "Studentsången".
Efter den goa räkmackan gick alla studenter på ett stort och långt led med varsin skylt med klassnamnet på och gick en stor parad genom hela Kungälv. Trafiken stannade till ett bra tag och ramsor skreks. Så häftigt!!!
 
Efter det gick vi in i skolan för att ställa oss vid dörrarna klassvis för att vänta på det som man väntat på hela sitt liv. UTSPRINGET! Var så nervös och samtidigt så taggad! Utanför stod det flera tusen anhöriga med skyltar och kameror. Det var speciellt lyckat för mig eftersom jag lyckades hitta min egen skylt medan jag stod där och hoppade (vilket inte mina andra systrar lyckats med under dessa år). 
 
Sedan hittade jag min familj som bestod av mamma, pappa, Janne, systrar, kusin Oscar och moster Anna. De vällde grejer över mig och gav mig en Loka och en alkoholfri champangeflaska att ha runt halsen inför flaket.
Flakåket. Något man VERKLIGEN sett fram emot! Man ville aldrig att det skulle sluta! Vi åkte runt och runt centrum. Har nog aldrig hoppat och skrikit så mycket. Champangen tog slut långt innan vi började rulla, men mineralvattnet var nödvändigt pga värmen och allt hoppande och skrikande. Många tänkte bara på att få själva alkoholen ombord att de inte ens hade med sig något vatten. Tre stycken kom fram till mig och ville ha mitt vatten och jag bara: "Ta resten.." Det gäller att tänka ;)
 
Hann inte träffa Anna efter utspringet men våra flak möttes ett flertal gånger under turens gång! 
 
Tyvärr var jag inte så nöjd med låtvalen...när det äntligen kom på en bra låt (Ramlar med Håkan Hellström) så var vi framme för att hoppa av och då stängdes det av...hepp..xD Men det gör inte myckeeeet!
 
Efter flaket tog mamma, pappa och Janne emot mig och skulle köra hem mig i Jannes studentpyntade bil (björkris, gulblå-band, flaggor och ballonger). Vi har som tradition att efter flaket åka runt i kommunen med hög musik på en sväng innan vi åker och träffar släkten. Ida följde med en bit på det denna gången :)
 
Släkten väntade i hyreslokalen i vårt bostadsområde där allt var fixat. Presentbord fullt av blombuketter och presenter, projektor på väggen som visade bilder på mig som liten, musik i högtalare, stort dukat bord åt alla gäster, sallad och tårta och dricka och systrarna och kusin som uppträdde med låtar jag gillar.
Om vi ska tala lite om tårtorna...det fanns tre tårtor varav två stycken var vanliga gräddtårtor med jordgubbar på, som vi ALLTID har. Men den tredje var lite speciell....
 
Under många år har jag delat inlägg på Facebook på olika fina tårtor med Sagan om Ringen- eller Star Warstema som jag visat mamma och sagt "Den här vill jag ha på min födelsedag", men det har aldrig blivit någon eftersom mamma inte är så insatt.
Men denna gång FICK jag en! En Star Wars tårta!!!! Har aldrig varit mer tacksam och glad! Den smakade skitgott och var så snygg! Snodde åt mig Han Solo eftersom jag fick ta första biten! De var riktigt lyckat!
 
Något som var väldigt roligt var att både mormor och morfar och farmor och farfar, som alla fyra nu börjar bli väldigt gamla och har sina små "defekter" dök upp på min student. Var inställd på att ingen av dem kunde komma av olika anledningar. Men så kunde alla komma, vilket gjorde mig så glad!!! Jag fick fina presenter och alla var så snälla och goa att man blev helt rörd. 
Och ja, jag är överkänslig - jag började lipa mitt i presentöppningen såfort jag läste något som var gulligt. Jag klarar inte av snälla människor längre, jag bryter ihop totalt då av att alla är så goa!!!!
 
Till och med Ahm och Eau kunde dyka upp, med present till och med. Trots att det var Ahms födelsedag och hon som själv tagit studenten dagen innan. Ändå kom hon. Gjorde mig väldigt glad. Såklart hade man velat att Ida och Anna också kunnat komma men det vore ju otroligt eftersom de hade egna mottagningar med släkten. Dessutom sågs vi ju sen på kvällen ^^
Sedan fick jag sticka hem och hann sova i 20 minuter, duscha för att sedan göra mig iordning för att åka till Valand där studentfesten ägde rum! Blev körd av Janne och vi hämtade på vägen upp Anna och Oscar som samåkte. 
 
Utanför Valand träffade vi resten av gänget och vi gick alla in tillsammans. Där träffade vi Ida och Ahm också och vi började alla med att beställa i baren. 38 kronor för ett coca cola-glas(???) Ja ja..så är utelivet tydligen...stör mig fortfarande på det men det är väl bara att vänja sig. Tur att man inte är en utemänniska. Däremot gör jag gärna om det, men kanske inte varje helg.
 
Efter det tänkte jag bara ta vatten, men Oscar som är så snäll (och som faktiskt JOBBAR) sa att han kunde bjuda på ännu en cola...och en till...så jag var nöjd!
 
Vi dansade och skrattade så det var skitlyckat! Men vi åkte hem rätt tidigt, och då var det bara att ringa Janne så hämtade han oss alla. Så snällt! Anna och jag var så trötta efter dagen men vi stannade ändå till klockan ett. Så allt var bra!
 
 
 
För att summera det. Allt var så perfekt! Balen var också jättebra. Jag har INGET att klaga på mer än de små i-landproblemet jag ovan nämnt. Jag önskar ALLA en lika bra student, om det går att få, en bättre såklart! Men det tror jag inte ^^
 
I sommar får jag nog ta och slutföra mitt körkort som legat halvt på is pga alla inlämningar jag haft såhär nu i slutet. Kunde lätt haft körkort nu om det inte vore för skolan. Men men...jag känner ingen stress, men guuud vad skönt det kommer bli när jag väl har det!
 
Så det är väl det jag tänkte fokusera på i sommar...och kanske lite sol och lite bad och kaaaanske lite camping också? Eller? :D
 
May the force be with you
Ottilia
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback